DiBatonio Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 (edytowany) Weź kogoś z uprawnieniami lub jak sam ogarniasz gniazdka to rozkręć i sprawdź jak wygląda u Ciebie w gniazdkach, może jakiś przewód PE, albo inny jest luźny. Trudno zgadywać, a masz jakieś inne interkonekty, by nimi połączyć wzmacniacz ze źródłem ? Może coś walnięte w kablu sygnałowym? Edytowano 25 marca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Weź na próbę odłącz inne urządzenia elektryczne w domu normalnie podłączone na stałe. Lodówka, urządzenia sieciowe (router z zasilaczem) itd itd, wszystko. Może się uda znaleźć urządzenie co Ci tak sieje w sieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 6 minut temu, Butler napisał: Weź na próbę odłącz inne urządzenia elektryczne w domu normalnie podłączone na stałe. Lodówka, urządzenia sieciowe (router z zasilaczem) itd itd, wszystko. Może się uda znaleźć urządzenie co Ci tak sieje w sieci. Ale już o tym pisaliśmy wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Ok, fakt, moj blad, nie robiłem lektury wstecz. Mam nadzieję że autor faktycznie wykluczył wszystkie urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 11 minut temu, Butler napisał: Może się uda znaleźć urządzenie co Ci tak sieje w sieci. Skoro to blok to trudno będzie... Instalacja w bloku to pajęczyna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 (edytowany) @gienas dobrze ze wkońcu jesteś. Mógłbyś odpowiedzieć co może "siać" za sciana u sasiada bo piszesz o jakiś "cudach" a później unikasz odpowiedzi na proste pytanie. Bardzo ciekawi mnie to co by to mogło być według Ciebie. 11 godzin temu, gienas napisał: nie wiemy czy to nie sąsiad coś dostawił i przez ścianę się sprzęga... Edytowano 25 marca 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Jestem, jestem. Ale odpowiadam/podpowiadam założycielowi tematu. Masz problem załóż swój temat i tam zapytaj... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Tez chce sie dowiedzieć skoro piszesz o takich rzeczach na publicznym! 5 minut temu, gienas napisał: załóż swój temat i tam zapytaj... Korzystam z istniejacego tematu i pytam TERAZ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 (edytowany) Może ma jakiegoś sąsiada radioamatora który akurat niedawno zmieniał nadajnik... Może któryś sąsiad dołożył repeater wifi... Może któryś założył alarm w mieszkaniu... Uroki blokowiska Te wszystkie urządzenia a zakładam że zaoszczędzili i kupili chińszczyznę sieją, ale nie dowiesz się tego nawet mieszkając obok... Żeby dojść co zakłóca, trzebaby podłączyć u siebie analizator parametrow sieci - vide elektryk - i po dwu/trzech tygodniach działania analizatora przeanalizować co jest nie tak. Edytowano 25 marca 2023 przez gienas literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 59 minut temu, Patryk89_896 napisał: Albo dużo osób ma taki problem i nie wie co robić, bo ja przez dodaniem tematu szukałem podobnych problemów ale średnio znalazłem, wydaje mi się że połowa osób po prostu odpuszcza, mnie już brakuje pomysłów. Podpiąłem dziś moją starą emotive która z 5015 2 lata była podłączona i było zero brumień szumów itp, dziś jeszcze raz podpinam i buczy gorzej niż roksan, także coś się musiało zadziać. Spróbuj zamienić kolumny na inne. 1 minutę temu, gienas napisał: Może ma jakiegoś sąsiada radioamatora który akurat niedawno zmieniał ndajnik... Może któryś sąsiad dołożył repeater wifi... Może któryś założył alarm w mieszkaniu... Uroki blopkowiska Te wszystkie urządzenia a zakładam że zaoszczędzili i kupili chińszczyznę sieją, ale nie dowiesz się tego nawet mieszkając obok... I to wpływać ma na buczenie z kolumn jakby jakieś zwarcie było? Nie sądzę. 2 minuty temu, gienas napisał: Żeby dojść co zakłóca, trzebaby podłączyć u siebie analizator parametrow sieci - vide eletryk - i po dwu/trzech tygodniach działania analizatora przeanalizować co jest nie tak. Każde mieszkanie ma niezależne zasilanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: I to wpływać ma na buczenie z kolumn jakby jakieś zwarcie było? Nie sądzę. Kolumny/głośniki są zasilane ze wzmacniacza/końcówki ( same nijak nie grają/buczą/szumią ) i to on powoduje buczenie bo coś zakłóca jego działanie... OT Kończę cobym sen spokojny miał 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 Spokojnej nocy zatem życzę💤💤💤 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 25 marca 2023 Udostępnij Napisano 25 marca 2023 (edytowany) 42 minuty temu, gienas napisał: Skoro to blok to trudno będzie... Instalacja w bloku to pajęczyna Ja mieszkam w bloku i nie mam takich atrakcji. 19 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Spróbuj zamienić kolumny na inne. Może to jakiś trop. 😉 Edytowano 25 marca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 25 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2023 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Weź kogoś z uprawnieniami lub jak sam ogarniasz gniazdka to rozkręć i sprawdź jak wygląda u Ciebie w gniazdkach, może jakiś przewód PE, albo inny jest luźny. Trudno zgadywać, a masz jakieś inne interkonekty, by nimi połączyć wzmacniacz ze źródłem ? Może coś walnięte w kablu sygnałowym? Tak synergistic,purist audio genesis,melodika. 58 minut temu, DiBatonio napisał: Ja mieszkam w bloku i nie mam takich atrakcji. Może to jakiś trop. 😉 Mam podstawkowe focale też. Jutro mogę w sumie spróbować , nie brałem tego pod uwagę w zasadzie , dzięki za pomysł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 26 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2023 niestety na innych kolumnach to samo ... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Podłącz testowo uziemienie obudowy z kaloryferem ( absolutnie nie polecam zostawić tak na stałe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) Miałem taki przydźwięk . Uszkodzenie masy RCA w Atollu AM 200. U Ciebie może uszkodzenie preout RCA w Marantz . Nie napewno , żeby ktoś za słówka nie łapał co wątku od początku nie czyta .Pzdr Edytowano 26 marca 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 5 godzin temu, Patryk89_896 napisał: niestety na innych kolumnach to samo ... Weź wzmacniacz i kolumny do innego pokoju wepnij się tam w jakieś gniazdko, kolumn nie musisz rozstawiać. Podepnij do wzmacniacza kolumny i jakieś źródło. Sprawdź czy wpięty sprzęt w gniazdku innego pomieszczenia będzie buczeć z kolumn. W ten sposób będziesz wiedział, czy coś z obwodem w salonie że sprzętem, czy jednak w całej instalacji masz jakiś syf. Ja bym tak zrobił, żeby się przekonać i wyeliminować już jeden czynnik. 2 minuty temu, Dedal75 napisał: Miałem taki przydźwięk . Uszkodzenie masy RCA w Atollu AM 200. U Ciebie może uszkodzenie preout RCA w Marantz . Nie napewno , żeby ktoś za słówka nie łapał co wątku od początku nie czyta .Pzdr Może być, że to ten Marantz, a nie wzmacniacz, czy kolumny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) No ja sam uszkodziłem od przepinania monstera który siedział jak żaden inny 🤷 i serwis mi naprawił . Ale u mnie był 10 razy głośniejszy mam zdjęcia gdzies uszkodzenia. Edytowano 26 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) @Dedal75 A ten monster to jaki to? Na niektóre RCAwtyki trzeba uważać, są rozkręcane i dopiero nakręcasz po wysunięciu na gniazdo RCA. Takie mam na coaxialu (KacSa) i na sławetnym RCA auiodibatoniojażetę 😆 z wtykami FT 111R Edytowano 26 marca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) Błagam Cię Jacek ,😂 A.na te robione Batonio fashion czekam 😊 Edytowano 26 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 7 minut temu, Dedal75 napisał: Błagam Cię Jacek ,😂 A.na te robione Batonio fashion czekam 😊 Huehue. Błagaj błagaj 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Nie przekręcaj 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk89_896 Napisano 26 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Dedal75 napisał: Miałem taki przydźwięk . Uszkodzenie masy RCA w Atollu AM 200. U Ciebie może uszkodzenie preout RCA w Marantz . Nie napewno , żeby ktoś za słówka nie łapał co wątku od początku nie czyta .Pzdr Testowałem na 2 ampli i na 2 roksanach i 1 emotiva i to samo w każdej konfiguracji. 3 godziny temu, DiBatonio napisał: Weź wzmacniacz i kolumny do innego pokoju wepnij się tam w jakieś gniazdko, kolumn nie musisz rozstawiać. Podepnij do wzmacniacza kolumny i jakieś źródło. Sprawdź czy wpięty sprzęt w gniazdku innego pomieszczenia będzie buczeć z kolumn. W ten sposób będziesz wiedział, czy coś z obwodem w salonie że sprzętem, czy jednak w całej instalacji masz jakiś syf. Ja bym tak zrobił, żeby się przekonać i wyeliminować już jeden czynnik. Może być, że to ten Marantz, a nie wzmacniacz, czy kolumny. Chodziłem po wszystkich pokojach bez, zmian eski wyłączyłem by usunąć inne sprzęty AGD. W tygodniu znajdę trochę czasu i jeszcze raz wywiozę sprzęt do innego mieszkania i wówczas będę mógł wykluczyć. Wypożyczyłem z tagi DC bloker ale nic nie wniósł - tak z ciekawości. Myślę nad elektrykiem by posprawdzał bo może któryś sąsiad niechcący wkręcił się w moja instalacje - nie wiem tak głośno myślę Edytowano 26 marca 2023 przez Patryk89_896 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 57 minut temu, Patryk89_896 napisał: Wypożyczyłem z tagi DC bloker ale nic nie wniósł - tak z ciekawości. Bo DC blockery ch… dają, miałem kiedyś Tomanka. 58 minut temu, Patryk89_896 napisał: Myślę nad elektrykiem by posprawdzał bo może któryś sąsiad niechcący wkręcił się w moja instalacje - nie wiem tak głośno myślę Elektryk przyjdzie i co zrobi? Sprawdzi tylko gniazdka, co sam możesz zrobić. Ty masz instalacje TN-C ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts