B1nd Napisano 24 maja 2023 Udostępnij Napisano 24 maja 2023 Czy dziala Wam połączenie po LAN? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 maja 2023 Udostępnij Napisano 25 maja 2023 Dnia 23.05.2023 o 19:55, B1nd napisał: Cześć, Trafiłem tutaj z podobnym problemem co niektórzy - w czasie odtwarzania po sieci WiFi utwory przeskakują, przycinają się. Próbowałem zaleceń z supportu lecz jednego nie mogę spełnić - podłączenie po LAN. Wpięcie kabla nie powoduje żadnych zmian. Próbowałem zmienić kabel, bez rezultatu. Router i wyjście lan mam sprawne bo komputer wykrywa sieć poprawnie. Lampki na Tadze się nie zapalają. Działa tylko WiFi Macie jakieś pomysły. Masz zaktualizowany soft? Czy działo się tak od początku? Ile masz innych sieci na tym samym kanale? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 maja 2023 Udostępnij Napisano 29 maja 2023 Sam od jakiegoś czasu mam Tagę u siebie i rozwiązanie problemu okazało się bardzo proste — odsunąłem ją od całego pozostałego sprzętu. Niemniej, dalej nie jest to tak płynne działanie jak Octavio Stream. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Cwajgart Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 (edytowany) Czy ktoś może podpowie? Czy takie przycinki są solidną podstawą do zwrotu sprzętu? Mam już dość kombinowania (może to to, a może tamto) próbowałem już wszystkiego co w necie znalazłem, produkt nie działa jak powinien kropka? Męczę się od początku lutego. Doraźnie wyjęcie zasilania pomaga, ale nie o to chodzi. Szkoda, bo to nasza rodzima firma. Wezmę wiim pro i po temacie. Pozdrawiam Edytowano 12 czerwca 2023 przez Marek Cwajgart Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Ja nie używam przycisku. Mam ustawione wyjscie coax i tyle. Nawet jej nie wyłączam bo się tylko denerwowałem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Cwajgart Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 przycisk to osobny temat MIKRO PRZYCIĘCIA mam na myśli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Ja od ost. aktualizacji ich nie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Cwajgart Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 3 minuty temu, Artur Charicki napisał: Ja od ost. aktualizacji ich nie mam. wiim home aktualizacji? automatyczne są, tak? mógłbyś powiedzieć kiedy była? (bo strzałki zielonej w górę dawno już nie widziałem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Tak Wiim Home. Dawno temu była i po niej już nie miałem problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Jesli Ci tnie a innym nie to oczywiście że tak. Najlepiej go zwróć do sprzedawcy niech sprawdza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YYY. Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 (edytowany) Dnia 2.01.2023 o 11:57, Adam1971 napisał: Czesc Witam Wszystkich Jake Macie Opinie O Odtwarzaczu Sieciowym TAGA HARMONY TWA-10B Czy ja dobrze się orientuję, że urządzenia nie daje się włączyć ani wyłączyć zdalnie przez aplikację? Dotarło przed chwilą. Steruję z Androida, podłączam do wzmaczniacza analogowego przez RCA, działają internetowe stacje radiowe i Spotify. Ale po wyłączeniu urządzenie znika z widoku i trzeba je ręcznie włączyć, żeby coś odtworzyć. Raczej nie wyłącza się też samo przy braku sygnału po zatrzymaniu odtwarzania. Trochę nie wierzę i dlatego pytam. A może to zależy od apki? Odpowiedzcie, proszę, zbiorowa mądrości. Że wyłącznik i zasilacz nie topowe, to wiedziałem przed zakupem, ale tego nie. Serio. Edytowano 16 czerwca 2023 przez YYY. sprecyzowanie opisu szczegółów zapytania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Tak, tego urządzenia nie włączysz ani nie wyłączysz przez aplikację. Tylko ręcznie. Najlepiej go nie wyłączać jak np WiiM mini. Pobór prądu znikomy a problem wyeliminowany 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Swojego też nie wyłączam, pobór prądu w takim stanie jest znikomy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YYY. Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 28 minut temu, Artur Charicki napisał: Tak, tego urządzenia nie włączysz ani nie wyłączysz przez aplikację. Tylko ręcznie. Najlepiej go nie wyłączać jak np WiiM mini. Pobór prądu znikomy a problem wyeliminowany 🙂 1 minutę temu, Q21 napisał: Swojego też nie wyłączam, pobór prądu w takim stanie jest znikomy. Dziękuję bardzo. To jest pewna podpowiedź. Chociaż trochę szkoda, bo to nie jest tylko opcja high end, ale i low end (patrz: Hama). 2 minuty temu, Q21 napisał: Swojego też nie wyłączam, pobór prądu w takim stanie jest znikomy. Dziękuję. Trzeba wziać pod uwagę. I tak jeszcze potestuję. Choć chyba jednak zwrócę. Z pozdrowieniami. 7 minut temu, Q21 napisał: Swojego też nie wyłączam, pobór prądu w takim stanie jest znikomy. Dziękuję. Trzeba wziać pod uwagę. I tak jeszcze potestuję. Choć chyba jednak zwrócę. Z pozdrowieniami. 35 minut temu, Artur Charicki napisał: Tak, tego urządzenia nie włączysz ani nie wyłączysz przez aplikację. Tylko ręcznie. Najlepiej go nie wyłączać jak np WiiM mini. Pobór prądu znikomy a problem wyeliminowany 🙂 Dziękuję. Trzeba wziać pod uwagę. I tak jeszcze potestuję. Choć chyba jednak zwrócę. Z pozdrowieniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 10 godzin temu, Q21 napisał: Swojego też nie wyłączam, pobór prądu w takim stanie jest znikomy. Z tego co pamiętam to producent podawał 2W. Jak jeszcze go miałem to ciągle był włączony, znacznie wygodniejsze niż ten ich dotykowy wł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YYY. Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 To ja proszę o źródło. W linku oficjalnym niżej jest, że znacznie mniej w trybie wyłączonym, ale w aktywności już do 5W, więc jednak trochę schodzi ;). https://www.tagaharmony.com/pl/product/9106/twa-10b Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 19 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2023 No to coś musiałem pochrzanić bo pamiętam że sprawdzałem na ich stronie. Może pomyliłem z Wiim Mini. Ale te 2W mam w głowie tylko nie wiem skąd i którego z tych dwóch urządzeń się tyczyło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 Jeśli tak bardzo Cito przeszkadza to dokup do niego inteligentne gniazdko za 30 zł. I będziesz je gasił zdalnie. Pytanie tylko czy potem po włączeniu on się sam wzbudzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YYY. Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli tak bardzo Cito przeszkadza to dokup do niego inteligentne gniazdko za 30 zł. I będziesz je gasił zdalnie. Pytanie tylko czy potem po włączeniu on się sam wzbudzi? Mam w domu kontroler Zamela ExtaLife, więc to jest od początku opcja. Taga sama się wzbudzi. Tu nie ma kłopotu i to mogę potwierdzić. Zapamietuje ostatni stan wyłącznika przed odcięciem napięcia. Tylko, że tak powiem, nieco dziwne jest, jeśli nie ma tej funkcji w aplikacji do sterowanego zdalnie z deficji urządzenia, które trzeba włączać i wyłączać "z łapy". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli tak bardzo Cito przeszkadza to dokup do niego inteligentne gniazdko za 30 zł. I będziesz je gasił zdalnie. Pytanie tylko czy potem po włączeniu on się sam wzbudzi? Taga się sama wzbudza w tryb parowania, ps sam takie gniazdko posiadam dobra rzeczy wy wiedzieć co ile zużywa prądu i jak się okazuje najwięcej pożera ps5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YYY. Napisano 20 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2023 3 godziny temu, ROBIXXX napisał: Taga się sama wzbudza w tryb parowania, ps sam takie gniazdko posiadam dobra rzeczy wy wiedzieć co ile zużywa prądu i jak się okazuje najwięcej pożera ps5 Gniazdko ROP-22 Zamela ma pobór nominalny 0,5 W w trybia czuwania. Tak na wszelki wypadek. A że Taga się sama podnosi, to już pisałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 17 godzin temu, YYY. napisał: Mam w domu kontroler Zamela ExtaLife, więc to jest od początku opcja. Taga sama się wzbudzi. Tu nie ma kłopotu i to mogę potwierdzić. Zapamietuje ostatni stan wyłącznika przed odcięciem napięcia. Tylko, że tak powiem, nieco dziwne jest, jeśli nie ma tej funkcji w aplikacji do sterowanego zdalnie z deficji urządzenia, które trzeba włączać i wyłączać "z łapy". No może dziwne. Nie wiem. Przyzwyczaiłem się do wzmacniaczy do których trzeba wstać. Wiec tu nie jest to problem. I chyba jesli dobrze pamiętam to iFi zen Stream ma podobnie. Zgasisz z apki ale już nie włączysz. 13 godzin temu, ROBIXXX napisał: Taga się sama wzbudza w tryb parowania, ps sam takie gniazdko posiadam dobra rzeczy wy wiedzieć co ile zużywa prądu i jak się okazuje najwięcej pożera ps5 No to fajnie że działa Tak PS5 słyszałem że jest niezłym odbiornikiem pod tym kątem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YYY. Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 22 minuty temu, Piotr Sonido napisał: No może dziwne. Nie wiem. Przyzwyczaiłem się do wzmacniaczy do których trzeba wstać. Wiec tu nie jest to problem. I chyba jesli dobrze pamiętam to iFi zen Stream ma podobnie. Zgasisz z apki ale już nie włączysz. Mnie trochę o co innego chodzi w ramach całości funkcjonalności Tagi. Jedyną funkcją, której Taga nie obsługuje zdalnie, jest on/off. I zarazem jest to jedyna funkcja, którą obsługuje tylko "z łapy". W tym jest może i pewna logika, ale pokrętna. Wstawanie do wzmacniaczy to dość powszechna umiejętność . Tylko wstawać do staruszka (u mnie jest to audio-technica, 40 letnia), który jest wyłącznie obsługiwany ręcznie, to jednak inna bajka niż zrywać się tylko po to, by wyłączyć lub włączyć mikropudełeczko sterowane poza tym wyłącznie z apki, gdy gra ono z czymś nowocześniejszym. A jeszcze bardziej irytuje to przy wyłączaniu. Nie wiem, a nawet wątpię. Nie mówiąc już o tym, że włącznik Tagi nie jest, że tak łagodnie powiem, bardzo responsywny. Pewnie to wszystko ma związek z miniaturyzacją obudowy, podobnie jak brak USB, który mnie akurat nie przeszkadza, choć jakby on/off zdalne było, to rozmiary bardzo by nie wzrosły. Jest za to RJ-45, czyli jednak jakieś priorytety projektowe uwzględniano. Biorąc przy tym pod uwagę, że porównywane cenowo budżetowe puste pudła w stylu Hama DIT, jako źródła dźwięku rzadko chwalone, a w dodatku dość fatalnie projektowane pod względem frontu i funkcji (mój znajomy nazywa to Hong Kong school of design), da się obsługiwać tylko zdalnie albo tylko ręcznie, a ponadto ich aplikacja UNDOK jest znacznie lepiej zaprojektowana niż to badziewie, którym się obsługuje Tagę, jednak jest to jakaś niekonsekwencja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Ja się juz przyzwyczaiłem. Mi to osobiście nie przeszkadza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Ludziska o czym tu mowa? Jest wiele innych urządzeń na rynku co posiadają pierdylion funkcji. Do wyboru do koloru. Czasem mam wrażenie, że niektórzy kupują urządzenia nie do końca świadomie. Jeśli je kupiłem, znaczy że godzę się na to, co ono posiada a czego nie. A jeśli ktoś nie potrafi zapoznać się ze specyfikacja, cóż "live is brutal". Płacić za gapiostwo, lenistwo czy głupotę a nie wylewać żale na forum. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts