Skocz do zawartości

Okazje w audio - temat zbiorczy ( promocje / zniżki / kupony / błędy cenowe )

Tomasz S.

Recommended Posts

Dnia 5.03.2025 o 09:13, bora902 napisał:

sadzac po spadku cen na plyty do gramofonu w amazon to boom jest raczej schylkowy 

Niekoniecznie. Boom na gramofony trwa od około 2011 nieprzerwanie do dziś. Patrząc na całą sprzedaż, widać dużą stabilność i ciągle zainteresowanie. Płyta CD przy tym wszystkim,  jest mała ale nie "bardzo mała".

Dnia 18.02.2025 o 07:27, Piotr Sonido napisał:

A co kupiłeś? I finalnie było warto?

Ale fakt że odpisywać by mogli.

Klipsch rp8000 mk2, rp504c mk2. Zeby nie transport darmowy do niemiec bo kolega tam mieszka i mi przywiozl do Polski to nie oplacalo by sie zbytnio

1 godzinę temu, base69 napisał:

Nie patrzeć na boom. Winyl ma inny charakter, sposób użycia, trzymania na półce. To, wraz z cd, będzie wieczny nośnik, ale w proporcjach: 90% streaming, 5% cd, 5% winyl. I oczywiście, poniżej granicy percepcji: szpula i kasety. Trend będzie stały, choć na pewno źle oceniłem proporcje ;)

Jak nie było streamu, to płyta CD miała popularność 80% a winyl 20% :) (naszym zdaniem)

Dziś: CD-10% , Streamer -60%, Vinyl -30% - więc czarna płyta dalej dobrze.

9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jak nie było streamu, to płyta CD miała popularność 80% a winyl 20% :) (naszym zdaniem)

Takie proporcje to chyba tylko w salonach top HIFI  bo plyta CD wlasnie przechodzi druga mlodosc gdy chodzi o najnowsze nagrania a jest to zwiazane z jej cena 2-3x mniejsza od czarnej plyty  :)

Stream to problem dla fizycznych nosnikow ale produkcja manufakturowa CD oraz niska bariera inwestycyjna tloczenia srebrnego krazka wciaz daje dobry prognostyk dla kolekcjonerow starszej technologii

Od kilku lat ma też miejsce renesans kaset magnetofonowych. Niektóre albumy (raczej niszowe wytwórnie, tzw. alternatywa) wychodzą tylko na kasetach, w limitowanych nakładach, w cenie tak pomiędzy cd a winylem. Ale ten trend raczej nie odbija się na producentach audio, choć np Fiio wypuściło ostatnio na rynek walkmena :)

1 godzinę temu, Jakub Łukaszewski napisał:

Od kilku lat ma też miejsce renesans kaset magnetofonowych. Niektóre albumy (raczej niszowe wytwórnie, tzw. alternatywa) wychodzą tylko na kasetach, w limitowanych nakładach, w cenie tak pomiędzy cd a winylem. Ale ten trend raczej nie odbija się na producentach audio, choć np Fiio wypuściło ostatnio na rynek walkmena :)

chcialbym sprzedac kasete  "wilki" za 100zl ale nikt nie chce jej kupic  🤧

13 godzin temu, bora902 napisał:

Takie proporcje to chyba tylko w salonach top HIFI  bo plyta CD wlasnie przechodzi druga mlodosc gdy chodzi o najnowsze nagrania a jest to zwiazane z jej cena 2-3x mniejsza od czarnej plyty  :)

Stream to problem dla fizycznych nosnikow ale produkcja manufakturowa CD oraz niska bariera inwestycyjna tloczenia srebrnego krazka wciaz daje dobry prognostyk dla kolekcjonerow starszej technologii

Wskazałem Tobie nasze odczucia, dotyczące poszczególnej sprzedaży źródeł. Nie trzeba się z nią zgadzać :)

Dnia 11.03.2025 o 12:23, Pabl0 napisał:

Klipsch rp8000 mk2, rp504c mk2. Zeby nie transport darmowy do niemiec bo kolega tam mieszka i mi przywiozl do Polski to nie oplacalo by sie zbytnio

Fajny sprzęt. Ale widziałem takie oferty że i tak  z transportem się opłacało.

Jak miałes za free to jeszcze lepiej.

Dnia 12.03.2025 o 23:34, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

A że vinyl wiecej niż CD? No możliwe w sumie.

21 godzin temu, bora902 napisał:

Może u nich skoro tak powiedieli. To podaj inna statystykę. Prowadzisz sklep w płytami? Sklep HiFi?

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Fajny sprzęt. Ale widziałem takie oferty że i tak  z transportem się opłacało.

Jak miałes za free to jeszcze lepiej.

No cena byla fajna, taniej nigdy nie widzialem bo zaplacilem 4300 za fronty i 1550 za centralny. Fronty sprzedane bo mam lepsze do stereo a centralny zostal w kinie domowym. Ogolnie to jakosc wykonania kolumn klipsch pozostawia wiele do zyczenia…

22 godziny temu, bora902 napisał:

nie prowadze ale mam podglad do ilosci sprzedanych sztuk

Skąd?

20 godzin temu, Pabl0 napisał:

No cena byla fajna, taniej nigdy nie widzialem bo zaplacilem 4300 za fronty i 1550 za centralny. Fronty sprzedane bo mam lepsze do stereo a centralny zostal w kinie domowym. Ogolnie to jakosc wykonania kolumn klipsch pozostawia wiele do zyczenia…

Dobrze że Michał z Technikarium tego nie czyta :D

Audio Technica to chyba najlepsze słuchawki i gramofony za w miarę rozsądne pieniądze:) 

2 godziny temu, Quantum Runner napisał:

Cześć, wszystkim jestem tu nowy ale na pewno częściej będę tu zaglądał.
Po tym jak sprzedałem swój wysłużony gramofon Sony LX-SP100, czas na coś
świeżego. Decyzję już podjąłem i klasycznie będzie to AT-LP120X-USB,
stąd moje pytanie czy dysponuje ktoś może wolnym kodem rabatowym?

Pisz/dzwoń do Top Hi-Fi, a nie pytaj na forum o wolny kod rabatowy, to nie ta branża. Moim zdaniem więcej ugrasz przy bezpośrednim kontakcie ze sklepem. A kody rabatowe pewnie lepiej zadziałają... przy podpaskach;)

3 godziny temu, tomasz1w napisał:

Audio Technica to chyba najlepsze słuchawki i gramofony za w miarę rozsądne pieniądze:) 

Pisz/dzwoń do Top Hi-Fi, a nie pytaj na forum o wolny kod rabatowy, to nie ta branża. Moim zdaniem więcej ugrasz przy bezpośrednim kontakcie ze sklepem. A kody rabatowe pewnie lepiej zadziałają... przy podpaskach;)

A niekoniecznie :) moce mamy w każdej sytuacji :)