Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

@Slawko69

Aby na pewno przeczytales ten watek? Pojawialy sie opisy wrazen sluchowych. Byly nie dosc poetyckie, czy jak?

Konkretne to sa pomiary. Jak maja nie byc pomiary, to i nie bardzo bedzie konkretnie.

Edytowano przez Mariusz Kopacki
Napisano
1 godzinę temu, Mariusz Kopacki napisał:

Da sie dowiedziec o modelu wtyczki w kabelku a ani slowa chocby o zrodle audio. Ech.

Swoja droga ta stronka to kopalnia "ciekawostek".

Jak to nie ?

Źródlem jest Streamer Eversolo DMP-A6.

Napisano
25 minut temu, Dedal75 napisał:

A Matrixa też brałeś w ciemno

Prawie w ciemno, bo po 2h odsłuchu stwierdziłem, że go biorę…

a eversolo niewiele się od niego różni, tu nieco lepiej, tam trochę gorzej, po parametrach można brać w ciemno…

Napisano
3 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał:

@Slawko69

Aby na pewno przeczytales ten watek? Pojawialy sie opisy wrazen sluchowych. Byly nie dosc poetyckie, czy jak?

Konkretne to sa pomiary. Jak maja nie byc pomiary, to i nie bardzo bedzie konkretnie.

Śledzę ten wątek od początku i nadal nie wiem czy gra jasno czy ciepło. Czy faworyzuje jakieś pasmo jak jest z dynamiką itp. Co mi po pomiarach. Ja oczekuję tylko frajdy ze słuchania muzyki.

Napisano

Co jak co, ale kwestia faworyzowania jakiegos pasma czy dynamiki to calkiem pomiarowe zagadnienie. A jesli mowa o jedynie cyfrowym transporcie, to nie bedzie grac ani jasno, ani cieplo, ani zielono, ani rozowo w kropki.

O wlasnej frajdzie tak samo nie powiedza pomiary jak i cudze opinie niezaleznie od ich kwiecistosci.

Napisano
46 minut temu, Mariusz Kopacki napisał:

Nie trzeba, ale mozna, gdy sie wie, jak je czytac, zna sie wlasne preferencje, i wie sie, jak jedno przeklada sie na drugie. 

No ja nie wiem , nie jestem wybrańcem 🤨

1 minutę temu, MarcKrawczyk napisał:

Hehe…Przecie Q21 wszystko na pierwszej stronie wyjaśnił…

Po co czytać jak można się posprzeczać 

Napisano (edytowany)
35 minut temu, Slawko69 napisał:

Dedal myślę że Ci z nas których poznaliśmy osobiście są wiarygodni.

No mnie nie poznaliście osobiście ale ja go jeszcze mam gdyż czekam na odpowiedź z support-u Evera odnośnie problemu z Amazon Music a konkretnie słabej jakości brzmieniem. Na dzień dzisiejszy totalna cisza. Skontaktowałem się też z jednym użytkownikiem z ASR który jest chyba pracownikiem producenta Evera ale też cisza. Jeśli do czwartku nie dostanę odpowiedzi DMP-A6 idzie do zwrotu a szkoda ...

Edytowano przez Aprox