Artur Brol Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu To porównanie jest chyba nie całkiem trafione. Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Producentów sprzętu audio jest o wiele więcej, i tutaj jakość jest dość wyrównana. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Myślisz? No klient widzi wzrost. Nie promocje poprzedniego No nie wiem, u nas było widać promocję Yamahy A-S1100. Z £1650 na £1150. A finalnie, sprzedawali za £1100 😁 Odpisz, cytując
lion Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: To porównanie jest chyba nie całkiem trafione. Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Producentów sprzętu audio jest o wiele więcej, i tutaj jakość jest dość wyrównana. Producentów kart jest od groma, producentów gpu mniej. NV może i miażdzy udziałem w rynku, ale pod wieloma względami jest daleka od 'najlepsza'. Nie raz pokazali, że daleko im też do uczciwości. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu A której firmie, potężnej korporacji blisko do uczciwości? W obecnym świecie. Odpisz, cytując
orient Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Cześć Wszystkim. Jeśli interesują Was promocje i błędy cenowe, zapraszam na nasz kanał na discordzie. Specjalizujemy się w przeszukiwaniu największych sklepów internetowych (Amazon, Media Expert, RTV Euro AGD i wiele innych) pod kątem najlepszych okazji, również na gry i elektronikę. Zapisy pod tym linkiem https://discord.gg/AzxwYaHp Odpisz, cytując
Jacch Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Dnia 28.08.2025 o 07:28, Piotr Sonido napisał: Tu niestety Yamaha zbyt podniosła ceny, zgadzam się. Dlatego już teraz te modele nie sa tak popularne. Kiedy to było? Kiedy? A tak ze 20-25 lat temu. Ta marka była wtedy tania i złośliwie nazywana kambodżą, obroniła się dobrym dzwiękiem, ale przede wszystkim przystępną ceną, a teraz to jest już w pełni audifilska półka cenowa Edytowano 7 godzin temu przez Jacch Odpisz, cytując
Jacch Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Przypominam o polityce Nvidia która zrewolucjonizowała sprzedaż w czasie pandemii. Okazalo się że sprzedawać mniej, znacznie mniej ale z dużo wiekszą marżą, finalnie wychodzi lepiej. Koszty produkcji sa niższe, serwisu, magazynowania itp. Bardzo do przodu na tym wyszli. Wilu zaczerpnęło to Oni przede wszystkim w AI poszli, chodziły słuchy, ze mieli całkiem olać karty dla graczy. 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Dwóch, bo jeszcze AMD ze swoimi Radeon-ami, ale to średnia półka w wyższej Nvidia nie ma konkurencji, stąd monopolistyczna polityka cenowa. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 17 minut temu, Jacch napisał: Kiedy? A tak ze 20-25 lat temu. Ta marka była wtedy tania i złośliwie nazywana kambodżą, obroniła się dobrym dzwiękiem, ale przede wszystkim przystępną ceną, a teraz to jest już w pełni audifilska półka cenowa Kambodża, ponieważ przenieśli całą produkcję do Chin 😉 dzięki czemu, była dobra bo tania. Tak że, porównywanie Cambridge Audio z Yamahą jest dalece nie na miejscu. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 39 minut temu, pairtick napisał: Kambodża, ponieważ przenieśli całą produkcję do Chin 😉 dzięki czemu, była dobra bo tania. Tak że, porównywanie Cambridge Audio z Yamahą jest dalece nie na miejscu. Kambodża od kebridż audio - raczej, to była złośliwość. Porównywałem nie produkty, tylko politykę cenową obu firm. A swoją drogą zapytam, że ujma dla marki twoim zdaniem ma być dla kogo? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Jacch napisał: Porównywałem nie produkty, tylko politykę cenową obu firm. Ja tu nie widzę związku. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, pairtick napisał: Ja tu nie widzę związku. Bo go nie ma, to porównanie. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: choć to nie my te ceny żeśmy wymyślali No, a kto jak nie Wy - czyli importer, czyli Audioklan? W Reichu te same klocki są sporo tańsze - czy to As-1200 czy As-3200 (w tym wypadku różnica to 5 tysięcy zł, licząc od Waszej promocyjnej ceny)........ Zresztą to nie tylko Wasza domena. Mój Cardenal Mendoza za zachodnią granicą też jest o 40 % (!) tańszy, i dlatego właśnie dzisiaj kolejny karton tego zacnego trunku, zamówionego w Berlinie, dostarczono mi pod drzwi. Nie wiem dlaczego u nas prawie wszystko musi być droższe? Jesteśmy bogatsi? jesteśmy w stanie więcej wydawać? W czym tkwi sekret ? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, terracan1929 napisał: No, a kto jak nie Wy - czyli importer, czyli Audioklan? W Reichu te same klocki są sporo tańsze - czy to As-1200 czy As-3200 (w tym wypadku różnica to 5 tysięcy zł, licząc od Waszej promocyjnej ceny)........ Zresztą to nie tylko Wasza domena. Mój Cardenal Mendoza za zachodnią granicą też jest o 40 % (!) tańszy, i dlatego właśnie dzisiaj kolejny karton tego zacnego trunku, zamówionego w Berlinie, dostarczono mi pod drzwi. Nie wiem dlaczego u nas prawie wszystko musi być droższe? Jesteśmy bogatsi? jesteśmy w stanie więcej wydawać? W czym tkwi sekret ? Skoro są tańsze za granicą (podaj proszę jakieś linki) to dlaczego Polscy klienci wolą kupić ten sprzęt u nas a nie klikać online w DE? Są jednak ludzie, którzy nie ufają ,albo nie chcą płacić za coś wiele tysięcy aby kupić kota w worku, a raczej w pudle. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Poważnie kolego, link muszę podesłać ? Proszę, do ceny trzeba dodać 19,90 Euro za przesyłkę. Mają zniżkę za płatność on line i finalna cena z transportem DHL to 5900 Euro x 4,3 = 25 370 zł. U nas 29 999 zł..... https://www.hifi-schluderbacher.de/product/yamaha-a-s-3200-25571/?varid=25567&utm_param=idealo&utm_source=idealo https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200757338_-a-s3200-silber-yamaha.html As 1200 w cenie 1895 Euro = 9148 zł. U nas w promce 11 499 zł... https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201510611_-a-s1200-silber-yamaha.html Oczywiście, że nikt mnie nie zmusza aby kupować u Was (choć finalnie nakupowałem u Was dużo sprzętów, w tym wspomniane AS 1200 i 3200 ) i mogę sobie kupować za granicą, nie o to tu jednak chodzi. Moje rozważania dotyczą kwestii - dlaczego Niemiaszki mają to samo co my tylko taniej ?? Edytowano 1 godzinę temu przez terracan1929 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, terracan1929 napisał: Poważnie kolego, link musze podesłać ? Proszę, do ceny trzeba dodać 19,90 Euro za przesyłkę. Mają zniżkę za płatność on line i finalna cena z transportem DHL to 5900 Euro x 4,3 = 25 370 zł. U nas 29 999 zł..... https://www.hifi-schluderbacher.de/product/yamaha-a-s-3200-25571/?varid=25567&utm_param=idealo&utm_source=idealo https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200757338_-a-s3200-silber-yamaha.html As 1200 w cenie 1895 Euro = 9148 zł. U nas w promce 11 499 zł... https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201510611_-a-s1200-silber-yamaha.html Oczywiście, że nikt mnie nie zmusza aby kupować u Was (choć finalnie nakupowałem u Was dużo sprzętów, w tym wspomniane AS 1200 i 3200 ) i mogę sobie kupować za granicą, nie o to tu jednak chodzi. Moje rozważania dotyczą kwestii - dlaczego Niemiaszki mają to samo taniej niż my ??? AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, AS1200 za 9999 zł również byłby... Z moich informacji wiem, że staramy się mieć podobne ceny jak za granicą, czyli w Niemczech i Francji. Na przykład B&W mamy najtaniej w EU... Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, Tak też kupiłem. Powołam się na ceny w Niemczech i dobiliśmy targu. Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 4 minuty temu, terracan1929 napisał: Tak też kupiłem. Powołam się na ceny w Niemczech i dobiliśmy targu. Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 Wyjściowa jest trochę wyższa, ale zawsze wejdzie jakieś promo, rabat specjalny, Święta itd Odpisz, cytując
Recommended Posts