ERwinOZ Napisano 30 października 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 października 2022 Cześć. Wracam do tematu ponieważ byłym już zdecydowany na axr100d z heco 700 + wiim mini, ale byłem u znajomego który ma Yamahę 803 i zakochałem się w tym sprzęcie. Podobał mi się zarówno pod względem wizualnym jak i możliwości obsługi wszystkiego jednym pilotem bez kombinowania. Niestety wizualnie Cambridge wygląda przy tym jak jakiś chińczyk z aliexpres :-( Będąc świadomym zawyżonych cen Yamahy , tego że muzycznie może być trochę gorzej, ale również korzystając z obecnej promocji chciał bym kupić ją za około 7000. Proszę tylko o podpowiedź w doborze kolumn, bo niestety nie ma heco w zestawie i muszę wybrać między elac F 6.2 a tesi 661. Proszę o wasze opinie. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Kurde ale w tych pieniądzach lepiej kupić np nową as701 i oddzielny streamer. Bedzie taniej i tak samo dobrze. Albo as 1000 używaną i będziesz miał o wiele lepszy piec niż 803d. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Ok, przede wszystkim nie bierz tesi do tego, wiem że top Ci powoe, że to zestaw idealny ale możliwości masz dużo dużo więcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 30 października 2022 Udostępnij Napisano 30 października 2022 Sam apli na dzisiaj dostaniesz w cenie 5500 zł (w Topach 5990). Kup z tymi kolumnami,które są w zestawie. Wychodzi Cię 2500 zł taniej (3000 zł licząc po cenach Topów) . Posłuchaj w salonie i z Elacami, i z Tesi, i wybierz to, co bardziej będzie ci odpowiadało. Cena zestawów jest na tyle dobra, że zawsze będziesz mógł sprzedać kolumny za np. 3000 zł i kupić za to coś lepszego na rynku używanych sprzętów. Z tego co pamiętam, to chłopaki z branży zawsze zachwalali połączenie Yamahy z Tesi (jescze w czasach, gdy 803 była bez problemów dostępna, a jej cena wynosiła 3800 zł.) Choć ja osobiście nigdy takiego zestawu nie słuchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 20 godzin temu, ERwinOZ napisał: Cześć. Wracam do tematu ponieważ byłym już zdecydowany na axr100d z heco 700 + wiim mini, ale byłem u znajomego który ma Yamahę 803 i zakochałem się w tym sprzęcie. Podobał mi się zarówno pod względem wizualnym jak i możliwości obsługi wszystkiego jednym pilotem bez kombinowania. Niestety wizualnie Cambridge wygląda przy tym jak jakiś chińczyk z aliexpres :-( Cambridge gra lepiej od Yamahy a Wiim ma lepszą funkcjonalność od Yamahy. Gdzie lezy dylemat? 20 godzin temu, ERwinOZ napisał: muszę wybrać między elac F 6.2 a tesi 661. Proszę o wasze opinie. Nic nie musisz. Wpadłeś w sidła i dlatego tak myślisz. Jak Nie puszczą Cie to ja bym wybrał ELACi. Bo to jest i firma i dzwięk. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabro Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 A z czym ta Yamaha grała u kolegi? Yamaha gra fajnie. AXR nie słuchałem, ale porównując 803, czy 602 do wzmacniaczy, to AXR powinien wypaść dużo lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Cambridge gra lepiej od Yamahy Czasy A500 to już dawno minęły, niestety. https://hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-lista/2998-cambridge-audio-a500.html Edytowano 31 października 2022 przez dorsz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERwinOZ Napisano 1 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Dnia 31.10.2022 o 07:43, Piotr Sonido napisał: Cambridge gra lepiej od Yamahy a Wiim ma lepszą funkcjonalność od Yamahy. W czym różni się funkcjonalność wiim od Yamahy 803? Napaliłem się na te Yamahę ale przytłaczająco duża ilość opini popierające rozwiązanie z Cambridge nie pozwala mi podjąć ostateczną decyzji :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Napaliłeś się na Yamahę to ją bierz. Funkcjonalny , przyzwoicie grający sprzęt. Z bardzą dobą aplikacją. I do tego taki,który Ci się podoba. A co także ważne. bezawaryjny. Bo o tym nikt się nie zająknął . Dziewne ,że namawiający cię do zakupu AXR nie wspominają o wkurzajacym brumiącym transformatorze , do którego albo sie przyzwyczaisz albo Cię coś trafi. A co do superustrojstwa WIIM, także tu na tym forum, było sporo negatywnych komentarzy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Dnia 31.10.2022 o 14:37, zabro napisał: A z czym ta Yamaha grała u kolegi? Yamaha gra fajnie. AXR nie słuchałem, ale porównując 803, czy 602 do wzmacniaczy, to AXR powinien wypaść dużo lepiej No i tak jest. Dnia 31.10.2022 o 18:46, dorsz napisał: Czasy A500 to już dawno minęły, niestety. https://hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-lista/2998-cambridge-audio-a500.html Ale ja nie pisze o A500 tylko AXR 100 vs 803 vs 602 18 godzin temu, ERwinOZ napisał: W czym różni się funkcjonalność wiim od Yamahy 803? Wiim ma Tidal Connect. MusicCast nie. 18 godzin temu, ERwinOZ napisał: Napaliłem się na te Yamahę ale przytłaczająco duża ilość opini popierające rozwiązanie z Cambridge nie pozwala mi podjąć ostateczną decyzji :-) Tu wybór jest na prawde prosty. 18 godzin temu, terracan1929 napisał: A co do superustrojstwa WIIM, także tu na tym forum, było sporo negatywnych komentarzy . Zgadza się. Ale nie aż takich jak MusicCast. Negatywne komenatrze pojawiały się gdyż ocenialiśmy go jako typowy streamer pod kątem dzwieku. Zresztą jest o nim caly wątek Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERwinOZ Napisano 16 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 A jak w tym zestawieniu plasował by się Marantz NR1200 ? Jest aktualnie na promocji w cenie około 3000 i wygląda obłędnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts