Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, PanKlor napisał:

@il Dottore to oprócz generalizowania można dopisać do listy, ze szybko zmieniasz (taki eufemizm). 

Dalej czekam na tego ultra chińczyka w podanej cenie i o oczekiwanych osiągach. 

A co? Myślisz że papierowe osiągi tego Volvo = rzeczywistym? :) 

No bez żartów! 

Napisano
4 minuty temu, il Dottore napisał:

A co? Myślisz że papierowe osiągi tego Volvo = rzeczywistym? :) 

Masz racje. W rzeczywistości jest lepiej niz na papierze.

Obejrzałem masę testow T8. W każdym osiagal spokojnie deklarowane 4,6s.  W niektórych robiło niskie 4 sekundy jak w tym wyżej. 

To co, gdzie ten superchinczyk za pół ceny?

Napisano
5 minut temu, il Dottore napisał:

A Omoda robi 5s w realu i waży 2 tony. :)

Volvo 1989 kg czyli w sumie też 2 tony i nie udaje, że ma 500+ KM. 

7 minut temu, il Dottore napisał:

Pali zaś 6.8l/100km. Realnie.

A to Volvo ile pali? :D 

Realnie w mieście 1-2 litry / 100 km albo nic. W trasie - wynik z dziś ponad 200 km ze średnią prędkością 110 km/h 6.9 l/100 km. 

Doczekam się w końcu tego turbochińczyka za skormną sakiewkę luidorów czy dalej będziesz rżnął głupa? 

Napisano
9 minut temu, PanKlor napisał:

Realnie w mieście 1-2 litry / 100 km albo nic. W trasie - wynik z dziś ponad 200 km ze średnią prędkością 110 km/h 6.9 l/100 km. 

Aaaaaaaaaaaaaaa - to jest PHEV? No to okazja, okazja! :) Tylko 270 tysięcy, powiadasz? :D 

Aż zajrzałem w cennik - najtańsza wersja tego T8 kosztuje 285 tys.

https://azure-eu-assets.contentstack.com/v3/assets/blt84e01a6904dbd2e8/blt56540f7482385dd2/682208afe5d5a42f847f090b/Cennik_Volvo_V60_MY26_25W13_-_25.03v1.0.pdf

i w porównaniu do Omody jest GOŁA. Nie ma panoramy, nie ma kamery 360, nie ma HUD-a... przecież to golas. 

Za lepsze wyposażenie trzeba zapłacić... 311 tysięcy. Jezu! A to i tak nie będzie poziom Omody. 

Jakiś żart. Przecież to Volvo jest chińskie - powinno być tańsze. 

Napisano (edytowany)
5 minut temu, il Dottore napisał:

Aż zajrzałem w cennik - najtańsza wersja tego T8 kosztuje 285 tys.

A ja zajrzałem do wycen które dostałem i w faktury. Masz jedną z wycen. Do odjęcia jeszcze z 5-6k gdybyś jednak nie chciał przyciemnianych szyb i lakieru. 

image.png.ef8654d52ccdd37133a44740aa9511ce.png

Ty zaś dalej piszesz co wiesz a, że wiesz niewiele to mamy to co mamy. Gdzie ten chińczyk za 140kPLN co robi pakę w 4 sekundy, hę? 

Edytowano przez PanKlor
Napisano

Może w Volvo wychodzą z tego samego założenia co BMW, że pięknie brzmiący silnik ma być słychać.

Tylko Volvo zapomniało, że R5, R6 i V8 już nie ma w ofercie. BMW z kolei zapomniało, że ma jednostki R3 i R4 w ofercie, a te których warto słuchać zaczynają się od R6. 

P.S. Jak ktoś chętny, to może się skuszę na sprzedaż swojego v70. Dali mi służbową Octavię i się zastanawiam czy go trzymać.