Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
28 minut temu, il Dottore napisał:

Ale miał panoramę więc chyba nie baza. 

Zawsze można sobie doklikać szklany dach. Jak nie miał HK to była essential albo core (zakładam, że auto świeże). Kiedyś wersje nazywały się inaczej i np. podstawowe audio było zawsze ztcp ale można było dokupić HK albo BW. 

28 minut temu, il Dottore napisał:

Żeby była jasność: ja nie mowię, że w Volvo jest głośno (bo nie jest!). Ja mówię, że w Volvo jest ZA GŁOŚNO. :) 

To kup sobie elektryka. 

50 minut temu, il Dottore napisał:

Słychać bo MA BYĆ SŁYCHAĆ! Taka jest filozofia BMW. Teraz nawet potrafią puszczać dźwięk silnika przez głośniki co uważam za trochę żałosne.

No i teraz wszystko jasne. Jak 4 cylindry rzężą w Volvo to jest chińskie premium i za głośno. Jak to samo robią w BMW to jest filozofia marki. 

Napisano (edytowany)
15 minut temu, PanKlor napisał:

kup sobie elektryka. 

Ja mam diesla. I oczywiście na zimno daje jak traktor ale jak się silnik rozgrzeje to auto jest zachwycająco bezszelestne.

15 minut temu, PanKlor napisał:

Jak 4 cylindry rzężą w Volvo to jest chińskie premium i za głośno. Jak to samo robią w BMW to jest filozofia marki. 

Ale tak jest właśnie. BMW nie koncentruje się na maksymalnym wyciszeniu tylko komponuje odpowiedni profil akustyczny. 

Kiedyś czytałem wywiad z gościem, który w BMW za te rzeczy odpowiada i on wprost mówił, że w BMW silnik musi być słyszalny. Bo to BMW. A już szczególnie jak depniesz. 

Edytowano przez il Dottore
Napisano
17 minut temu, misiekx napisał:

Codziennie jestem u Pepików, może nie na knedlach 😉

No mówię, że nie na knedlach tylko na knedlikach 😉

Z tego co pamiętam, to są różne potrawy. 

Nie tak jak z pyzami, znanymi też jako pampuchy. @tomek4446 co Ty na to, bo jak ja usłyszałem po raz pierwszy pampuchy, to nie wiedziałem o co chodzi. 

PS. Ciekawe jak mówią na 'żelazne kluski'? 😁