Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Dnia 5.03.2025 o 09:13, bora902 napisał: sadzac po spadku cen na plyty do gramofonu w amazon to boom jest raczej schylkowy Niekoniecznie. Boom na gramofony trwa od około 2011 nieprzerwanie do dziś. Patrząc na całą sprzedaż, widać dużą stabilność i ciągle zainteresowanie. Płyta CD przy tym wszystkim, jest mała ale nie "bardzo mała". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca Dnia 18.02.2025 o 07:27, Piotr Sonido napisał: A co kupiłeś? I finalnie było warto? Ale fakt że odpisywać by mogli. Klipsch rp8000 mk2, rp504c mk2. Zeby nie transport darmowy do niemiec bo kolega tam mieszka i mi przywiozl do Polski to nie oplacalo by sie zbytnio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
base69 Napisano Środa o 21:26 Udostępnij Napisano Środa o 21:26 Nie patrzeć na boom. Winyl ma inny charakter, sposób użycia, trzymania na półce. To, wraz z cd, będzie wieczny nośnik, ale w proporcjach: 90% streaming, 5% cd, 5% winyl. I oczywiście, poniżej granicy percepcji: szpula i kasety. Trend będzie stały, choć na pewno źle oceniłem proporcje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Środa o 22:34 Udostępnij Napisano Środa o 22:34 1 godzinę temu, base69 napisał: Nie patrzeć na boom. Winyl ma inny charakter, sposób użycia, trzymania na półce. To, wraz z cd, będzie wieczny nośnik, ale w proporcjach: 90% streaming, 5% cd, 5% winyl. I oczywiście, poniżej granicy percepcji: szpula i kasety. Trend będzie stały, choć na pewno źle oceniłem proporcje Jak nie było streamu, to płyta CD miała popularność 80% a winyl 20% (naszym zdaniem) Dziś: CD-10% , Streamer -60%, Vinyl -30% - więc czarna płyta dalej dobrze. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano Czwartek o 07:51 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:51 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jak nie było streamu, to płyta CD miała popularność 80% a winyl 20% (naszym zdaniem) Dziś: CD-10% , Streamer -60%, Vinyl -30% - więc czarna płyta dalej dobrze. Takie proporcje to chyba tylko w salonach top HIFI bo plyta CD wlasnie przechodzi druga mlodosc gdy chodzi o najnowsze nagrania a jest to zwiazane z jej cena 2-3x mniejsza od czarnej plyty Stream to problem dla fizycznych nosnikow ale produkcja manufakturowa CD oraz niska bariera inwestycyjna tloczenia srebrnego krazka wciaz daje dobry prognostyk dla kolekcjonerow starszej technologii 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Łukaszewski Napisano Czwartek o 09:22 Udostępnij Napisano Czwartek o 09:22 Od kilku lat ma też miejsce renesans kaset magnetofonowych. Niektóre albumy (raczej niszowe wytwórnie, tzw. alternatywa) wychodzą tylko na kasetach, w limitowanych nakładach, w cenie tak pomiędzy cd a winylem. Ale ten trend raczej nie odbija się na producentach audio, choć np Fiio wypuściło ostatnio na rynek walkmena Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano Czwartek o 11:06 Udostępnij Napisano Czwartek o 11:06 1 godzinę temu, Jakub Łukaszewski napisał: Od kilku lat ma też miejsce renesans kaset magnetofonowych. Niektóre albumy (raczej niszowe wytwórnie, tzw. alternatywa) wychodzą tylko na kasetach, w limitowanych nakładach, w cenie tak pomiędzy cd a winylem. Ale ten trend raczej nie odbija się na producentach audio, choć np Fiio wypuściło ostatnio na rynek walkmena chcialbym sprzedac kasete "wilki" za 100zl ale nikt nie chce jej kupic 🤧 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Czwartek o 21:00 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:00 13 godzin temu, bora902 napisał: Takie proporcje to chyba tylko w salonach top HIFI bo plyta CD wlasnie przechodzi druga mlodosc gdy chodzi o najnowsze nagrania a jest to zwiazane z jej cena 2-3x mniejsza od czarnej plyty Stream to problem dla fizycznych nosnikow ale produkcja manufakturowa CD oraz niska bariera inwestycyjna tloczenia srebrnego krazka wciaz daje dobry prognostyk dla kolekcjonerow starszej technologii Wskazałem Tobie nasze odczucia, dotyczące poszczególnej sprzedaży źródeł. Nie trzeba się z nią zgadzać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 05:25 Udostępnij Napisano Piątek o 05:25 Dnia 11.03.2025 o 12:23, Pabl0 napisał: Klipsch rp8000 mk2, rp504c mk2. Zeby nie transport darmowy do niemiec bo kolega tam mieszka i mi przywiozl do Polski to nie oplacalo by sie zbytnio Fajny sprzęt. Ale widziałem takie oferty że i tak z transportem się opłacało. Jak miałes za free to jeszcze lepiej. Dnia 12.03.2025 o 23:34, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Jak nie było streamu, to płyta CD miała popularność 80% a winyl 20% (naszym zdaniem) Dziś: CD-10% , Streamer -60%, Vinyl -30% - więc czarna płyta dalej dobrze. A że vinyl wiecej niż CD? No możliwe w sumie. 21 godzin temu, bora902 napisał: Takie proporcje to chyba tylko w salonach top HIFI bo plyta CD wlasnie przechodzi druga mlodosc gdy chodzi o najnowsze nagrania a jest to zwiazane z jej cena 2-3x mniejsza od czarnej plyty Stream to problem dla fizycznych nosnikow ale produkcja manufakturowa CD oraz niska bariera inwestycyjna tloczenia srebrnego krazka wciaz daje dobry prognostyk dla kolekcjonerow starszej technologii Może u nich skoro tak powiedieli. To podaj inna statystykę. Prowadzisz sklep w płytami? Sklep HiFi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano Piątek o 06:45 Udostępnij Napisano Piątek o 06:45 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Prowadzisz sklep w płytami? Sklep HiFi? nie prowadze ale mam podglad do ilosci sprzedanych sztuk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Piątek o 08:16 Udostępnij Napisano Piątek o 08:16 Debut Carbon EVO w przyjemnej cenie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Piątek o 08:45 Udostępnij Napisano Piątek o 08:45 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Fajny sprzęt. Ale widziałem takie oferty że i tak z transportem się opłacało. Jak miałes za free to jeszcze lepiej. No cena byla fajna, taniej nigdy nie widzialem bo zaplacilem 4300 za fronty i 1550 za centralny. Fronty sprzedane bo mam lepsze do stereo a centralny zostal w kinie domowym. Ogolnie to jakosc wykonania kolumn klipsch pozostawia wiele do zyczenia… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 05:40 Udostępnij Napisano Sobota o 05:40 22 godziny temu, bora902 napisał: nie prowadze ale mam podglad do ilosci sprzedanych sztuk Skąd? 20 godzin temu, Pabl0 napisał: No cena byla fajna, taniej nigdy nie widzialem bo zaplacilem 4300 za fronty i 1550 za centralny. Fronty sprzedane bo mam lepsze do stereo a centralny zostal w kinie domowym. Ogolnie to jakosc wykonania kolumn klipsch pozostawia wiele do zyczenia… Dobrze że Michał z Technikarium tego nie czyta 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano wczoraj o 12:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:43 B&W Formation DUO - aktualnie w bardzo dobrej ofercie kolumny podstawkowe aktywne! https://www.tophifi.pl/oferty-specjalne/outlet/bowers-wilkins-formation-duo-czarny-outlet.html Jedna, ostatnia para w Tophifi Kraków https://www.tophifi.pl/salony.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artj23 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu https://www.hifiklubben.de/stockitem_804_denpma3000neps_20250304130753/?variant=StockItem_804_DENPMA3000NEPS_20250304130753?utm_source=idealo.de&utm_medium=cpc&utm_campaign=productfeed&utm_content=StockItem_804_DENPMA3000NEPS_20250304130753 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Do końca dnia trwa promocja w Hidden Audio. Z fajnych ofert są m.in. Q Acoustic 3050i za ~2350zł czy Dali Spektor 6 za ~1685zł. Najlepszy rabat uzyskuje się przy płatności przelewem. Kod obniżający cenę: 20PROZENT. https://hidden-audio.de 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quantum Runner Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć, wszystkim jestem tu nowy ale na pewno częściej będę tu zaglądał. Po tym jak sprzedałem swój wysłużony gramofon Sony LX-SP100, czas na coś świeżego. Decyzję już podjąłem i klasycznie będzie to AT-LP120X-USB, stąd moje pytanie czy dysponuje ktoś może wolnym kodem rabatowym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Cześć Napisz do nas na priv, może coś jeszcze uda się wymyśleć Edytowano 2 godziny temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Audio Technica to chyba najlepsze słuchawki i gramofony za w miarę rozsądne pieniądze:) 2 godziny temu, Quantum Runner napisał: Cześć, wszystkim jestem tu nowy ale na pewno częściej będę tu zaglądał. Po tym jak sprzedałem swój wysłużony gramofon Sony LX-SP100, czas na coś świeżego. Decyzję już podjąłem i klasycznie będzie to AT-LP120X-USB, stąd moje pytanie czy dysponuje ktoś może wolnym kodem rabatowym? Pisz/dzwoń do Top Hi-Fi, a nie pytaj na forum o wolny kod rabatowy, to nie ta branża. Moim zdaniem więcej ugrasz przy bezpośrednim kontakcie ze sklepem. A kody rabatowe pewnie lepiej zadziałają... przy podpaskach;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzy666 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, tomasz1w napisał: Audio Technica to chyba najlepsze słuchawki i gramofony za w miarę rozsądne pieniądze:) Zgadzam się z tym. O kod rabatowy polecam napisać bezpośrednio do Top Hi-Fi 😉 Mi pomogli przy zakupie słuchawek właśnie od ATH 😉 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, tomasz1w napisał: Audio Technica to chyba najlepsze słuchawki i gramofony za w miarę rozsądne pieniądze:) Pisz/dzwoń do Top Hi-Fi, a nie pytaj na forum o wolny kod rabatowy, to nie ta branża. Moim zdaniem więcej ugrasz przy bezpośrednim kontakcie ze sklepem. A kody rabatowe pewnie lepiej zadziałają... przy podpaskach;) A niekoniecznie moce mamy w każdej sytuacji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts