Artur Brol Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia To porównanie jest chyba nie całkiem trafione. Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Producentów sprzętu audio jest o wiele więcej, i tutaj jakość jest dość wyrównana. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Myślisz? No klient widzi wzrost. Nie promocje poprzedniego No nie wiem, u nas było widać promocję Yamahy A-S1100. Z £1650 na £1150. A finalnie, sprzedawali za £1100 😁 1 Odpisz, cytując
lion Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: To porównanie jest chyba nie całkiem trafione. Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Producentów sprzętu audio jest o wiele więcej, i tutaj jakość jest dość wyrównana. Producentów kart jest od groma, producentów gpu mniej. NV może i miażdzy udziałem w rynku, ale pod wieloma względami jest daleka od 'najlepsza'. Nie raz pokazali, że daleko im też do uczciwości. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia A której firmie, potężnej korporacji blisko do uczciwości? W obecnym świecie. Odpisz, cytując
orient Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia Cześć Wszystkim. Jeśli interesują Was promocje i błędy cenowe, zapraszam na nasz kanał na discordzie. Specjalizujemy się w przeszukiwaniu największych sklepów internetowych (Amazon, Media Expert, RTV Euro AGD i wiele innych) pod kątem najlepszych okazji, również na gry i elektronikę. Zapisy pod tym linkiem https://discord.gg/AzxwYaHp Odpisz, cytując
Jacch Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia (edytowany) Dnia 28.08.2025 o 07:28, Piotr Sonido napisał: Tu niestety Yamaha zbyt podniosła ceny, zgadzam się. Dlatego już teraz te modele nie sa tak popularne. Kiedy to było? Kiedy? A tak ze 20-25 lat temu. Ta marka była wtedy tania i złośliwie nazywana kambodżą, obroniła się dobrym dzwiękiem, ale przede wszystkim przystępną ceną, a teraz to jest już w pełni audifilska półka cenowa Edytowano 29 sierpnia przez Jacch 1 Odpisz, cytując
Jacch Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Przypominam o polityce Nvidia która zrewolucjonizowała sprzedaż w czasie pandemii. Okazalo się że sprzedawać mniej, znacznie mniej ale z dużo wiekszą marżą, finalnie wychodzi lepiej. Koszty produkcji sa niższe, serwisu, magazynowania itp. Bardzo do przodu na tym wyszli. Wilu zaczerpnęło to Oni przede wszystkim w AI poszli, chodziły słuchy, ze mieli całkiem olać karty dla graczy. 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Producentów kart jest chyba kilku, z czego NVidia jest chyba najlepsza. Dwóch, bo jeszcze AMD ze swoimi Radeon-ami, ale to średnia półka w wyższej Nvidia nie ma konkurencji, stąd monopolistyczna polityka cenowa. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 17 minut temu, Jacch napisał: Kiedy? A tak ze 20-25 lat temu. Ta marka była wtedy tania i złośliwie nazywana kambodżą, obroniła się dobrym dzwiękiem, ale przede wszystkim przystępną ceną, a teraz to jest już w pełni audifilska półka cenowa Kambodża, ponieważ przenieśli całą produkcję do Chin 😉 dzięki czemu, była dobra bo tania. Tak że, porównywanie Cambridge Audio z Yamahą jest dalece nie na miejscu. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 39 minut temu, pairtick napisał: Kambodża, ponieważ przenieśli całą produkcję do Chin 😉 dzięki czemu, była dobra bo tania. Tak że, porównywanie Cambridge Audio z Yamahą jest dalece nie na miejscu. Kambodża od kebridż audio - raczej, to była złośliwość. Porównywałem nie produkty, tylko politykę cenową obu firm. A swoją drogą zapytam, że ujma dla marki twoim zdaniem ma być dla kogo? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 2 godziny temu, Jacch napisał: Porównywałem nie produkty, tylko politykę cenową obu firm. Ja tu nie widzę związku. Odpisz, cytując
Jacch Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 2 godziny temu, pairtick napisał: Ja tu nie widzę związku. Bo go nie ma, to porównanie. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 23 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: choć to nie my te ceny żeśmy wymyślali No, a kto jak nie Wy - czyli importer, czyli Audioklan? W Reichu te same klocki są sporo tańsze - czy to As-1200 czy As-3200 (w tym wypadku różnica to 5 tysięcy zł, licząc od Waszej promocyjnej ceny)........ Zresztą to nie tylko Wasza domena. Mój Cardenal Mendoza za zachodnią granicą też jest o 40 % (!) tańszy, i dlatego właśnie dzisiaj kolejny karton tego zacnego trunku, zamówionego w Berlinie, dostarczono mi pod drzwi. Nie wiem dlaczego u nas prawie wszystko musi być droższe? Jesteśmy bogatsi? jesteśmy w stanie więcej wydawać? W czym tkwi sekret ? 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 14 minut temu, terracan1929 napisał: No, a kto jak nie Wy - czyli importer, czyli Audioklan? W Reichu te same klocki są sporo tańsze - czy to As-1200 czy As-3200 (w tym wypadku różnica to 5 tysięcy zł, licząc od Waszej promocyjnej ceny)........ Zresztą to nie tylko Wasza domena. Mój Cardenal Mendoza za zachodnią granicą też jest o 40 % (!) tańszy, i dlatego właśnie dzisiaj kolejny karton tego zacnego trunku, zamówionego w Berlinie, dostarczono mi pod drzwi. Nie wiem dlaczego u nas prawie wszystko musi być droższe? Jesteśmy bogatsi? jesteśmy w stanie więcej wydawać? W czym tkwi sekret ? Skoro są tańsze za granicą (podaj proszę jakieś linki) to dlaczego Polscy klienci wolą kupić ten sprzęt u nas a nie klikać online w DE? Są jednak ludzie, którzy nie ufają ,albo nie chcą płacić za coś wiele tysięcy aby kupić kota w worku, a raczej w pudle. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia (edytowany) Poważnie kolego, link muszę podesłać ? Proszę, do ceny trzeba dodać 19,90 Euro za przesyłkę. Mają zniżkę za płatność on line i finalna cena z transportem DHL to 5900 Euro x 4,3 = 25 370 zł. U nas 29 999 zł..... https://www.hifi-schluderbacher.de/product/yamaha-a-s-3200-25571/?varid=25567&utm_param=idealo&utm_source=idealo https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200757338_-a-s3200-silber-yamaha.html As 1200 w cenie 1895 Euro = 9148 zł. U nas w promce 11 499 zł... https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201510611_-a-s1200-silber-yamaha.html Oczywiście, że nikt mnie nie zmusza aby kupować u Was (choć finalnie nakupowałem u Was dużo sprzętów, w tym wspomniane AS 1200 i 3200 ) i mogę sobie kupować za granicą, nie o to tu jednak chodzi. Moje rozważania dotyczą kwestii - dlaczego Niemiaszki mają to samo co my tylko taniej ?? Edytowano 29 sierpnia przez terracan1929 2 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 2 minuty temu, terracan1929 napisał: Poważnie kolego, link musze podesłać ? Proszę, do ceny trzeba dodać 19,90 Euro za przesyłkę. Mają zniżkę za płatność on line i finalna cena z transportem DHL to 5900 Euro x 4,3 = 25 370 zł. U nas 29 999 zł..... https://www.hifi-schluderbacher.de/product/yamaha-a-s-3200-25571/?varid=25567&utm_param=idealo&utm_source=idealo https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/200757338_-a-s3200-silber-yamaha.html As 1200 w cenie 1895 Euro = 9148 zł. U nas w promce 11 499 zł... https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/201510611_-a-s1200-silber-yamaha.html Oczywiście, że nikt mnie nie zmusza aby kupować u Was (choć finalnie nakupowałem u Was dużo sprzętów, w tym wspomniane AS 1200 i 3200 ) i mogę sobie kupować za granicą, nie o to tu jednak chodzi. Moje rozważania dotyczą kwestii - dlaczego Niemiaszki mają to samo taniej niż my ??? AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, AS1200 za 9999 zł również byłby... Z moich informacji wiem, że staramy się mieć podobne ceny jak za granicą, czyli w Niemczech i Francji. Na przykład B&W mamy najtaniej w EU... 1 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, Tak też kupiłem. Powołam się na ceny w Niemczech i dobiliśmy targu. Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 4 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 sierpnia Napisano 29 sierpnia 4 minuty temu, terracan1929 napisał: Tak też kupiłem. Powołam się na ceny w Niemczech i dobiliśmy targu. Chodzi mi o to, że cena cennikowa u nasz jest często wyższa niż za granicą. I nie zawsze i z koażdym można i da się targować. Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 Wyjściowa jest trochę wyższa, ale zawsze wejdzie jakieś promo, rabat specjalny, Święta itd Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia (edytowany) 13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: AS3200 po negocjacjach kupiłbyś podobnie u Nas, AS1200 za 9999 zł również byłby... Ale tu chodzi o cenę widoczną na stronie a nie o cenę którą się wynegocjuje. Być może ta niższa cena w niemieckim sklepie która widnieje na stronie też jest do negocjacji. Trzeba by było znać język niemiecki i podzwonić bo może okazałoby się że jest szansa ponegocjować. 13 godzin temu, terracan1929 napisał: Zresztą, co Wy jesteście egipscy sklepikarze, że trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? 🤪 Dokładnie, bawicie się w Arabów i jak dla mnie żerujecie na niewiedzy ludzi którzy nie muszą wiedzieć że można negocjować. Bo przecież jak idziemy do rossmana czy gdziekolwiek poza bazarem to nie negocjujemy cen. A dla was klient który kupi sprzęt w cenie regularnej to najlepszy klient. W każdym punkcie powinniście mieć wielkie banery czy plakaty „możliwość negocjacji cen” czy coś takiego. Zresztą nie tylko wasz salon ale prawie wszystkie w tym kraju. Ale to nie jest usprawiedliwienie. Edytowano 30 sierpnia przez Artur Charicki 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia (edytowany) Jednak na publicznym forum Branża zawsze pisze, że można negocjować, że zobaczą co można jeszcze zrobić z ceną itp. więc jest to chyba jakaś forma usprawiedliwienia. Edytowano 30 sierpnia przez kaczadupa Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia Wystarczyłoby pisać przy wszystkich cenach „do negocjacji” jak na portalach ze sprzętem używanym i byłoby jasno i klarownie dla wszystkich. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia Tylo handel tak nie działa, ale rozumiem, że w idealnym świecie tak powinno być. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia 13 godzin temu, terracan1929 napisał: trzeba się targować, bo jak nie to bierzecie to za zniewagę ? Egipt jest z tego znany. Rezygnacja z negocjacji cenowych to dla kupca obraza. A w Turcji odwrotnie. Rosjanie są tam uwielbiani, gdyż nigdy nie wykłócają się o cenę, tylko płacą, ile sprzedający zażąda. I żaden Turek nie czuje się obrażony. 20 godzin temu, Jacch napisał: złośliwie nazywana kambodżą Wcale nie złośliwie, tylko pieszczotliwie. Nigdy nie spotkałem się w środowisku fanów audio z pogardą czy lekceważeniem wobec tej marki. Nawet jak CA kosztowało czapkę śliwek, to było lubiane i cenione. Także nic w kambodży obraźliwego. 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia 56 minut temu, Artur Charicki napisał: Wystarczyłoby pisać przy wszystkich cenach „do negocjacji” jak na portalach ze sprzętem używanym i byłoby jasno i klarownie dla wszystkich. Każdy w zasadzie wie, że negocjacje były i są możliwe. Prawdziwie zainteresowani zadzwonią, napiszą. Dlatego zapraszamy do kontaktu Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia Kto to jest kazdy? Bo mnie by nie przyszlo do glowy, ze w sklepie moge sie targowac. Jesli taka mozliwosc jest, powinna taka informacja kluc w oczy kazdego, kto do waszego sklepu wchodzi czy odwiedza strone internetowa. Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: Być może ta niższa cena w niemieckim sklepie która widnieje na stronie też jest do negocjacji. Trzeba by było znać język niemiecki i podzwonić bo może okazałoby się że jest szansa ponegocjować. Niemcy nie mają problemów z angielskim. 49 minut temu, Artur Brol napisał: Swoja droga, juz nie raz zastanawialem sie skad tak wysokie ceny w PL. A dlaczego mieszkasz w Holandii? Odpisz, cytując
Recommended Posts