Nie wszystko wiedzący Napisano 28 października Autor Udostępnij Napisano 28 października Pozbawia basu tego ,,panczu,, gdzie dopiero po czasie człowiek sobie zdaje sprawę, że tak muzyka brzmi realniej. Bęben staje się bębnem gdzie wcześniej był ale coś się za nim niepotrzebnie ciągło. Pojawia się jakby więcej dźwięków w tle. Wokale są jakby wyraźniej wypowiadane. Jakbym szerzej rozstawił kolumny. Sprawa jest o tyle dziwna, że te efekty występują nawet jak sygnał z dac cd przepuszczę poznaj przez dsp gdzie jest sigma delta. Więc i sigla delta może tak zabrzmieć. Ten cd ta po prosu gra widocznie dodaje to od siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu W miniony weekend dzięki uprzejmości kolegi z Mp3 Store miałem okazję słuchać Chord Hugo TT2 , Fajny dac ale moje zdziwienie było wielkie gdy porównując go z moim Matrix Sabre Pro różnica była nie wielka i nie zawsze na korzyść chorda choć chyba ogólnie gra jakieś 5-10% lepiej . Za to funkcjonalność wejścia obsługiwane formaty tu przegrywa chord na całej linii . Ogólnie szukam dalej taki upgrade za plus minus 20 tys to raczej słabo . Teraz postaram się posłuchać coś r2r z wyższej półki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Bo matrix Xsabre pro to b dobry dac. Czy sluchasz go po matrix spdif2 i i2s? Niestety przyrost jakosciowy nie następuje proporcjonalnie do ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, audiowit napisał: Bo matrix Xsabre pro to b dobry dac. Czy sluchasz go po matrix spdif2 i i2s? Niestety przyrost jakosciowy nie następuje proporcjonalnie do ceny. Tak słucham Lumin U2 mini - Matrix Spdif 2 - i2s - Matrix Sabre pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu No wiesz... trudno to zestawienie przebić w rozsądnych pieniadzach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Mam od dobrego kolegi jeszcze namiar na fajne urządzenie nie za taką kasę Exogal Comet . Swoją drogą zapłacenie katalogowych 22 tys za Hugo to nie śmieszny żart Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 4 godziny temu, blackromek napisał: Ogólnie szukam dalej A czy inne kolumny udało się znaleźć? Dnia 28.10.2024 o 19:14, Nie wszystko wiedzący napisał: Pojawia się jakby więcej dźwięków w tle. Wokale są jakby wyraźniej wypowiadane. Jakbym szerzej rozstawił kolumny. 3 x jakby. Dobrze, że tutaj niewielu zagląda😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 24 minuty temu, AudioTube napisał: A czy inne kolumny udało się znaleźć? 3 x jakby. Dobrze, że tutaj niewielu zagląda😎 Dodałem do posłuchania Triangle Signature Delta i Dynaudio excite x44 po doświadczeniu z dac bez odsłuchu nie da rady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 8 godzin temu, blackromek napisał: Mam od dobrego kolegi jeszcze namiar na fajne urządzenie nie za taką kasę Exogal Comet . Swoją drogą zapłacenie katalogowych 22 tys za Hugo to nie śmieszny żart Na temat komety mozesz pogadać z forumowym kolegą Michałem nick Wing. U mnie troszkę lepiej od Sabre Pro z Matrixem Spdif2 zagrał Holo Audio Spring. Ale to teź nie jest przepaść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu O Holo Audio czytałem tylko że u nas szanse posłuchania praktycznie zerowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts