Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 24.03.2023 o 08:59, KrólKiczu napisał:

Być może wiosenne przesilenie wywołało w niektórych osobach efekt, który można było zaobserwować, na usuniętych przez moderację stronach. 

A może. Czyli znowu przegapiłem :P

Dnia 24.03.2023 o 09:01, Rokownik napisał:

"Wiosna, Panie sierżancie" 😉

PS. Ups....zostałem wyprzedzony....😀

To trzeba z domu wyjsć a nie na forach siedzieć :D:P

• 5 months later...
Napisano

Ja Was jeszcze tutaj podpytam o wzmacniacz Michi x5. Mam obecnie kolumny Bowersa 702 s2 i do tego Rotel 1592 mk2. Myślałem o zmianie Rotela na Michi. Ktoś z Was użytkuje taki wzmacniacz? Polecacie go ? Wiadomo , że trzeba sprawdzić u siebie ale nie wiem czy bawić się w ogóle w jakieś zamawianie. Trochę wagi ma i nie jest to takie proste 😀

Napisano
23 minuty temu, nixon napisał:

Ja Was jeszcze tutaj podpytam o wzmacniacz Michi x5. Mam obecnie kolumny Bowersa 702 s2 i do tego Rotel 1592 mk2. Myślałem o zmianie Rotela na Michi. Ktoś z Was użytkuje taki wzmacniacz? Polecacie go ? Wiadomo , że trzeba sprawdzić u siebie ale nie wiem czy bawić się w ogóle w jakieś zamawianie. Trochę wagi ma i nie jest to takie proste 😀

Akustyka wnosi więcej niż wzmacniacz.

Wiec to zalezy od Twojej akustyki. Ale ja bym poszedł i sprawdził także

https://studio999.pl/produkt/karan-acoustics-ka-i-180-mk2/

https://audioplaza.pl/products/31816-accuphase-e-280-wzmacniacz-zintegrowany-salon-poznan

https://allegro.pl/oferta/moon-340i-x-11754887273?utm_feed=3dca5096-1f0f-4ca6-9f37-f55ca2fec4f7&utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed&ceneo_cid=4712ffc5-630e-2a20-e074-422d15f2a2ae

Napisano
4 godziny temu, nixon napisał:

Dobry wzmak a wypożycz osobiście. Przy tej wadze na paliwo pewnie wydasz tyle samo co na transport ;]

• 2 years later...
Napisano
Dnia 22.03.2023 o 08:20, Rokownik napisał:

Jak się potoczą losy kolumn, dam znać.

No kłaniam. 

Tęskniliście? 9_9:D

Kolumny Rhea 2+ odjechały, obiecałem więc daję znać. Od ponad 2 tygodni grają u mnie inne kolumienki, także z polskiej manufaktury. Ojjjjj i to jak grają. 

Postanowiłem odgrzebać wątek bo powraca wstępnie temat doboru kabli do wzmacniacza. 

Pozdrawiam czytających. B|

Napisano

Nazywają się Stentor. Dane o kolumnach na stronie producenta. Purifi (niskie i średnie) plus Bilesma z autorskim falowodem.

Do tego membrany bierne. 

Grają niebywale, ogromnym dźwiękiem, rozdzielczym, wciągającym. Bas ma wyjątkową szybkość, koloryt i zasięg. Średnie super. Głosy namacalne i wyjątkowo naturalne. Wysokie się układają z każdą godziną. Kolumny mają tylko 15 dni. Ale już teraz są namacalne, delikatne i dźwięczne. Przestrzeń 3D nie do opowiedzenia. Odkrywam swoje utwory od nowa....9_9

Jakkolwiek by nie chwalić AA Rhea 2+ to tutaj jest dużo, dużo, dużo.... lepiej. W każdym aspekcie. 

Pytajcie co Was interesuje..... no i temat kabli głośnikowych....

Napisano
Dnia 7.09.2023 o 07:12, nixon napisał:

Ja Was jeszcze tutaj podpytam o wzmacniacz Michi x5. Mam obecnie kolumny Bowersa 702 s2 i do tego Rotel 1592 mk2. Myślałem o zmianie Rotela na Michi.

Więcej zyskasz wymieniając kolumny. B&W + Rotel (czy tam Michi) to nie jest najszczęśliwszy mariaż. 

Napisano
10 minut temu, Rokownik napisał:

Tak na serio z tym Klotzem? 

Oczywiście.

Oczywiście, tak jak było to w moim przypadku możesz wybrać inne kable głośnikowe, dla innego wyglądu i prezencji (ja Klotz'e wymieniłem na Dali + drewniano/mosiężne wtyki Dali, swoją drąga świetnie wykonane i praktyczne) , ale jeśli chodzi o sam aspekt grania to te Klotz'e spełniają wszstkie wymagania jakie stawi się kablom głośnikowym - czysta miedź, dobra izolacja żył.

I to by było na tyle.

Napisano

Nie wiem w która stronę byś chciał iść. Nordost rozjaśnia brzmienie, Van Den Hul je nieco chłodzi. To i tak sa roznice procentowe. Ale idzie je wychwycic przy takim sprzecie i dobrej znajomości swojego toru. 

Ja osobiscie bardzo lubię kable Oehlbacha. Czesto wybierane są Chordy clerway albo Kimbery. Te gorzej z ekranowaniem ale kabelki fajne. 

Jeśli to nie tajemnica to napisał byś mi na PW cene ich.