terracan1929 Napisano 10 listopada Napisano 10 listopada 7 godzin temu, Artur Brol napisał: Ja mam szczęście, już w drugim samochodzie praktycznie mi to nie działa. Raz na jakiś czas się przebudzi, i znów zapada w sen.😁 Prawdopodobnie masz już słabawy akumulator. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 listopada Napisano 10 listopada Nysa planuje wydać 170 tys. zł na zakup nowego samochodu elektrycznego dla straży miejskiej. W dotychczas używanym radiowozie po sześciu latach popsuła się bateria, a jej wymiana kosztowałaby samorząd aż 120 tys. zł. https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-w-radiowozie-strazy-miejskiej-padl-akumulator-koszt-wymiany,nId,22452813 😁 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 10 listopada Napisano 10 listopada (edytowany) 17 minut temu, terracan1929 napisał: Prawdopodobnie masz już słabawy akumulator. Nie sadze. Dlaczego? W Jetta mialem wymieniony na nowy, i tez SS nie dzialal. Sa pewne warunki, w ktorych sie wlacza. Czy raczej powinien sie wlaczyc. Nie raz sa spelnione i nic. Jakos jednak sie ta usterka nie przejmuje 😁 Edytowano 10 listopada przez Artur Brol Odpisz, cytując
RoRo Napisano Czwartek o 13:20 Napisano Czwartek o 13:20 Dnia 10.11.2025 o 20:44, Artur Brol napisał: ...W Jetta mialem wymieniony na nowy, i tez SS nie dzialal. Sa pewne warunki, w ktorych sie wlacza. Czy raczej powinien sie wlaczyc. Nie raz sa spelnione i nic. To dziwne miałeś u siebie z działaniem systemu start-stop.... U mnie s-s nie włącza się tylko wtedy gdy akumulator jest za słabo naładowany - i przynajmniej do tego doskonale się nadaje jako informacja 😎 Gdy w korkach jest co chwila ruszanie i zatrzymywanie to wyłączam s-s, a jak są dłuższe przerwy to go aktywuje. Dziwnie wysoki jest ten koszt wymiany akumulatorów w samochodzie straży miejskiej w Nysie-zazwyczaj wystarczy sprawdzenie i wymiana jedynie uszkodzonych cel, a nie całości... Pozdrawiam Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 13:29 Napisano Czwartek o 13:29 SS nie zadziała np. jak temperatura jest poniżej np. 5 stopni (pewnie zależy od marki), temperatura płynu chłodzącego jest zbyt niska, występują jakieś błędy silnika/czujników, stoimy na pochyłości itp. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 13:45 Napisano Czwartek o 13:45 18 minut temu, RoRo napisał: Dziwnie wysoki jest ten koszt wymiany akumulatorów w samochodzie straży miejskiej w Nysie-zazwyczaj wystarczy sprawdzenie i wymiana jedynie uszkodzonych cel, a nie całości... Może nie są zwolennikami łaczenia ogniw o różnej sprawności🤔 (nowe z starymi). Czy układ BMS jest w stanie to kompensować? Ps: Nysa... 🤔 czy to nie tam była ostatnio duża powódź? Czy te auto mogło być narażone na "stanie/jeżdzenie" w wyjątkowo ciężkich warunkach? Odpisz, cytując
RoRo Napisano Czwartek o 13:52 Napisano Czwartek o 13:52 Być może masz rację... Użytkownik prywatny pewnie by szedł w kierunku optymalizacji kosztów i rozsądnego wydawania pieniędzy. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Czwartek o 14:25 Napisano Czwartek o 14:25 Dzisiaj mamy u nas 14 stopni, odcinek jakieś 7.5 km, SS sie 2 razy obudził i włączył. Robi co chce i kiedy😁 Mam go już dawno gdzieś. 🤣 Czym mniej sie włącza tym lepiej. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Chińczyk w Toskanii, czyli włoski test Jajco 5. Można włączyć angielskie audio i polskie napisy. Nie znam włoskiego, więc tak uczyniłem. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Pertyn o Chery Tiggo 4 - szczęka mi opadła! Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A tu już Pertyn testuje Chery Tiggo 4. Technologia hybrydowa NIEOSIĄGALNA dla producentów japońskich i europejskich. Bowiem tylko Chińczycy mają takie silniki elektryczne. Pertyn dokładnie tłumaczy co i jak. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To mozna porownac do poczatku brania narkotykow. A jak sie w to wpakujesz, nie ma wyjscia. Slyszeliscie o tych autobusach, ktore moga byc zdalnie sterowane z Chin. Ciekawe co jeszcze nam szykuje Chinczyk. Powinnismy odbudowac przemysl Europejski, poki czas. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 15 minut temu Napisano 15 minut temu 44 minuty temu, Artur Brol napisał: Powinnismy odbudowac przemysl Europejski, poki czas. A potem to już bardzo prosta sprawa: produkować tanio samochody wygodne, zaawansowane technologicznie, świetnie wyposażnone, zrobione z porządnych materiałów i solidne. Że się nie da tego wszystkiego połączyć? Chińczycy udowadniają, że się da. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu 33 minuty temu, Artur Brol napisał: To mozna porownac do poczatku brania narkotykow. A jak sie w to wpakujesz, nie ma wyjscia. Slyszeliscie o tych autobusach, ktore moga byc zdalnie sterowane z Chin. Ciekawe co jeszcze nam szykuje Chinczyk. Powinnismy odbudowac przemysl Europejski, poki czas. Nie tylko autobusy w Norwegii bo bramownice portowe w Hamburgu również maja eSIM karty ... zamontowane celowo dla koniecznych "aktualizacji". PS Port Gdynia ma te same suwnice do rozładunku kontenerów. Przemysł motoryzacyjny w EU mamy wystarczający, niestety ... związki zawodowe, Covid i inflacja, uzależnienie od produkcji części w chinach, sprzedane huty, zakazy palenia węgłem i zapewne jeszcze pare by się znalazło czynników które spowodowały wzrosty cen samochodów w Uni. Samochody to kolejna plaga z chin po ciuchach, zabawkach itp, itd, czekam jeszcze na motory o dziwnych nazwach. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 1 minutę temu, Bogusław 66 napisał: czekam jeszcze na motory o dziwnych nazwach. Nie musisz czekać. Mało tego na rynku? Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 1 minutę temu, il Dottore napisał: Nie musisz czekać. Mało tego na rynku? Mam na myśli większe pojemności ślinka niż skutery. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu 1 minutę temu, Bogusław 66 napisał: Mam na myśli większe pojemności ślinka niż skutery. Też są. https://rometmotors.pl/motocykl-benda-napoleon-500-2025-8174.html Nawet 900ccm jak chcesz... https://voge.pl/modele/900-dsx Odpisz, cytując
Recommended Posts