terracan1929 Napisano 10 listopada Napisano 10 listopada 7 godzin temu, Artur Brol napisał: Ja mam szczęście, już w drugim samochodzie praktycznie mi to nie działa. Raz na jakiś czas się przebudzi, i znów zapada w sen.😁 Prawdopodobnie masz już słabawy akumulator. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 listopada Napisano 10 listopada Nysa planuje wydać 170 tys. zł na zakup nowego samochodu elektrycznego dla straży miejskiej. W dotychczas używanym radiowozie po sześciu latach popsuła się bateria, a jej wymiana kosztowałaby samorząd aż 120 tys. zł. https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-w-radiowozie-strazy-miejskiej-padl-akumulator-koszt-wymiany,nId,22452813 😁 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 10 listopada Napisano 10 listopada (edytowany) 17 minut temu, terracan1929 napisał: Prawdopodobnie masz już słabawy akumulator. Nie sadze. Dlaczego? W Jetta mialem wymieniony na nowy, i tez SS nie dzialal. Sa pewne warunki, w ktorych sie wlacza. Czy raczej powinien sie wlaczyc. Nie raz sa spelnione i nic. Jakos jednak sie ta usterka nie przejmuje 😁 Edytowano 10 listopada przez Artur Brol Odpisz, cytując
RoRo Napisano Czwartek o 13:20 Napisano Czwartek o 13:20 Dnia 10.11.2025 o 20:44, Artur Brol napisał: ...W Jetta mialem wymieniony na nowy, i tez SS nie dzialal. Sa pewne warunki, w ktorych sie wlacza. Czy raczej powinien sie wlaczyc. Nie raz sa spelnione i nic. To dziwne miałeś u siebie z działaniem systemu start-stop.... U mnie s-s nie włącza się tylko wtedy gdy akumulator jest za słabo naładowany - i przynajmniej do tego doskonale się nadaje jako informacja 😎 Gdy w korkach jest co chwila ruszanie i zatrzymywanie to wyłączam s-s, a jak są dłuższe przerwy to go aktywuje. Dziwnie wysoki jest ten koszt wymiany akumulatorów w samochodzie straży miejskiej w Nysie-zazwyczaj wystarczy sprawdzenie i wymiana jedynie uszkodzonych cel, a nie całości... Pozdrawiam Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 13:29 Napisano Czwartek o 13:29 SS nie zadziała np. jak temperatura jest poniżej np. 5 stopni (pewnie zależy od marki), temperatura płynu chłodzącego jest zbyt niska, występują jakieś błędy silnika/czujników, stoimy na pochyłości itp. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Czwartek o 13:45 Napisano Czwartek o 13:45 18 minut temu, RoRo napisał: Dziwnie wysoki jest ten koszt wymiany akumulatorów w samochodzie straży miejskiej w Nysie-zazwyczaj wystarczy sprawdzenie i wymiana jedynie uszkodzonych cel, a nie całości... Może nie są zwolennikami łaczenia ogniw o różnej sprawności🤔 (nowe z starymi). Czy układ BMS jest w stanie to kompensować? Ps: Nysa... 🤔 czy to nie tam była ostatnio duża powódź? Czy te auto mogło być narażone na "stanie/jeżdzenie" w wyjątkowo ciężkich warunkach? Odpisz, cytując
RoRo Napisano Czwartek o 13:52 Napisano Czwartek o 13:52 Być może masz rację... Użytkownik prywatny pewnie by szedł w kierunku optymalizacji kosztów i rozsądnego wydawania pieniędzy. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Czwartek o 14:25 Napisano Czwartek o 14:25 Dzisiaj mamy u nas 14 stopni, odcinek jakieś 7.5 km, SS sie 2 razy obudził i włączył. Robi co chce i kiedy😁 Mam go już dawno gdzieś. 🤣 Czym mniej sie włącza tym lepiej. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Sobota o 21:04 Napisano Sobota o 21:04 Chińczyk w Toskanii, czyli włoski test Jajco 5. Można włączyć angielskie audio i polskie napisy. Nie znam włoskiego, więc tak uczyniłem. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 18:18 Napisano wczoraj o 18:18 Pertyn o Chery Tiggo 4 - szczęka mi opadła! Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 19:09 Napisano wczoraj o 19:09 A tu już Pertyn testuje Chery Tiggo 4. Technologia hybrydowa NIEOSIĄGALNA dla producentów japońskich i europejskich. Bowiem tylko Chińczycy mają takie silniki elektryczne. Pertyn dokładnie tłumaczy co i jak. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano wczoraj o 19:14 Napisano wczoraj o 19:14 To mozna porownac do poczatku brania narkotykow. A jak sie w to wpakujesz, nie ma wyjscia. Slyszeliscie o tych autobusach, ktore moga byc zdalnie sterowane z Chin. Ciekawe co jeszcze nam szykuje Chinczyk. Powinnismy odbudowac przemysl Europejski, poki czas. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 20:01 Napisano wczoraj o 20:01 44 minuty temu, Artur Brol napisał: Powinnismy odbudowac przemysl Europejski, poki czas. A potem to już bardzo prosta sprawa: produkować tanio samochody wygodne, zaawansowane technologicznie, świetnie wyposażnone, zrobione z porządnych materiałów i solidne. Że się nie da tego wszystkiego połączyć? Chińczycy udowadniają, że się da. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano wczoraj o 20:06 Napisano wczoraj o 20:06 33 minuty temu, Artur Brol napisał: To mozna porownac do poczatku brania narkotykow. A jak sie w to wpakujesz, nie ma wyjscia. Slyszeliscie o tych autobusach, ktore moga byc zdalnie sterowane z Chin. Ciekawe co jeszcze nam szykuje Chinczyk. Powinnismy odbudowac przemysl Europejski, poki czas. Nie tylko autobusy w Norwegii bo bramownice portowe w Hamburgu również maja eSIM karty ... zamontowane celowo dla koniecznych "aktualizacji". PS Port Gdynia ma te same suwnice do rozładunku kontenerów. Przemysł motoryzacyjny w EU mamy wystarczający, niestety ... związki zawodowe, Covid i inflacja, uzależnienie od produkcji części w chinach, sprzedane huty, zakazy palenia węgłem i zapewne jeszcze pare by się znalazło czynników które spowodowały wzrosty cen samochodów w Uni. Samochody to kolejna plaga z chin po ciuchach, zabawkach itp, itd, czekam jeszcze na motory o dziwnych nazwach. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 20:08 Napisano wczoraj o 20:08 1 minutę temu, Bogusław 66 napisał: czekam jeszcze na motory o dziwnych nazwach. Nie musisz czekać. Mało tego na rynku? Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano wczoraj o 20:10 Napisano wczoraj o 20:10 1 minutę temu, il Dottore napisał: Nie musisz czekać. Mało tego na rynku? Mam na myśli większe pojemności ślinka niż skutery. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano wczoraj o 20:13 Napisano wczoraj o 20:13 1 minutę temu, Bogusław 66 napisał: Mam na myśli większe pojemności ślinka niż skutery. Też są. https://rometmotors.pl/motocykl-benda-napoleon-500-2025-8174.html Nawet 900ccm jak chcesz... https://voge.pl/modele/900-dsx Odpisz, cytując
sonique Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 23 godziny temu, il Dottore napisał: A potem to już bardzo prosta sprawa: produkować tanio samochody wygodne, zaawansowane technologicznie, świetnie wyposażnone, zrobione z porządnych materiałów i solidne. Że się nie da tego wszystkiego połączyć? Chińczycy udowadniają, że się da. W czasach gospodarki centralnie planowanej, Polska i inne kraje Układu Warszawskiego też niektóre wyroby produkowały tanio i dobrze. Przykładem jest Melex, który dosłownie zalał pola golfowe Stanów Zjednoczonych i Kanady tańszymi o połowę i nie gorszymi wózkami golfowymi, podobnie jak Chińczycy dzisiaj zalewają świat tanią motoryzacją. Państwa Ameryki Północnej nałożyły wówczas na polskiego producenta horrendalne cła zaporowe jako środek walki z cenowym dumpingiem. W Polsce ktoś wyliczył cenę “z czapy” (częsta praktyka w ówczesnym polskim modelu ekonomicznym) lub koszty produkcji faktycznie były bardzo niskie, choć zapewne i jedno i drugie. Moim zdaniem świat powinien chronić swoje rynki poprzez wprowadzenie ceł antydumpingowych nawet trzycyfrowych, tam gdzie uzasadnione. Bo to co robią Chiny to czyste cwaniactwo. A końcowy klient póki co się cieszy, że kupił taniej (im głupszy tym bardziej jest w euforii), ale jego dzieci będą już pracować w firmach chińskich dyktujących warunki na rynku. Moim zdaniem obecna krótkowzroczność granicząca z bezmyślnością jest nie do zaakceptowania. Edytowano 2 godziny temu przez sonique Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 28 minut temu, sonique napisał: Moim zdaniem świat powinien chronić swoje rynki Świat niech tam sobie chroni co chce. Jest demokracja. Jesli społeczeństwo pozwala rządowi na antykonsumenckie regulacje pod kretyńskim hasłem "zapłacicie więcej za gorszy towar, ale to jest dla waszego dobra"(!!!), to co obcym do tego? Polska jednak nie musi chronić niczego, gdyż nie ma polskich marek samochodów. I dobro koncernów z Francji czy Niemiec powinno nas obchodzić tyle co zeszłoroczny śnieg. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu 51 minut temu, il Dottore napisał: Świat niech tam sobie chroni co chce. Jest demokracja. Nie uważam aby agresywny chiński dumping był demokracją. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu 14 minut temu, pairtick napisał: Nie uważam aby agresywny chiński dumping był demokracją. Jaki on agresywny? Przecież TEN SAM MODEL jest w Chinach 2x tańszy. A prawdziwa wojna na ceny w Chinach dopiero się zaczyna, bo sie okazało, że budowanie samochodów to nie jest rocket science i mnóstwo nowych firm głodnych sukcesu i kasu pojawia się na rynku i podgryza starych cenami właśnie. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu 1 godzinę temu, sonique napisał: im głupszy tym bardziej jest w euforii hehehe..... uśmiałem się mocno. Sorry że tak wyrwałem ze środka zdania te słowa ale ..... taka niestety jest prawda i to jest smutne. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu (edytowany) Chińczycy dostaną brutalnie w lampę i - dokładnie wiedząc za co - nawet nie pikną. 15 minut temu, il Dottore napisał: bo sie okazało, że budowanie samochodów to nie jest rocket science Ależ oczywiście. Edytowano 25 minut temu przez pairtick Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu 16 minut temu, pairtick napisał: Ależ oczywiście. Dobrze by było, gdybyś pokazywał filmiki młodsze niż 20 lat. Dziś tak to wygląda: Chińczyk potrafi! Odpisz, cytując
Recommended Posts