il Dottore Napisano Czwartek o 09:44 Napisano Czwartek o 09:44 2 godziny temu, Vectorinni napisał: Ty widzę już wiesz, że to tak nie jest Mam chińskie rzeczy o dużo wyższym stopniu komplikacji i zaawansowania technologicznego niż silnik benzynowy (technologia znana od ponad 100 lat). I działają normalnie, nie psują się. Ty zapewne też masz wiele takich chińskich rzeczy. Więc tak - mam pełne zaufanie, że chiński producent, debiutując na rynku europejskim podszedł do sprawy poważnie i nie sprzedaje tu bubli. Chińczycy nie są idiotami i będą sobie strzelać w stopę. W przeciwieństwie do Stellantis, który to koncern produkuje bubel (Puretech, w obecnej mutacji dla zmylenia przeciwnika ochrzczony jako 1,2 Turbo) z niewiarygodną bezczelnością już od wielu lat. VW (co by o nim nie mówić) gdy wyprodukował bublowaty TSI to go szybko bez brnięcia w zaparte wycofał. Teraz mamy 1.5 TSI. Nie wiem tylko czy TSI dalej pije prawie tyle oleju, co benzyny. I czy DSG wytrzymuje już dłużej niż 40kkm. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 12:32 Napisano Czwartek o 12:32 5 godzin temu, Vectorinni napisał: A skąd ta ślepa wiara, że w chińczykach nie ma wad takich, jak przykładowo 1.2 PureTech? Przecież to dopiero wjeżdża na drogi i pewnie za jakiś czas będzie wiadomo, na ile te auta są niezawodne. Nie zakładam z góry, że Chińczycy wypuszczają buble, ale Ty widzę już wiesz, że to tak nie jest. Dziwne to. Chińczycy kradną tylko sprawdzone rozwiązania 😁 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 20:39 Napisano Czwartek o 20:39 8 godzin temu, pairtick napisał: Chińczycy kradną tylko sprawdzone rozwiązania 😁 Otóż to! W przypadku motoryzacji jednak nie musieli niczego kraść. Warunkiem wejścia na rynek chiński dla europejskich koncernów motoryzacyjnych było bowiem udostępnienie technologii. Więc nie dość, że dostali wszystko na legalu, to jeszcze za free. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 08:40 Napisano Piątek o 08:40 Po akcencie sądząc to Polacy testują Jaecoo 5 w UK. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 10:17 Napisano Piątek o 10:17 Moto Doradca wybrał się na pokaz Jetoura. Jest to nowa marka na polskim rynku. Ceny - BAJKA! Ja tylko żałuję że wszedł T2 a nie dali na Polskę mniejszego T1, który byłby prawdziwym Duster Killerem! Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 20:24 Napisano Sobota o 20:24 Automatyczne parkowanie Omody 9 w stylu BMW! Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 10:13 Napisano wczoraj o 10:13 BMW: ogrzewane fotele na ABONAMENT!!! 😁 Tymczasem Chińczycy: Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 10:29 Napisano wczoraj o 10:29 To jest rzeczywiście parodia, sprzedać samochód i oferować pewne funkcje w abonamencie. Najwyraźniej żeby bylo znów normalnie, musi wszystko pierdol...c wpierw na pysk. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Doskonała wiadomość! Od 1 stycznia pseudosamochody elektryczne stracą prawo do poruszania się buspasami! Brawo Pan Prezydent!!! https://kresy.pl/wydarzenia/regiony/polska-regiony/samochody-elektryczne-straca-prawo-do-jazdy-buspasami-prezydent-zawetowal-nowelizacje/ Odpisz, cytując
lpomis Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowany) 37 minut temu, il Dottore napisał: samochody elektryczne stracą prawo do poruszania się buspasami! Według mnie to dobra decyzja. Przecież elektryk w korku nic nie emituje. Może więc nawet w nim dłużej postać niż klasyczna spalinówka, bez szkody dla środowiska Edytowano 16 godzin temu przez lpomis 3 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Decyzja dobra, chodziło tylko o pana...😉. Jak dla mnie, sama idea aut elektrycznych jest do..... 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 9 godzin temu, lpomis napisał: Według mnie to dobra decyzja. Przecież elektryk w korku nic nie emituje. Może więc nawet w nim dłużej postać niż klasyczna spalinówka, bez szkody dla środowiska W samo sedno! Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 11 godzin temu, lpomis napisał: Według mnie to dobra decyzja. Przecież elektryk w korku nic nie emituje. Może więc nawet w nim dłużej postać niż klasyczna spalinówka, bez szkody dla środowiska W większości nowoczesnych spalinówek masz tryb Eco i wyłączanie silnika podczas postoju (tzn. przerwy w ruchu), wtedy też jest bezemisyjnie (oczywiście w pewnym przybliżeniu, bo potem silnik spalinowy się uruchamia), no i hybryd jest też coraz więcej gdzie to już jest standardem a przy tym trochę (albo więcej niż trochę w przypadku plug-in) przejadą na samym prądzie. Pozdrawiam PS. Parę politycznych wpisów wyleciało przed chwilą. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) System start-stop jest kolejnym z systemów stosowanych dla sztuki pseudo ekologii. Jak to wygląda w korkach? Jeśli silnik zostaje zgaszony na 5-10 sekund, to po jego uruchomieniu doładowanie akumulatora spowoduje zużycie większej ilości paliwa, niż gdyby te kilka sekund przeterkotał na wolnych obrotach. Do tego specjalne wzmocnione akumulatory, rozruszniki (czytaj droższe). W efekcie dla klienta oznacza to wyższe koszty serwisu. I cała ta niby oszczędność i ekologia idzie się kochać na jot. Edytowano 3 godziny temu przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, michaudio napisał: System start-stop jest kolejnym z systemów stosowanych dla sztuki pseudo ekologii. Ja to to zawsze wyłączam, strasznie mnie denerwuje. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ja mam szczęście, już w drugim samochodzie praktycznie mi to nie działa. Raz na jakiś czas się przebudzi, i znów zapada w sen.😁 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 18 minut temu, Artur Brol napisał: Ja mam szczęście, już w drugim samochodzie praktycznie mi to nie działa. Raz na jakiś czas się przebudzi, i znów zapada w sen.😁 Praktycznie nie działa? A dlaczego nie możesz wyłączyć? Odpisz, cytując
Amarok Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą Wyłączyc można, i ja tak robię, ale niestety za każdym razem trzeba o tym pamiętam. Poza tym, nie znam nikogo kogo by ten system delikatnie mówiąc...nie wnerwial. Odpisz, cytując
Recommended Posts