Artur Brol Napisano wczoraj o 07:50 Napisano wczoraj o 07:50 To porównanie jest chyba nie całkiem trafione. Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Producentów sprzętu audio jest o wiele więcej, i tutaj jakość jest dość wyrównana. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 09:05 Napisano wczoraj o 09:05 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Myślisz? No klient widzi wzrost. Nie promocje poprzedniego No nie wiem, u nas było widać promocję Yamahy A-S1100. Z £1650 na £1150. A finalnie, sprzedawali za £1100 😁 Odpisz, cytując
lion Napisano wczoraj o 09:31 Napisano wczoraj o 09:31 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: To porównanie jest chyba nie całkiem trafione. Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Producentów sprzętu audio jest o wiele więcej, i tutaj jakość jest dość wyrównana. Producentów kart jest od groma, producentów gpu mniej. NV może i miażdzy udziałem w rynku, ale pod wieloma względami jest daleka od 'najlepsza'. Nie raz pokazali, że daleko im też do uczciwości. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 10:38 Napisano wczoraj o 10:38 A której firmie, potężnej korporacji blisko do uczciwości? W obecnym świecie. Odpisz, cytując
orient Napisano wczoraj o 12:27 Napisano wczoraj o 12:27 Cześć Wszystkim. Jeśli interesują Was promocje i błędy cenowe, zapraszam na nasz kanał na discordzie. Specjalizujemy się w przeszukiwaniu największych sklepów internetowych (Amazon, Media Expert, RTV Euro AGD i wiele innych) pod kątem najlepszych okazji, również na gry i elektronikę. Zapisy pod tym linkiem https://discord.gg/AzxwYaHp Odpisz, cytując
Jacch Napisano wczoraj o 13:38 Napisano wczoraj o 13:38 (edytowany) Dnia 28.08.2025 o 07:28, Piotr Sonido napisał: Tu niestety Yamaha zbyt podniosła ceny, zgadzam się. Dlatego już teraz te modele nie sa tak popularne. Kiedy to było? Kiedy? A tak ze 20-25 lat temu. Ta marka była wtedy tania i złośliwie nazywana kambodżą, obroniła się dobrym dzwiękiem, ale przede wszystkim przystępną ceną, a teraz to jest już w pełni audifilska półka cenowa Edytowano wczoraj o 13:45 przez Jacch Odpisz, cytując
Jacch Napisano wczoraj o 13:40 Napisano wczoraj o 13:40 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Przypominam o polityce Nvidia która zrewolucjonizowała sprzedaż w czasie pandemii. Okazalo się że sprzedawać mniej, znacznie mniej ale z dużo wiekszą marżą, finalnie wychodzi lepiej. Koszty produkcji sa niższe, serwisu, magazynowania itp. Bardzo do przodu na tym wyszli. Wilu zaczerpnęło to Oni przede wszystkim w AI poszli, chodziły słuchy, ze mieli całkiem olać karty dla graczy. 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Dwóch, bo jeszcze AMD ze swoimi Radeon-ami, ale to średnia półka w wyższej Nvidia nie ma konkurencji, stąd monopolistyczna polityka cenowa. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 13:59 Napisano wczoraj o 13:59 17 minut temu, Jacch napisał: Kiedy? A tak ze 20-25 lat temu. Ta marka była wtedy tania i złośliwie nazywana kambodżą, obroniła się dobrym dzwiękiem, ale przede wszystkim przystępną ceną, a teraz to jest już w pełni audifilska półka cenowa Kambodża, ponieważ przenieśli całą produkcję do Chin 😉 dzięki czemu, była dobra bo tania. Tak że, porównywanie Cambridge Audio z Yamahą jest dalece nie na miejscu. Odpisz, cytując
Jacch Napisano wczoraj o 14:40 Napisano wczoraj o 14:40 39 minut temu, pairtick napisał: Kambodża, ponieważ przenieśli całą produkcję do Chin 😉 dzięki czemu, była dobra bo tania. Tak że, porównywanie Cambridge Audio z Yamahą jest dalece nie na miejscu. Kambodża od kebridż audio - raczej, to była złośliwość. Porównywałem nie produkty, tylko politykę cenową obu firm. A swoją drogą zapytam, że ujma dla marki twoim zdaniem ma być dla kogo? Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 17:07 Napisano wczoraj o 17:07 2 godziny temu, Jacch napisał: Porównywałem nie produkty, tylko politykę cenową obu firm. Ja tu nie widzę związku. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 2 godziny temu, pairtick napisał: Ja tu nie widzę związku. Bo go nie ma, to porównanie. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 23 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: choć to nie my te ceny żeśmy wymyślali No, a kto jak nie Wy - czyli importer, czyli Audioklan? W Reichu te same klocki są sporo tańsze - czy to As-1200 czy As-3200 (w tym wypadku różnica to 5 tysięcy zł, licząc od Waszej promocyjnej ceny)........ Zresztą to nie tylko Wasza domena. Mój Cardenal Mendoza za zachodnią granicą też jest o 40 % (!) tańszy, i dlatego właśnie dzisiaj kolejny karton tego zacnego trunku, zamówionego w Berlinie, dostarczono mi pod drzwi. Nie wiem dlaczego u nas prawie wszystko musi być droższe? Jesteśmy bogatsi? jesteśmy w stanie więcej wydawać? W czym tkwi sekret ? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 14 minut temu, terracan1929 napisał: No, a kto jak nie Wy - czyli importer, czyli Audioklan? W Reichu te same klocki są sporo tańsze - czy to As-1200 czy As-3200 (w tym wypadku różnica to 5 tysięcy zł, licząc od Waszej promocyjnej ceny)........ Zresztą to nie tylko Wasza domena. Mój Cardenal Mendoza za zachodnią granicą też jest o 40 % (!) tańszy, i dlatego właśnie dzisiaj kolejny karton tego zacnego trunku, zamówionego w Berlinie, dostarczono mi pod drzwi. Nie wiem dlaczego u nas prawie wszystko musi być droższe? Jesteśmy bogatsi? jesteśmy w stanie więcej wydawać? W czym tkwi sekret ? Skoro są tańsze za granicą (podaj proszę jakieś linki) to dlaczego Polscy klienci wolą kupić ten sprzęt u nas a nie klikać online w DE? Są jednak ludzie, którzy nie ufają ,albo nie chcą płacić za coś wiele tysięcy aby kupić kota w worku, a raczej w pudle. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) Poważnie kolego, link muszę podesłać ? Proszę, do ceny trzeba dodać 19,90 Euro za przesyłkę. Mają zniżkę za płatność on line i finalna cena z transportem DHL to 5900 Euro x 4,3 = 25 370 zł. U nas 29 999 zł..... https://www.hifi-schluderbacher.de/product/yamaha-a-s-3200-25571/?varid=25567&utm_param=idealo&utm_source=idealo https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200757338_-a-s3200-silber-yamaha.html As 1200 w cenie 1895 Euro = 9148 zł. U nas w promce 11 499 zł... https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201510611_-a-s1200-silber-yamaha.html Oczywiście, że nikt mnie nie zmusza aby kupować u Was (choć finalnie nakupowałem u Was dużo sprzętów, w tym wspomniane AS 1200 i 3200 ) i mogę sobie kupować za granicą, nie o to tu jednak chodzi. Moje rozważania dotyczą kwestii - dlaczego Niemiaszki mają to samo co my tylko taniej ?? Edytowano 21 godzin temu przez terracan1929 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 2 minuty temu, terracan1929 napisał: Poważnie kolego, link musze podesłać ? Proszę, do ceny trzeba dodać 19,90 Euro za przesyłkę. Mają zniżkę za płatność on line i finalna cena z transportem DHL to 5900 Euro x 4,3 = 25 370 zł. U nas 29 999 zł..... https://www.hifi-schluderbacher.de/product/yamaha-a-s-3200-25571/?varid=25567&utm_param=idealo&utm_source=idealo https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200757338_-a-s3200-silber-yamaha.html As 1200 w cenie 1895 Euro = 9148 zł. U nas w promce 11 499 zł... https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201510611_-a-s1200-silber-yamaha.html Oczywiście, że nikt mnie nie zmusza aby kupować u Was (choć finalnie nakupowałem u Was dużo sprzętów, w tym wspomniane AS 1200 i 3200 ) i mogę sobie kupować za granicą, nie o to tu jednak chodzi. Moje rozważania dotyczą kwestii - dlaczego Niemiaszki mają to samo taniej niż my ??? AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, AS1200 za 9999 zł również byłby... Z moich informacji wiem, że staramy się mieć podobne ceny jak za granicą, czyli w Niemczech i Francji. Na przykład B&W mamy najtaniej w EU... Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, Tak też kupiłem. Powołam się na ceny w Niemczech i dobiliśmy targu. Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 3 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 4 minuty temu, terracan1929 napisał: Tak też kupiłem. Powołam się na ceny w Niemczech i dobiliśmy targu. Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 Wyjściowa jest trochę wyższa, ale zawsze wejdzie jakieś promo, rabat specjalny, Święta itd Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, AS1200 za 9999 zł również byłby... Ale tu chodzi o cenę widoczną na stronie a nie o cenę którą się wynegocjuje. Być może ta niższa cena w niemieckim sklepie która widnieje na stronie też jest do negocjacji. Trzeba by było znać język niemiecki i podzwonić bo może okazałoby się że jest szansa ponegocjować. 13 godzin temu, terracan1929 napisał: Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 Dokładnie, bawicie się w Arabów i jak dla mnie żerujecie na niewiedzy ludzi którzy nie muszą wiedzieć że można negocjować. Bo przecież jak idziemy do rossmana czy gdziekolwiek poza bazarem to nie negocjujemy cen. A dla was klient który kupi sprzęt w cenie regularnej to najlepszy klient. W każdym punkcie powinniście mieć wielkie banery czy plakaty „możliwość negocjacji cen” czy coś takiego. Zresztą nie tylko wasz salon ale prawie wszystkie w tym kraju. Ale to nie jest usprawiedliwienie. Edytowano 8 godzin temu przez Artur Charicki 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Jednak na publicznym forum Branża zawsze pisze, że można negocjować, że zobaczą co można jeszcze zrobić z ceną itp. więc jest to chyba jakaś forma usprawiedliwienia. Edytowano 8 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Wystarczyłoby pisać przy wszystkich cenach „do negocjacji” jak na portalach ze sprzętem używanym i byłoby jasno i klarownie dla wszystkich. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Tylo handel tak nie działa, ale rozumiem, że w idealnym świecie tak powinno być. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 13 godzin temu, terracan1929 napisał: trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? Egipt jest z tego znany. Rezygnacja z negocjacji cenowych to dla kupca obraza. A w Turcji odwrotnie. Rosjanie są tam uwielbiani, gdyż nigdy nie wykłócają się o cenę, tylko płacą, ile sprzedający zażąda. I żaden Turek nie czuje się obrażony. 20 godzin temu, Jacch napisał: złośliwie nazywana kambodżą Wcale nie złośliwie, tylko pieszczotliwie. Nigdy nie spotkałem się w środowisku fanów audio z pogardą czy lekceważeniem wobec tej marki. Nawet jak CA kosztowało czapkę śliwek, to było lubiane i cenione. Także nic w kambodży obraźliwego. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 56 minut temu, Artur Charicki napisał: Wystarczyłoby pisać przy wszystkich cenach „do negocjacji” jak na portalach ze sprzętem używanym i byłoby jasno i klarownie dla wszystkich. Każdy w zasadzie wie, że negocjacje były i są możliwe. Prawdziwie zainteresowani zadzwonią, napiszą. Dlatego zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Kto to jest kazdy? Bo mnie by nie przyszlo do glowy, ze w sklepie moge sie targowac. Jesli taka mozliwosc jest, powinna taka informacja kluc w oczy kazdego, kto do waszego sklepu wchodzi czy odwiedza strone internetowa. Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: Być może ta niższa cena w niemieckim sklepie która widnieje na stronie też jest do negocjacji. Trzeba by było znać język niemiecki i podzwonić bo może okazałoby się że jest szansa ponegocjować. Niemcy nie mają problemów z angielskim. 49 minut temu, Artur Brol napisał: Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. A dlaczego mieszkasz w Holandii? Odpisz, cytując
Recommended Posts