Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Tomasz S.

Recommended Posts

23 godziny temu, kaczadupa napisał:

Przeskoczyłem z 50 na 55 cali a i tak widzę dużą różnicę pod względem wielkości. Nie trzeba większego, ten wydaje się ogromniasty. Oglądam z bliska, odległość to ok. 2,8m - 3m.

Twoja odległość od telewizora nie jest przesadnie mała. Ja mam jakieś 2,5m przy przekątnej 75". Odległość nie jest duża, bo to nie jest salon. Odwiedzający mnie mówili że ekran jest zbyt blisko, ale zapewniam cię tak mogą mówić tylko ci którzy praktycznie tego nie doświadczyli. Efekt wielkości obrazu można przyrównać do twoich uwag odnośnie jakości obrazu. Kiedyś owszem była zalecana większa odległość od TV, ale było to związane z mniejszymi rozdzielczościami ekranów.

Dnia 1.12.2024 o 14:40, kaczadupa napisał:

Przeskoczyłem z 50 na 55 cali a i tak widzę dużą różnicę pod względem wielkości. Nie trzeba większego, ten wydaje się ogromniasty. Oglądam z bliska, odległość to ok. 2,8m - 3m.  Ale obraz Panowie, szok na tle starego Leda Sony (on nawet 4K nie posiadał). 

z tym sie akurat nie zgodze :D ja przy 3m mam 120cali (projektor) i uważam ze na takiej odległości to nawet 140cali moze byc 
tez posiadam oleda Lg c3 77 cali i serio 77 cali na dzisiejsze czasy to powinien  byc standard moim zdaniem ... Podkreślam MOIM ZDANIEM

27 minut temu, stach_s napisał:

Ja rozumiem, że koledzy piszący powyżej zajmują zawsze w kinie miejsca w pierwszym rzędzie :D

nie ale akurat wielkosc obrazu robi najwiekszy efekt "wow" jak sie oglada filmy czy seriale i majac oleda i projektor to i tak wole ogladac na tym projekorze na ktorym nie ma takich czerni itp.