ProjectPi Napisano 8 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2023 No to bedzie ciezko. Sa na rynku urzadzenia z analogicznym modulem od Linkplay w niewiele wyzszych cenach, ale supportu takiego, jak ma WiiM - marka wlasna Linkplay, miec nie beda. Najwiekszy problem Mini to jakosc gniazda optycznego, jest lepiej niz na poczatku, ale i tak wielokrotne wkladanie-wyjmowanie toslinka nie wyjdzie mu na zdrowie. Poza tym nie polubi sie z niektorymi kabelkami z grubszymi wtykami, dolaczony kabel z reguly osadza sie w gniezdzie najpewniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 lipca 2023 Udostępnij Napisano 8 lipca 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: Do AirPlay 2 wystarczy Mini, Pro nic w tym temacie nie wnosi. Mariuszu, czy poza pisaniem postów na tym forum, masz czas na inne rozrywki? 1 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 (edytowany) Skad pomysl na takie pytanie, dodatkowo sugerujace, ze udzial w tym forum jest rozrywkowy? Edytowano 9 lipca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 9 godzin temu, KrólKiczu napisał: Mariuszu, czy poza pisaniem postów na tym forum, masz czas na inne rozrywki? Widać to robota , albo misja 🥳 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 Trza nieść kaganek dla ciemnoty 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 @KrólKiczu Sam chyba widzisz, ze to kawal masochizmu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 9 lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 17 minut temu, marcinmarcin napisał: Trza nieść kaganek dla ciemnoty 😁 Dla ciemnoty Mariusz pisze technicznie i zbyt zawile, a my ciemnota potrzebujemy łopatologicznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 3 minuty temu, MMarek napisał: Dla ciemnoty Mariusz pisze technicznie i zbyt zawile, a my ciemnota potrzebujemy łopatologicznie Nie o to chodzi. Mimo background technicznego zauważam że wyniki pomiarów nie do końca przekładają się na jakość dźwięku. Parę lat temu pisałem podobne bzdury, miałem Toppinga D90, grałem z lapka bo przecież cyfra to cyfra i byłem przekonany że lepiej się nie da. Do czasu jak usłyszałem kilka porządnych systemów cyfrowych i porównaliśmy moje klocki z klockami kolegów. Była przepaść mimo że jej nie powinno być teoretycznie... Od tego czasu skompletowałem w miare proste, dość tanie źródło cyfrowe, które przestało być tak wąskim gardłem jak poprzednie. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 12 minut temu, MMarek napisał: Dla ciemnoty Mariusz pisze technicznie i zbyt zawile, a my ciemnota potrzebujemy łopatologicznie Moze w kolejnej edycji. Ta jest zaprojektowana dla pozytywistycznej pracy u podstaw i innych kagankow oswiaty, bez dbalosci o subtelnosci. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 9 lipca 2023 Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 Dnia 7.07.2023 o 09:48, Mariusz Kopacki napisał: Sa juz w testach egzemplarze przedprodukcyjne wersji "Plus" - z innym DACem i ulepszona sekcja analogowa. Nie jest to niespodzianka, jako ze przewidziano na to oddzielne PCB, w pewnym sensie to wlasciwe Pro, ktore powinno bylo sie pojawic na rynku, o ile ulepszenia sa znaczace. A wiadomo kiedy ten Plus może wyjść albo jak będzie wyglądał? Zastanawiam się czy jest sens czekać jeżeli planuje połączenie przez coax? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 (edytowany) 5 minut temu, MrOwA napisał: A wiadomo kiedy ten Plus może wyjść albo jak będzie wyglądał? Zastanawiam się czy jest sens czekać jeżeli planuje połączenie przez coax? Tez bym chcial wiedziec... Powinien wyjsc "wkrotce", przedprodukcyjny wyglad jest identyczny jak Pro. Linkplay twierdzi, ze innych zmian nie bedzie, te, jak np. usb audio, dopiero w kolejnym modelu. Edytowano 9 lipca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2023 (edytowany) Nowe Pro Plus to juz AKM 4493SEQ. Koniec tego miesiaca lub poczatek przyszlego. Edytowano 9 lipca 2023 przez Mariusz Kopacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Dnia 9.07.2023 o 00:13, KrólKiczu napisał: Mariuszu, czy poza pisaniem postów na tym forum, masz czas na inne rozrywki? Ja się tak samo zastanawiam co Wy robocie na forum jak jest taka ładna pogoda w weekend. Czasem to człowiek patrzy a tu naście nowych stron 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 7 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ja się tak samo zastanawiam co Wy robocie na forum jak jest taka ładna pogoda w weekend. Nie dostają raka. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Jak zwykle ,czarnowidz. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeGie Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Czy któremuś z użytkowników Wiim Pro udało się znaleźć sposób aby apka Amazon Music działała taj jak Tidal Connect na androidzie? Próbowałem robić to tak jak jest opisane na forum Wiim, ale coś mi nie wychodzi. Castowanie przez chromecast niestety degraduje sygnał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Tak, ale nie jest to proste w przypadku naszego kraju. Wg jakiego opisu probowales? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeGie Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Według FAQ na stronie Wiim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 To w PL nie zadziala. Zakladajac, ze masz subskrypcje AM w PL, to musisz przeniesc zarejestrowane urzadzenia Alexa z domyslnej dla PL domeny alexa.amazon.com do alexa.amazon.co.uk, bo tam aplikacja AM szuka urzadzen do castowania. Jesli brzmi zawile, niewiele poradze. Jesli widzisz swoje rzeczy pod https://www.amazon.com/hz/mycd/digital-console/alldevices to nie bedzie dzialac, bo powinny byc pod https://www.amazon.co.uk/hz/mycd/digital-console/alldevices Mozna zmienic providera w ustawieniach ale zeby to zrobic, trzeba bedzie zarejestrowac jakis adres w kraju, na ktory chcialbys zmienic - tu bylaby zmiana na UK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeGie Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Ok, dzięki. Wieczorem spróbuję i dam znać jak poszło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeGie Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 5 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: To w PL nie zadziala. Zakladajac, ze masz subskrypcje AM w PL, to musisz przeniesc zarejestrowane urzadzenia Alexa z domyslnej dla PL domeny alexa.amazon.com do alexa.amazon.co.uk, bo tam aplikacja AM szuka urzadzen do castowania. Jesli brzmi zawile, niewiele poradze. Jesli widzisz swoje rzeczy pod https://www.amazon.com/hz/mycd/digital-console/alldevices to nie bedzie dzialac, bo powinny byc pod https://www.amazon.co.uk/hz/mycd/digital-console/alldevices Mozna zmienic providera w ustawieniach ale zeby to zrobic, trzeba bedzie zarejestrowac jakis adres w kraju, na ktory chcialbys zmienic - tu bylaby zmiana na UK. Teraz wszystko działa jak należy. W życiu bym na to nie wpadł. Stokrotne dzięki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 13 lipca 2023 Udostępnij Napisano 13 lipca 2023 Dnia 10.07.2023 o 07:34, Kraft napisał: Nie dostają raka. Ale psują wzrok 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2023 Pro Plus do mnie leci, czy tez plynie. Jako ze tradycyjne pomiary nie maja tu wziecia, moge przykladowo zrzucic jakis kawalek na Pro i na Pro Plus dla porownania, mowa rzecz jasna o wyjsciu analog. Cos z public domain, ale wartosciowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 15 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2023 Ruszyly pre-zapisy na betatesty PEQ, klienta squeezelite i funkcjonalnosci transmitera AirPlay. Rzadko spotykane funkcje w streamerach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrOwA Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Dobra, nabyłem wkońcu Pro. Podłączyłem do q5pro przez coax i narazie sobie gra Rozumiem, że aby grał telefon musi być podłączony po lokalnej sieci (lub jakieś inne ustrojstwo)? Tak sam z siebie mimo ustawionych np ulubionych stacji internetowych nie zagra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts