kiki2010 Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 4 minuty temu, Bebop napisał: Będę w domu za 2-3 godziny to zrobię ci screena jak jest u mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Zrób świeża kartę z systemem. Robilem kiedyś koledze Win32DiskImager'em. Jakiś inny poległ na tej instalce. Od tamtej pory miał zero problemów z SOtM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: Zrób świeża kartę z systemem Czy możesz polecić porządną kartę SD dla SOtM? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 1 minutę temu, Bebop napisał: Czy możesz polecić porządną kartę SD dla SOtM? Trochę to trwało ale wybacz jestem w pociągu.😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 6 minut temu, marcinmarcin napisał: Robilem kiedyś koledze Win32DiskImager'em. Ja zrobiłem zalecanym przez eunhasu "image usb". I dalej nie działa. Może mam lipną kartę SD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 Przed chwilą, Bebop napisał: Ja zrobiłem zalecanym przez eunhasu "image usb". I dalej nie działa. Może mam lipną kartę SD. Użyj programu Etcher. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 13 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 (edytowany) Jak sformatować SD przed zapisaniem obrazu? Do jakiego file systemu. FAT32 ??? Edytowano 13 lutego 2023 przez Bebop 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 lutego 2023 9 minut temu, Bebop napisał: Jak sformatować SD przed zapisaniem obrazu? Do jakiego file systemu. FAT32 ??? Nie formatujesz, możesz pousuwać partycje w zarządzaniu dyskami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Na czym konkretnie polega problem? Jaka jest topologia sieci? Jakie konfiguracje polaczen generuja problemy? Na start sprobowalbym wylaczyc IPv6 na urzadzeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 SOtM jest podłączony do sieci (w tej chwili kablem LAN do routera) ale wcześniej próbowałem wifi z takim samym skutkiem. W ustawieniach Eunhasu jest wybrana opcja "roon ready - active" Problem polega na tym, że SOtM jest niewidoczny dla Roon core. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Zrob restart roon core. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Robiłem restart Roon Server, restart NUC przyciskiem, restart routera. Ciągle bez zmian. SOtM jest w tech chwili podłączony jedynie kablemLAN do routera. Czy aby był widzialny przez roon core - musi być podłączony do DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 2 minuty temu, Bebop napisał: Czy aby był widzialny przez roon core - musi być podłączony do DAC? Tak 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 5 minut temu, Bebop napisał: Czy aby był widzialny przez roon core - musi być podłączony do DAC? Pytanie może wydawać się głupie. Jednak kiedyś miałem podłączony NUC do DAC i zona była widoczna wyłącznie po włączeniu DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 7 minut temu, kiki2010 napisał: Tak Co więcej DAC musi być włączony i ustawiony na wejście USB. Pozdrawiam, Michał 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) No dobra, wreszcie to gra, pierwszy raz od kilku tygodni. Dzięki za pomoc Panowie Edytowano 14 lutego 2023 przez Bebop 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Też miałem kiedyś prywatnie SOtM SMS200 Ultra Neo i nie jest to urządzenie idealne ale brzmieniowo jest w porządku. W chwili obecnej jestem użytkownikiem Silent Angel Z1, którego polecam z czystym sumieniem dla osób, które oczekują prostoty obsługi, przestrzennego i muzykalnego brzmienia. Urządzenie dodatkowo działa jako Roon Core więc jedno urządzenie z głowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 38 minut temu, Q21 napisał: . W chwili obecnej jestem użytkownikiem Silent Angel Z1, W sklepie czy w domu masz? Mogę kupić coś fajnego. Oby to miało sens. Bogusław66 coś testował, może się podepnę pod temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 1 godzinę temu, Q21 napisał: Urządzenie dodatkowo działa jako Roon Core więc jedno urządzenie z głowy I 8 koła mniej w portfelu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 19 minut temu, kiki2010 napisał: I 8 koła mniej w portfelu. 8 koła to bez kabelków. Zabawa zaczyna się potem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 6 minut temu, Bebop napisał: 8 koła to bez kabelków. Zabawa zaczyna się potem 😉 Masz zrobione dobrze, więc nie ma sensu dalej grzebać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 Mam inne hobby i wydatki muszę pogodzić. Jednak stereo też mnie interesuje. Człowiek zawsze chce lepiej. Lepiej niż... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Bebop napisał: Bogusław66 coś testował, może się podepnę pod temat. Używam Munich M1T 8GB to dobry transport, apka stabilna, dźwiękowo? pogonił Node3 do konta w 5 min. Q21 poleca Z1 i tego nie pojmuje, mój korzysta z Tidal, Spotify, Qobuz, Amazon Music. Dodatkowo Roon Ready, AirPlay i DLNA, no i prócz radia internetowego jeszcze TuneIn czyli całe rodzime radio a Z1? Spotify, bo pliki do DSD 256 oba obsługują tak samo. Czyli zrobili audiofilski transport pod pliki mp3! to dopiero było wyzwanie techniczne. PS. Moj jest na sprzedaż. Edytowano 14 lutego 2023 przez Bogusław 66 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 14 lutego 2023 Udostępnij Napisano 14 lutego 2023 2 godziny temu, Bebop napisał: Człowiek zawsze chce lepiej. Lepiej niż... Pytanie czy człowiek wie naprawdę czego chce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 15 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2023 Dnia 13.02.2023 o 18:36, kiki2010 napisał: Wi-Fi do Sotma to nie jest najlepszy pomysł. To też chyba zależy od konfiguracji i warunków sieci domowej. Ja nie mam żadnych sąsiadów w promieniu 100m, więc obce wifi mi nie zakłóca sygnału. Niedawno kupiłem USB WiFi Receiver Dongle 1200M RTL8812AU 2.4+5.8GHz specjalnie dla SOtM. Od chwili kiedy udało mi się ponownie uruchomić SOtM wszystko działa na wifi bez najmniejszych problemów. Oby tak pozostało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts