Skocz do zawartości

Nasze samochody. Kącik miłośników motoryzacji.

Recommended Posts

• 3 months later...
1 godzinę temu, yayayaya napisał:

Jak zastanawiacie się co nie przytyło i waży poniżej półtorej tony... I po lekkim programie ma cztery i pół do setki. Do tego CKP wychodzi korzystnie. 

I za każdym razem jak z tego wysiadasz odwracasz i mówisz kurde ale to jest auto.

IMG_20241026_131805.jpg

Ależ ten kolor pasuje do tej "bryły" 😇👍

Fajna fura.

10 godzin temu, PanKlor napisał:

Aż sprawdziłem bo nie chce się wierzyć... ale rozrzut w sieci od 1450 do 1650.... 

Ta sztuka w dowodzie ma faktycznie po środku 1545kg. Pewnie dyfry skóry audio. To wciąż niemal tyle co Lexus CT ;) nie waży dużo bo szeroko wykorzystali aluminium, wał jest z karbonu. Takie tam technologie żeby pod lidle dojechać szybciej.

10 godzin temu, kassyx napisał:

można się już "godnie" po drogach poruszać 🙃

Mi osobiście już by wystarczyło.

Nawet w standardzie jedzie bardzo adekwatnie. 

9 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

Ależ ten kolor pasuje do tej "bryły" 😇👍

Fajna fura.

Mogło być tylko czerwone. Bo jakie inne ;)

Poprzednie też było.

IMG_20241116_093216.jpg

IMG_20241026_131817.jpg

IMG_20241023_080507.jpg

IMG_20241023_080614.jpg

Auto bez przebiegu, w pełni wypolerowane, prezentuje kombo zymol hdc plus mój ukochany zymol atlantique.

Audio Harman karton brzmi w sumie dobrze ale mistrzostwo to nie jest.

Edytowano przez yayayaya

2 godziny temu, yayayaya napisał:

"nawet w standardzie jedzie bardzo adekwatnie"

Na pewno. Na tą budę odczucia na pewno dobre.

Miałem tyle samo w Zetce, ale to było 15 lat temu, inny rodzaj samochodu, i to było za mało. Tam jakbym miał te 4,5s to byłbym b.zadowolony.

To przyspieszenie robi dramatyczną różnicę:-)

Super samochód, Alfy są piękne.

Edytowano przez kassyx

6 godzin temu, yayayaya napisał:

Ta sztuka w dowodzie ma faktycznie po środku 1545kg. Pewnie dyfry skóry audio. To wciąż niemal tyle co Lexus CT ;) nie waży dużo bo szeroko wykorzystali aluminium, wał jest z karbonu. Takie tam technologie żeby pod lidle dojechać szybciej.

Nawet w standardzie jedzie bardzo adekwatnie. 

Mogło być tylko czerwone. Bo jakie inne ;)

Poprzednie też było.

IMG_20241023_080507.jpg

Auto bez przebiegu, w pełni wypolerowane, prezentuje kombo zymol hdc plus mój ukochany zymol atlantique.

Audio Harman karton brzmi w sumie dobrze ale mistrzostwo to nie jest.

Co to za maziuga? Wosk? Pasta? Ręczna? Do maszyny?

Dziś wracając znad morza mój Leon jest biały od soli z S3 i zastanawiam się nad czymś co choć trochę odsalanie robi.

10 minut temu, gienas napisał:

Co to za maziuga? Wosk? Pasta? Ręczna? Do maszyny?

Dziś wracając znad morza mój Leon jest biały od soli z S3 i zastanawiam się nad czymś co choć trochę odsalanie robi.

na wypolerowanym (maszyną) samochodzie cleaner a raczej glaze - zymol hdc. Na nim wosk zymol atlantique. To już dla zaawansowanych. Są znakomite niedrogie woski. To dla zblazowanych detailerów i woskomaniaków.

Odsalanie = mycie. Jak myślisz o zabezpieczaniu lakieru żeby się łatwiej mył i jednak coś było między lakierem a solą to służę pomocą. Audio to w sumie moje mniejsze hobby względem detailngu, takiego porządnego ;) nie myjnia za 150zł.

Dla kolegow , wlascicieli Alf Romeo. Jak to jest z ta jakoscia, bo jakis czas temu slyszalem, ze to sa samochody dla ludzi lubiacych przy nich grzebac - ze tak czesto sie psuja. Jest tak, czy tak bylo?

Tak z ciekawosci pytam. Jesli tak rzeczywiscie bylo, to od ktorego roku jest lepiej? Czy moze od modelu?