Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich.
Proszę o radę który model ampli. i który zestaw kolumn mam wybrać z tych wymienionych poniżej (proszę sie nie pytac czemo to, a nie tamto icon_smile.gif).
Amplituner:
Pioneer vsx-516
Yamaha rxv459
Kolumny:
Infinity Primus HCS
JBL SCS 178
Różnica w ampl.koło 100pln,
Różnica w kolumnach około 500pln i tu najbardziej mnie to interesuje czy płacąc 500pln wiecej za zestaw kolumn zauważe,usłyszę różnice icon_confused.gif (godną tych 5 stów) icon_smile.gif Jak widać po sprzęcie żaden ze mnie audiofil icon_biggrin.gif Będe go używał muzyka 70% kd 30%
Dziekuje za przyszłe rady i wypowiedzi.
Napisano
Moja odpowiedź taka iż, wybrałbym Yamahę RX-V459 i do niej głośniczki Infinity Primus HCS. Musisz wiedzieć jednak, że są to głośniki nastawione bardziej na kino niż do stereo.
Napisano
Posłuchaj jednych i drugich, kolumny zawsze zmieniają najwięcej, więc z rozpoznaniem, które Ci leżą i czy warto płacić więcej nie będzie źle. Na pewno warto zapłacić więcej za dobre kolumny, nawet kosztem amplitunera czy dvd.
Napisano
Kolumn dla mnie żadne z powyższych, na Twoim miejscu kupił bym dobre kolumny przednie (nie wiem czy wolnostojące czy podstawkowe - jaki tam masz pokój) i dobrał do tego resztę 5.1. Koncepcja takich samych 5 głośników jest dobra, ale wtedy gdy służy "dociągnięciu" jakości tyłów do przodów, a nie zdegradowania przodów do satelitek tylnych.
Napisano
Co do amplitunera, miałem ten sam problem i zdecydowałem się na Yamahę, gdyż podczas odsłuchów w sklepie grała dla mnie lepiej - delikatniejszy, jakby bardziej wyrównany dźwięk. Pioneer dla odmiany szarpał, grał ostro i nieprzyjemnie, że byłem tym zmęczony po kilkunastu minutach.
Napisano
Wielkie Dzieki wszystkim za rady.Przyznam sie szczerze ze mieszkam w miejscu gdzie same awansy, mediamarkty i inne dziwne sklepy rządzą .Tak ze odsluch ww. rzeczy nie wchodzi w rachube. Tak ze zuch będzie na Ciebie za Yamahe icon_cool.gif icon_smile.gif Co do kolumn to mam przechlapane bo nie mam miejsca na podłogówki tzn. meble, żona, dziecko itd. dlatego mam problem icon_confused.gif Jakbym miał gdzie postawić podlogowki to bym sie pytal o ampli. a o głosnikach to bym poczytal na http://www.google.pl/ i kupil jakie Mi pasują icon_lol.gif Jeszcze raz dzieki wszyskim.
Napisano
Małe pytanko. Licze na szybką odpowiedz icon_smile.gif 4ohm kolumny beda grały z yamahą 459 i z pioneerem 516? znaczy czy nie spalą sie szybko icon_biggrin.gif Laik jak widać jestem. Przyznaje sie bez bicia icon_smile.gif Nie to co kaczyns....i reszta śmiecia z rząd...
Napisano
Kolumny się nie spalą, problem dotyczy amplitunera. Pioneer nie pracuje z kolumnami 4 omy oficjalnie, nie pamiętam jak Yamaha. A nieoficjalnie możesz podłączyć i liczyć się z tym, że jak będzie głośno to amplituner kliknie i się wyłączy icon_wink.gif ryzk fizyk
Napisano
Wszystkim za rady, porady i sugestie bardzo dziekuje.
Amplit. i kolumny już zamówione.Szczerze powiem że już trochę dość miałem jaki ampl., głośniki itd. W pewnym momencie kumpel stwierdził że już korby dostaję icon_rolleyes.gif , a przecież co nie wezmę "to i tak bedzie dobrze" icon_smile.gif
Z pozdrowieniami dla wszystkich .marian.
i żeby mi żaden na leper...,giertych...i innego g...... nie głosował.
Chyba że dla jaj icon_wink.gif Nara.