.marian. Napisano 21 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2007 Witam wszystkich. Proszę o radę który model ampli. i który zestaw kolumn mam wybrać z tych wymienionych poniżej (proszę sie nie pytac czemo to, a nie tamto ). Amplituner: Pioneer vsx-516 Yamaha rxv459 Kolumny: Infinity Primus HCS JBL SCS 178 Różnica w ampl.koło 100pln, Różnica w kolumnach około 500pln i tu najbardziej mnie to interesuje czy płacąc 500pln wiecej za zestaw kolumn zauważe,usłyszę różnice (godną tych 5 stów) Jak widać po sprzęcie żaden ze mnie audiofil Będe go używał muzyka 70% kd 30% Dziekuje za przyszłe rady i wypowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 21 maja 2007 Udostępnij Napisano 21 maja 2007 Moja odpowiedź taka iż, wybrałbym Yamahę RX-V459 i do niej głośniczki Infinity Primus HCS. Musisz wiedzieć jednak, że są to głośniki nastawione bardziej na kino niż do stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.marian. Napisano 22 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2007 To że te ww. głośniki są bardziej do kd. niż do stereo to ja wiem Nie wiem tylko, czy warto zapłacić 500zł. wiecej, a różnicy być może żadnej, oprócz ubytku w portfelu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maślana Napisano 22 maja 2007 Udostępnij Napisano 22 maja 2007 Posłuchaj jednych i drugich, kolumny zawsze zmieniają najwięcej, więc z rozpoznaniem, które Ci leżą i czy warto płacić więcej nie będzie źle. Na pewno warto zapłacić więcej za dobre kolumny, nawet kosztem amplitunera czy dvd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupert Napisano 24 maja 2007 Udostępnij Napisano 24 maja 2007 Kolumn dla mnie żadne z powyższych, na Twoim miejscu kupił bym dobre kolumny przednie (nie wiem czy wolnostojące czy podstawkowe - jaki tam masz pokój) i dobrał do tego resztę 5.1. Koncepcja takich samych 5 głośników jest dobra, ale wtedy gdy służy "dociągnięciu" jakości tyłów do przodów, a nie zdegradowania przodów do satelitek tylnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuch Napisano 29 maja 2007 Udostępnij Napisano 29 maja 2007 Co do amplitunera, miałem ten sam problem i zdecydowałem się na Yamahę, gdyż podczas odsłuchów w sklepie grała dla mnie lepiej - delikatniejszy, jakby bardziej wyrównany dźwięk. Pioneer dla odmiany szarpał, grał ostro i nieprzyjemnie, że byłem tym zmęczony po kilkunastu minutach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.marian. Napisano 30 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2007 Wielkie Dzieki wszystkim za rady.Przyznam sie szczerze ze mieszkam w miejscu gdzie same awansy, mediamarkty i inne dziwne sklepy rządzą .Tak ze odsluch ww. rzeczy nie wchodzi w rachube. Tak ze zuch będzie na Ciebie za Yamahe Co do kolumn to mam przechlapane bo nie mam miejsca na podłogówki tzn. meble, żona, dziecko itd. dlatego mam problem Jakbym miał gdzie postawić podlogowki to bym sie pytal o ampli. a o głosnikach to bym poczytal na http://www.google.pl/ i kupil jakie Mi pasują Jeszcze raz dzieki wszyskim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.marian. Napisano 30 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2007 Małe pytanko. Licze na szybką odpowiedz 4ohm kolumny beda grały z yamahą 459 i z pioneerem 516? znaczy czy nie spalą sie szybko Laik jak widać jestem. Przyznaje sie bez bicia Nie to co kaczyns....i reszta śmiecia z rząd... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 31 maja 2007 Udostępnij Napisano 31 maja 2007 Kolumny się nie spalą, problem dotyczy amplitunera. Pioneer nie pracuje z kolumnami 4 omy oficjalnie, nie pamiętam jak Yamaha. A nieoficjalnie możesz podłączyć i liczyć się z tym, że jak będzie głośno to amplituner kliknie i się wyłączy ryzk fizyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 1 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2007 Yamaha z kolumnami 4Ω poradzi sobie, jednak nie należy zbyt długo obciążać jej pełną mocą. Dobrze byłoby, gdyby kolumny miały dużą efektywność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.marian. Napisano 1 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2007 Wszystkim za rady, porady i sugestie bardzo dziekuje. Amplit. i kolumny już zamówione.Szczerze powiem że już trochę dość miałem jaki ampl., głośniki itd. W pewnym momencie kumpel stwierdził że już korby dostaję , a przecież co nie wezmę "to i tak bedzie dobrze" Z pozdrowieniami dla wszystkich .marian. i żeby mi żaden na leper...,giertych...i innego g...... nie głosował. Chyba że dla jaj Nara. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byk Napisano 4 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2007 Pochwal nam się i podziel wrażeniami po zakupach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts