Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
14 godzin temu, Wing0 napisał:

I to pokazuje że g... wiesz na wiele tematów ale swój bzdury punkt widzenia pokazujesz. Przemilcz lepiej tematy w których nie masz nic sensownego do powiedzenia.

13 godzin temu, Wing0 napisał:

Ja po latach pracy z ludźmi 

Jako, że poruszamy się w tematach tzw. służby zdrowia, to przedstawisz swoje kwalifikacje?

Napisano (edytowany)
27 minut temu, pairtick napisał:

Jako, że poruszamy się w tematach tzw. służby zdrowia, to przedstawisz swoje kwalifikacje?

Pisałem ci wyżej,  że dla ciebie zostanę anonimowy, takich prostaków jak ty jest na pęczki, nie mam chęci dzielić sie z tobą niczym poza informacjami za kogo cie uważam po twoich wpisach. Każdy kolejny mnie w tym utwierdza. Podkreślam słówko prostak w twoim kierunku (zrób sobie zrzut ekranu przyda ci sie na konfiturę ;)

Edytowano przez Wing0
Napisano (edytowany)
41 minut temu, Artur Brol napisał:

Narkotyki to wybor, tak, do pewnego momentu. Dalej to juz nałóg. Z tego mało kto wychodzi, nawet czasem wsparcie rodziny nie pomaga. 

Wsparcie rodziny, która paradoksalnie jest źródłem problemów? To średnio działa ☹️

Część daje się wyciągnąć przy pomocy np. Glasgow City Mission, które przejęło wsparcie bezdomnych od Hamish Allan Centre (zamkniętego w 2018) i z pełnym wsparciem GCC (Glasgow City council) w kwestii mieszkań socjalnych.

https://www.glasgowcitymission.com/

18 minut temu, Wing0 napisał:

zostanę anonimowy, takich prostaków jest na pęczki

Fakt 😝

Edytowano przez pairtick
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, pairtick napisał:

Ja np., uważam, że narkotyki, to wybór.

Ja np., uważam, że nie Wiesz o czym piszesz... 

Pozdrawiam bez odbioru!!!!!!!!!!

Edytowano przez RLC2
Napisano (edytowany)
20 godzin temu, Artur Brol napisał:

Narkotyki to wybor, tak, do pewnego momentu. Dalej to juz nałóg. Z tego mało kto wychodzi, nawet czasem wsparcie rodziny nie pomaga. 

Artur, bo oprócz wsparcia rodziny potrzebna jest terapia u psychoterapeuty, najlepiej w grupie z innymi uzależnionymi. 

Poza tym są też grupy wsparcia dla rodzin współuzależnionych, wtedy wszystkim jest łatwiej.

Dnia 24.02.2026 o 06:20, Wing0 napisał:

Nie znoszę sztucznej grzeczności i pseudo tolerancji byle tylko idioty nie nazwać idiotą...

Ale wiesz, że to forum jest pełne takich sztucznie kulturalnych tylko na potrzeby wlasnego wizerunku?

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)
Dnia 24.02.2026 o 05:42, Wing0 napisał:

Tomku czesto gesto wolałbym żeby jak to Patryczek napisał te "tłuki" z wieloletnim doświadczeniem wypisały mi receptę po wywiadzie niż młody doktorek bez doświadczenia po najlepszych studiach bo praktyki na studiach niezbyt wiele dają... 

A ja mogę na własnym przykładzie z zeszłego roku z pobytu w szpitalu opisać jak to pani pielęgniarka z wieloletnim stażem nie dawała rady w zwykłej błachej sprawie.

Zresztą tak zwani lekarze pierwszego kontaktu w przychodni też tacy bywają.

Chcesz, to napiszę dwa słowa o pielęgniarce ?

Napisano
32 minuty temu, DiBatonio napisał:

A powiedzieć Ci jak hydraulik spieprzył podłączenie pompy w studni , elektryk tak podłączył przewody w tablicy , że trzy same po pół roku wypadły , gość który robił wylewkę u mnie w mieszkaniu tak ją zrobił , że mam trzy centymetry różnicy na 5,5 metrach. Czy to świadczy , że wszyscy hydraulicy , elektrycy , posadzkarze są do dupy ? Nie . Taki lekarz ,pielęgniarka to taki sam fach jak hydraulik czy murarz. Są dobrzy i źli. Masz rację , czasem też niestety generalizuje i mózg podsuwa mi podziały. to , że ktoś wykonuje dany zawód powiedzmy 30 lat to też nie znaczy , że musi być w tym dobry. Równie dobrze może pieprzyć robotę przez te 30 lat :) 

Napisano
21 godzin temu, pairtick napisał:

Ja np., uważam, że narkotyki, to wybór.

18 godzin temu, RLC2 napisał:

Ja np., uważam, że nie Wiesz o czym piszesz... 

Kradnąc, też popełniasz przestępstwo/wykroczenie - ŚWIADOMIE. I to by było na tyle.

Napisano
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

GP w UK, tacy często są - i dlatego preferuję niekolorowych 😉

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

A ja mogę na własnym przykładzie z zeszłego roku z pobytu w szpitalu opisać jak to pani pielęgniarka z wieloletnim stażem nie dawała rady w zwykłej błachej sprawie.

Chcesz, to napiszę dwa słowa o pielęgniarce ?

Napisz, bo mogła też, rozbić się o procedury.

40 minut temu, tomek4446 napisał:

Taki lekarz ,pielęgniarka to taki sam fach jak hydraulik czy murarz.

BTW.

Przyjmując, że 5-letnie Liceum Medyczne, jest odpowiednikiem Technikum - to nikt nie mówi, że technik nie jest fachowcem... ale inżynierem nie jest.

50 minut temu, tomek4446 napisał:

gość który robił wylewkę u mnie w mieszkaniu tak ją zrobił , że mam trzy centymetry różnicy na 5,5 metrach.

U nas, na to mówią: walking in shower 😁

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Taki lekarz ,pielęgniarka to taki sam fach jak hydraulik czy murarz. Są dobrzy i źli. Masz rację , czasem też niestety generalizuje i mózg podsuwa mi podziały. to , że ktoś wykonuje dany zawód powiedzmy 30 lat to też nie znaczy , że musi być w tym dobry.

Tomek, właśnie to chcialem powiedzieć. 

Można generalizować w obie strony, ale trzeba mieć na uwadze, że nie zawsze ta "stara" pielęgniarka z doświadczeniem będzie lepsza od młodego pielęgniarza, czy pielęgniarki.

Z racji wieku i doświadczenia, to ona powinna to robić bardzo dobrze i to nawet stopami 😁

Mam na to przykład z własnego pobytu w szpitalu i to nie tylko na mnie ta pielęgniarka się nie popisała swoim "doświadczeniem" jak się później okazało. 

Hydraulika, czy posadzkarza bym nie porównywał do lekarzy i pielęgniarek, to nie ten fakultet na uczelni 😉😁😁

Co do elektryków, to też bywa różnie.

Jak mmnie podpinali do nowej instalacji przyłączeniowej, to nie mieli lekko ze mną.

Później czosnkiem we mnie rzucali jak mnie widzieli na klatce schodowej 😁😁😁