Grzesiek202 Napisano Poniedziałek o 07:40 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:40 Ja miałem MK4. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Poniedziałek o 09:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:59 11 godzin temu, Grzesiek202 napisał: To jest wzmacniacz bardzo przejrzysty, o neutralnej barwie. Tak bym go w sumie określił w zestawieniu z tym co miałem. Ciepły nie jest, albo co innego kryje się dla mnie pod tym pojęciem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Poniedziałek o 10:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:13 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: MK4. Pamiętałem z grubsza Twoje wrażenia ze starych wpisów na forum, nie mogłem sobie tylko przypomnieć którego modelu dotyczyły. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 10:33 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:33 Jeszcze jedną rzecz na minus zauważyłem. Przełączając utwory słychać taki krótki szmer, pyknięcie. Macie/mieliscie tak. To akurat z fotela słychać i wkurza. Czy ma to coś wspólnego z miękkim startem, którego brak w tym modelu? Ps.w audiolabie nic takiego nie zauważyłem, a reszta toru bez zmian. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Wtorek o 11:06 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 11:06 Nie pamiętam dokładnie, ale przy potencjometrze na zero z tego wzmacniacza z B&W zawsze jakiś tam niewielki szum kolumn było słychać. Z moim obecnym wzmakiem (chyba w ogóle made in China, musze sprawdzić) jest cisza jak makiem zasiał. Też mnie irytują takie niby drobne rzeczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 11:24 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:24 Szum kolumn to juz trudno, ale przeskakując miedzy utworami i te pyknięca, szmer denerwuje; to słysze z fotela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Wtorek o 11:31 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:31 Dnia 26.01.2025 o 22:33, Pitt39 napisał: Pozostaje zaakceptować, albo szukać dalej... I jak - podjąłeś już decyzję? I czy próbowałeś też słuchać Haiku SOL-a II, o którym pisałeś wcześniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 11:57 Udostępnij Napisano Wtorek o 11:57 (edytowany) Ciągle walczę z myślami, po pare h dziennie testuje pod różne gatunki muzyczne(od blusa po elektronikę) i jak siądzie jakaś płyta i jej realizacja, to w zasadzie nie mam już wielkich zastrzeżeń do mojego systemu, co za tym idzie do tego wzmaka również. Uważam że jeśli jest jakie pole do poprawy, to lepsze ustawienie suba(svs ma dsp) i poprawa akustyki(sufit). I to by było tyle; nie można oczekiwać zbyt wiele od pomieszczenia które ma 10m2, więc i nie ma sensu wchodzić w jeszce droższe graty. Dwa tygodnie temu podłączałem u kolegi moje małe Dali pod Devialeta 220 i ogólnie nie usłyszałem jakiegoś dużego skoku jakościowego, choć i ciężko sie ocenia nie znając czyjejś akustyki. Haiku nie testowałem i nie ukrywam, że jest we mnie ta ciekawość by sprawdzić. Tego nabyłem w tak dobrej cenie, że nawet jak coś wiele nie stracę(tak mysle). W centrum zdjęcia mały, czerwony ''neon'' Regi Edytowano Wtorek o 12:00 przez Pitt39 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano Wtorek o 12:04 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:04 1 godzinę temu, Pitt39 napisał: Jeszcze jedną rzecz na minus zauważyłem. Przełączając utwory słychać taki krótki szmer, pyknięcie. Macie/mieliscie tak. To akurat z fotela słychać i wkurza. Czy ma to coś wspólnego z miękkim startem, którego brak w tym modelu? Ps.w audiolabie nic takiego nie zauważyłem, a reszta toru bez zmian. Piotrek, to może być strzelanie z wbudowanego DAC-a 😜 Arcamy rDac i IrDac np. tak mają, jak zmienia się częstotliwość, to jest "strzał", taka uroda... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 12:08 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:08 3 minuty temu, stach_s napisał: Piotrek, to może być strzelanie z wbudowanego DAC-a 😜 Tak, Sebastian mi dzwonił i to samo zasugerował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 13:42 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:42 I można się śmiac z chińskich wynalazków, ale z głosników cisza, z pudełka cisza, bo nie ma co brumić. Nic nie strzela przy starcie. Za tę cene oferuje mniej frustracji niż te droższe/drogie graty, bo i oczekiwania w sumie żadne(co nie znaczy że nie gra wcale, bo gra). A i 7 trybów, taki mini dsp. Jedynie że nie wyglada. 1 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano Wtorek o 14:13 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:13 (edytowany) Potwierdzam świetny mały wzmacniacz grał u mnie codziennie przez 4 lata po jakieś 10 godzin żadnej przycinki,cisza w kolumnach. Co ciekawe w tych ustawieniach dźwięku rzeczywiście było słychać różnicę. Teraz biedak leży w pudełeczku 🙂 Edytowano Wtorek o 14:14 przez RLC2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 14:17 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:17 Ja nie twierdze że gra to lepiej, bo nie gra, ale nie ma w nim problemów konstrukcji x10 droższej, wiec jak już wywalam swoją krwawice, to chciałbym jakies tam swoje minimum osiągnąć(za coś się płaci). A nie szumi, strzela, trafo się wzbudza jak w audiolabie itd... A tu cisza. Ucho przyłożyłem na 10cm i nic, aż z 2x spojrzałem czy włączyłem do prądu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano Wtorek o 14:23 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:23 (edytowany) Q5 kompletnie bezawaryjny w 100% Stosunek ceny do jakości i możliwości rewelacja! Edytowano Wtorek o 14:24 przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano Wtorek o 14:47 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:47 Ale żeby oddać prawdę, bo wpiąłem suba i na szybko przeleciałem przez wszystkie możliwe opcje, to tutaj wypadał gorzej, nawet tak znacząco(wszystko na 0, przeleciałem przez filtry od F0 do F7). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts