Skocz do zawartości

Rega Elex MK4

Grzesiek202

Recommended Posts

Jeszcze jedną rzecz na minus zauważyłem. Przełączając utwory słychać taki krótki szmer, pyknięcie. 

Macie/mieliscie tak. To akurat z fotela słychać i wkurza. 

Czy ma to coś wspólnego z miękkim startem, którego brak w tym modelu?

Ps.w audiolabie nic takiego nie zauważyłem, a reszta toru bez zmian. 

Ciągle walczę z myślami, po pare h dziennie testuje pod różne gatunki muzyczne(od blusa po elektronikę) i jak siądzie jakaś płyta i jej realizacja, to w zasadzie nie mam już wielkich zastrzeżeń do mojego systemu, co za tym idzie do tego wzmaka również.

Uważam że jeśli jest jakie pole do poprawy, to lepsze ustawienie suba(svs ma dsp) i poprawa akustyki(sufit). I to by było tyle; nie można oczekiwać zbyt wiele od pomieszczenia które ma 10m2, więc i nie ma sensu wchodzić w jeszce droższe graty.

Dwa tygodnie temu podłączałem u kolegi moje małe Dali pod Devialeta 220  i ogólnie nie usłyszałem  jakiegoś dużego skoku jakościowego, choć i ciężko sie ocenia nie znając czyjejś  akustyki.

Haiku nie testowałem i nie ukrywam, że jest we mnie ta ciekawość by sprawdzić.

Tego nabyłem w tak dobrej cenie, że nawet jak coś wiele nie stracę(tak mysle).

W centrum zdjęcia mały, czerwony ''neon'' Regi ;)

IMG_20250127_134948.jpg

Edytowano przez Pitt39

1 godzinę temu, Pitt39 napisał:

Jeszcze jedną rzecz na minus zauważyłem. Przełączając utwory słychać taki krótki szmer, pyknięcie. 

Macie/mieliscie tak. To akurat z fotela słychać i wkurza. 

Czy ma to coś wspólnego z miękkim startem, którego brak w tym modelu?

Ps.w audiolabie nic takiego nie zauważyłem, a reszta toru bez zmian. 

Piotrek, to może być strzelanie z wbudowanego DAC-a 😜

Arcamy rDac i IrDac np. tak mają, jak zmienia się częstotliwość, to jest "strzał", taka uroda...

I można się śmiac z chińskich wynalazków, ale z głosników cisza, z pudełka cisza, bo nie ma co brumić. Nic nie strzela przy starcie. Za tę cene oferuje mniej frustracji niż te droższe/drogie graty, bo i oczekiwania w sumie żadne(co nie znaczy że nie gra wcale, bo gra). A i 7 trybów, taki mini dsp.

Jedynie że nie wyglada. 

IMG_20250128_142937.jpg

Potwierdzam świetny mały wzmacniacz grał u mnie codziennie przez 4 lata  po jakieś 10 godzin żadnej przycinki,cisza w kolumnach. Co ciekawe w tych ustawieniach dźwięku rzeczywiście było słychać różnicę. 

Teraz biedak leży w pudełeczku 🙂

Edytowano przez RLC2

Ja nie twierdze że gra to lepiej, bo nie gra, ale nie ma w nim problemów konstrukcji x10 droższej, wiec jak już wywalam swoją krwawice, to chciałbym jakies tam swoje minimum osiągnąć(za coś się płaci).

A nie szumi, strzela, trafo się wzbudza jak w audiolabie itd...

A tu cisza.

Ucho przyłożyłem na 10cm i nic, aż z 2x spojrzałem czy włączyłem do prądu.