rajdek Napisano 5 listopada Udostępnij Napisano 5 listopada @Rafał Ssłuchałem A1 wycięty dół i góra, średnicy brakowało nasycenia. Tak się zastanawiam czy Neat jak to brytol eksponuje średnicę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 listopada Udostępnij Napisano 5 listopada 4 minuty temu, rajdek napisał: słuchałem A1 wycięty dół i góra, średnicy brakowało nasycenia. Jest spora szansa, że średnica w serii Classic bardziej Ci się spodoba. Natomiast za soprany nie ręczę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 listopada Udostępnij Napisano 5 listopada Dnia 3.11.2024 o 21:17, rajdek napisał: @kaczadupajak byś porównał te kolumny do Dali Menuet ? Kolego @rajdek a możesz w kilku słowach opisać jakiego dźwięku szukasz? Czego brakuje Ci w menuetach albo czego jest za dużo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Dnia 4.11.2024 o 23:05, kaczadupa napisał: Po cichu liczę, że z tym nowym Cyrusem 40AMP uda się im wstrzelić gdzieś pomiędzy starego Cyrusa 8.2 a odchodzącego właśnie do historii Cyrusa i9XR. Rynek nie chwycił serii XR niestety. Trzymam kciuki za sukces nowych czterdziestek, to chyba być albo nie być dla Cyrusa. Nowy Caspian 4G raczej im nie zagrozi ale już nowy Cambridge EXA 100 może namieszać (do tego jest najtańszy) W mojej ocenie seria XR była przesadnie wyceniona. Cyrus może zagrozić sam sobie ceną 3995 GBP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 listopada Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 28 minut temu, rajdek napisał: W mojej ocenie seria XR była przesadnie wyceniona. Cyrus może zagrozić sam sobie ceną 3995 GBP. Cena na nasze realia faktycznie bardzo wysoka. Może nastawiają się tylko na rynek brytyjski a może na tle podobnie wycenionej konkurencji Cyrus czymś się wyróżnia. Nie posłuchasz, nie wiesz. Z pewnością ma pilota na wypasie a nie jakiś plastikowy "listek" za 10zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada 44 minuty temu, rajdek napisał: W mojej ocenie seria XR była przesadnie wyceniona. Ceny się zmieniały. Np. Cyrus i7XR kosztował początkowo bodaj 14400 zł. W tej chwili Na Temat Audio oferuje go za 6 tys., a pozostałe sklepy: 6600 - 7000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Czyżby rynek zweryfikował wartość tego sprzętu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 listopada Autor Udostępnij Napisano 6 listopada I7XR od dwóch lat oficjalnie wycofany z produkcji. Cyrus 8.2 DAC od 4 lat nie produkowany. Do tego obecnie brak dystrybutora w kraju. Wszystko to razem powoduje, że salony oddają sprzęt po cenie zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada 2 godziny temu, kaczadupa napisał: I7XR od dwóch lat oficjalnie wycofany z produkcji. Cyrus 8.2 DAC od 4 lat nie produkowany. Do tego obecnie brak dystrybutora w kraju. Wszystko to razem powoduje, że salony oddają sprzęt po cenie zakupu. Ale na AVS widziałem być może już byłego przedstawiciela Cyrusa na Polskę, pana Bartosza Hajbowicza. Kolego @rajdek, ponawiam pytanie, ktore zadalem kilka postów wyzej 🙂. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 listopada Autor Udostępnij Napisano 6 listopada (edytowany) 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ale na AVS widziałem być może już byłego przedstawiciela Cyrusa na Polskę, pana Bartosza Hajbowicza. Dobrze kombinujesz. Pytanie kto teraz. Strzelam, że Planeta Dźwięku. Edytowano 6 listopada przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Dobrze kombinujesz. Pytanie kto teraz. Strzelam, że Planeta Dźwięku. Oj. Nie szukałbym tutaj żadnych teorii spiskowych. Z tego co kojarzę ten Pan rokrocznie jest na tej wstawię. A że pewnie większe i mniejsze biznesy się tam załatwia, cóż, czas pokaże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada 12 minut temu, KrólKiczu napisał: Kolego @rajdek, ponawiam pytanie, ktore zadalem kilka postów wyzej 🙂. Pisałem już parę postów wcześniej. Dół zadowalający, średnica jest dla mnie wyrafinowana i nie oddam, bardziej pazura góry. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Przed chwilą, rajdek napisał: Pisałem już parę postów wcześniej. Dół zadowalający, średnica jest dla mnie wyrafinowana i nie oddam, bardziej pazura góry. Ale wiesz, że poprawiając jedno, drugie pewnie popsujesz 😉. Ale testuj, brakuje opisów na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 6 listopada Udostępnij Napisano 6 listopada Przed chwilą, KrólKiczu napisał: Ale wiesz, że poprawiając jedno, drugie pewnie popsujesz 😉. Ale testuj, brakuje opisów na forum Za pewne nie będzie łatwo, chudej średnicy nie zaakceptuję, podobno Proac ma równie nasyconą, tylko słabo z dostępnością. Na forach zagranicznych Tablette opisują jako bardziej otwarte i przejrzyste względem Menuet. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 listopada Udostępnij Napisano 8 listopada Dnia 6.11.2024 o 18:03, rajdek napisał: podobno Proac ma równie nasyconą Przy różnych okazjach słuchałem w Topie w sumie trzech monitorów ProAc-a, za każdym razem z inną elektroniką towarzyszącą. I każdorazowo ich średnica mnie ujmowała. Jeśli będziesz miał okazję, to koniecznie sprawdź, bo w Twoim repertuarze muzycznym powinny zabłysnąć. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts