ProjectPi Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 @Bebop ale nie badz jak @marcinmarcin, nie blysnij reakcja na jeden post gdy mowa o zlozonym w wypowiedziach watku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Znowu o dacach ja bym trochę odbił piłeczkę w inną stronę. Dlaczego ktoś zakłada ,że potrzebuje pomiarów i jestem w sekcie ,żeby powiedzieć ,że dwa dobre przetworniki brzmią tak samo ? Lubię też takie testy jak ten poniżej gdzie warunki są identyczne dla daców ( takie same wzmacniacze i takie same słuchawki, poziom głośności wyrównany ) . Żadnych pomiarów i cyferek, żadnego sponsorowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Powiedzmy, ze pomiar na ustawienie poziomow glosnosci sie przyda. Pozniej wystarczy juz zadbac o rzetelnosc przy odsluchach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 (edytowany) 11 godzin temu, Bebop napisał: Czy to "różne brzmienie" wynika z sekcji cyfrowej ? Czy może analogowej? Analogowej, a jakże inaczej. Gdybym miał zaczarowaną różdżkę to chciałbym by pojawił się na forum inżynier i konstruktor z doświadczeniem i wyjaśnił krok po kroku jak krowie skąd się biorą różnice. A gdyby jeszcze miał pojęcie o akustyce i psychoakustyce to byłoby najfajniej. Edytowano 19 sierpnia 2023 przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Moze byc z sekcji cyfrowej, moze byc z analogowej, choc na upartego warto by bylo uscislic co sie za jednym badz drugim kryje. Inzynierow dzwieku, elektronikow i kostruktorow znajdziesz chocby na ASR. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 13 godzin temu, marcinmarcin napisał: Adamy. Byłem zdziwiony, czemu u niego grały tak dobrze, u mnie tak przeciętnie. Skończyło się na tym że Clarett został, a Adamy trafiły do innej osoby... Przecież pisałeś, że były całkiem spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 12 minut temu, ProjectPi napisał: Inzynierow dzwieku, elektronikow i kostruktorow znajdziesz chocby na ASR. Najwięcej z Toppinga 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 12 godzin temu, kaczadupa napisał: że w ślepym teście - - Pmcomp z AudioStereo nie rozróżnił RME od dCS Bartók. Zapewne z tym Vivaldi byłoby tak samo. Aczkolwiek ładny kawałek sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 (edytowany) 12 minut temu, Adi777 napisał: Przecież pisałeś, że były całkiem spoko. Bo były 👍 chodziło mi o połączenie ich z Adim. Audium grały od nich lepiej, więc zostały. 3 minuty temu, Adi777 napisał: Pmcomp z AudioStereo nie rozróżnił RME od dCS Bartók. Zapewne z tym Vivaldi byłoby tak samo. Aczkolwiek ładny kawałek sprzętu Nie rozumiem tego, ale może i tak było. Przyczyny mogą być różne U mnie i u moich znajomych dac robią spore różnice... Edytowano 19 sierpnia 2023 przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 15 minut temu, ProjectPi napisał: Inzynierow dzwieku, elektronikow i kostruktorow znajdziesz chocby na ASR. Ja już znalazłem w Polsce. Rozumiem, gdy mówi, on wyjaśnia o czym mówi. Zadaję pytania. Mam możliwość odsłuchu, sprawdzenia, „testu” zgodnie z prawidłami. Przyglądam się pomiarom, słyszę interpretację. Pomaga mi ten sam język, którym się posługujemy. Jego/osoba cierpliwość, wyrozumiałość i życzliwość. Moje potrzeby są spełnione. Wiem, że są osoby na forum, które także tego potrzebują. Szkoda, że nie mam czarodziejskiej różdżki. Na ASR wchodzę i czytam. Tyle ile mi znajomość angielskiego pozwala. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 (edytowany) 29 minut temu, Adi777 napisał: - Pmcomp z AudioStereo nie rozróżnił RME od dCS Bartók. Zapewne z tym Vivaldi byłoby tak samo. Aczkolwiek ładny kawałek sprzętu. Jeżeli "ojciec" tego Vivaldi nie chciał mu nadać jakichś specjalnych podbarwień pod swój czy klientów gust to w ślepym teście zagra tak samo jak najtańszy transparentny "chińczyk". 32 minuty temu, marcinmarcin napisał: Najwięcej z Toppinga Konkurencja wie, że tam audio voodoo to żaden argument i szybko zostaną posadzeni na d..pie. Edytowano 19 sierpnia 2023 przez kaczadupa 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 21 minut temu, kaczadupa napisał: w ślepym teście zagra tak samo jak najtańszy transparentny "chińczyk". Poszedłbym dalej - każdy poprawnie zbudowany wzmacniacz gra tak samo 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 9 minut temu, marcinmarcin napisał: Poszedłbym dalej - każdy poprawnie zbudowany wzmacniacz gra tak samo 👍 Ale oczywiście, zgadzam się z tym jeżeli tak samo rozumiemy to co autor tego popularnego na forum zwrotu miał na myśli. Akurat ja cały czas poruszam się wśród "brytoli", którym konstruktorzy celowo nadają zniekształcenia bo wielu z nas odbiera tak "zrobione" przez nich brzmienie jako przyjemniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 19 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Akurat ja cały czas poruszam się wśród "brytoli", którym konstruktorzy celowo nadają zniekształcenia bo wielu z nas odbiera tak "zrobione" przez nich brzmienie jako przyjemniejsze. Podejrzewam, że to "przyjemniejsze" każdy z nas może mieć inne. Pamiętam jak parę lat temu miałem Roksan K3 - grał potężnie ale dla mnie niezbyt przyjemnie, brzmiał bardziej jak wzmak estradowy do umpa umpa. Oczywiście nie wszystkie "brytole" tak grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 (edytowany) 21 minut temu, Bebop napisał: Podejrzewam, że to "przyjemniejsze" każdy z nas może mieć inne. Żadne odkrycie, co para uszu to mniej lub bardziej różne upodobania charakteru brzmienia. Ale poprawnie skonstruowane piecyki czy daki w ślepym teście zabrzmią tak samo bez względu na ich markę, cenę, wygląd, wagę, użyte okablowanie i co tam jeszcze my audiofile lubimy w klamotach audio podziwiać. Edytowano 19 sierpnia 2023 przez kaczadupa 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 39 minut temu, marcinmarcin napisał: Poszedłbym dalej - każdy poprawnie zbudowany wzmacniacz gra tak samo 👍 Jezeli "poprawny" oznacza niewprowadzajacy slyszalnych znieksztalcen w pasmie akustycznym, to tak, kazdy zagra "tak samo". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: Jezeli "poprawny" oznacza niewprowadzajacy slyszalnych znieksztalcen w pasmie akustycznym, to tak, kazdy zagra "tak samo". Mam deżawi normalnie, czuję jakbym się z kimś Kopał 😂 Tak Panie, normalnie dla audio mamy wzorzec jak dla metra... 😝 A Amir ocenia który jest poprawny 🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 A mimo to robisz to wciaz tak samo nieudolnie, doprawiajac przy tym intensywnie zestawem glupawych emotikon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Przeżyliśmy, dzików, kopackich to i Pi przeżyjemy i sigmę jak będzie trzeba 🤷🏿♂️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 19 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Widzę tu jakieś uczucia i tęsknoty nienazwane 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 (edytowany) Ach , cóż za piękny utwór . Fajnie się słucha na hamaczku. Edytowano 19 sierpnia 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 19 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Moja szybka interwencja się powiodła. Wszyscy są szczęśliwi ❤️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 5 godzin temu, ProjectPi napisał: A mimo to robisz to wciaz tak samo nieudolnie, doprawiajac przy tym intensywnie zestawem glupawych emotikon. Wziąłbyś się wreszcie pokazał w jakiejś sympatyczniejszej odsłonie. Jest dużo emotikonek bo takie mam podejście do audio, jest do dla mnie hobby, bawi mnie i sprawia przyjemność ale jest zupełnie nieistotne jak chodzi o priorytety życiowe. O tym co tu kto robi udolnie, kto nieudolnie nie Tobie decydować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Jak Slonce sie wypali, @Dedal75 zacznie pisac merytorycznie a ty przestaniesz rozstawiac chocholy, to i ja cos zmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2023 Pajacujesz jak zwykle , no ale cóż taką masz robotę . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts