Karol64208 Napisano 28 września 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2023 @Rega Roman, to jak myślisz, przeczyścić wełną następnie kolor i na końcu lakier bezbarwny, tak będzie dobrze?🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Panowie... to po prostu słabe kolumny w każdym aspekcie. Można je jedynie pochwalić za skuteczność. Kiedyś nawet podobał mi się ich dźwięk ale nie miałem porównania. Misiek, ja grałem na sansui sp 9000. Słuchałem kilka par keenwodow, sansui, pioneer. Wiecie że jestem ostatnim, który słucha pomiarów. W takich momentach zawsze dochodzi do mnie, że nie znam tej drugiej osoby po drugiej stronie internetu i nie wiem jaki on słyszy dźwięk ze swojego systemu, nie znam akustyki i jego preferencji. Bardzo zadko się zdaża, że zaproszony na odsłuchy jestem zachwycony. W 80-90% przypadków uszy więdną. Ten zachwalany dźwięk, referencyjny bas itd to jest... w treści postów na forum. Nie przepycham się już w sprawie zaślepek, kabli, podstawek itd. Nie ma sensu. Ludzie najpierw powinni sobie dobrać elektronikę i poprawić akustykę na tyle żeby było coś słychać ehhh... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 (edytowany) 18 godzin temu, Karol64208 napisał: jak myślisz, przeczyścić wełną następnie kolor i na końcu lakier bezbarwny, tak będzie dobrze?🤔 Możesz spróbować przeczyścić. Jesli rysy są niewielkie to wystarczy. Jeśli to nie pomoże to fornirować zawsze zdążysz. U mnie na JBL L86 było bardzo duzo śladów po setkach szklanek z kawą itp. Udało się wszystko zeszlifować szlifierką oscylacyjną i papierem ściernym. Najpierw 180 a później 240. Cieńszy nie był potrzebny. Po takim zabiegu można a) lakierować b) olejować c) politurować d) co sobie uważasz za stosowne. Trzeba tylko uważać, aby nie przesadzić bo wtedy nowy fornir konieczny. Tak wyglądały po lekkim szlifowaniu i lakierowaniu Edytowano 29 września 2023 przez Rega 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 4 godziny temu, audiowit napisał: Misiek, ja grałem na sansui sp 9000. Słuchałem kilka par keenwodow, sansui, pioneer Jak wiesz parę wzmacniaczy i końcówek Sansui słyszałem i miałem albo mam 😉. Tych kolumn jak i żadnych innych nie słyszałem. Słyszałem skrajne opinie od bardzo dobrych do bardzo złych. CIEKAWOŚĆ 😛 chęć poznania, posłuchania czegoś nowego, innego. Ps. Kolumn Sansui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 2 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2023 (edytowany) Aż się nie chce otwierać forum. Są ludzie którzy zawsze będą krytykować wszystko nawet gdy nie mają pojęcia co komentują, aby tylko podnieść swoje ego. Dnia 29.09.2023 o 11:21, audiowit napisał: Panowie... to po prostu słabe kolumny w każdym aspekcie. Można je jedynie pochwalić za skuteczność. Kiedyś nawet podobał mi się ich dźwięk ale nie miałem porównania. to jak mogłeś je ocenić😂 Jeżeli znasz i możesz polecić twoim zdaniem jeszcze lepsze z tamtego okresu, to proszę. @Rega ładnie ci one wyszły, czy też tak potrafię, nie wiem ale będę próbować. Lakierowałeś skrzynie? Dzięki za info. Edytowano 2 października 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 4 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2023 (edytowany) Dzisiaj przeczyściłem konektory, styki pędzelkiem 😏 Profilaktycznie zrobiłem pomiar elementów zwrotnicy, wszystko jest w normie. 🙂 Edytowano 4 października 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 14 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2023 Dnia 28.09.2023 o 14:22, misiekx napisał: ciekawość zwyciężyła. W przyszłym tygodniu albo za dwa, przyjadą do mnie takowe - Sansui Sp-x7700. Zobaczymy, posłuchamy 😉 Dojechały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Dojechały 👍Ale jesze czekają na rozpakowanie, niestety. Odsłuch dopiero w sobotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 31 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2023 Przytargałem z kolegą taki sprzęt dla porównania, będzie u mnie kilka dni. Zobaczę jak ma się antyk do nowej konstrukcji🙂 choć już miałem takie u siebie i wiem jak grają, ale co się nie robi dla testów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 31 października 2023 Udostępnij Napisano 31 października 2023 4 godziny temu, Karol64208 napisał: Zobaczę jak ma się antyk do nowej konstrukcji🙂 "Szto eta"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 1 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2023 10 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: "Szto eta"? Это 🤔Magnat Transpuls 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 17 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Nowe opuściło moje gniazdo i nic nie wniosły, a nawet powinno się 😂że dziadki są w formie pomimo swojego wieku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Nowe tzn NOWA PRODUKCJA czy też nowe bo od niedawna u Ciebie w systemie? Co konkretnie wyjechało , a co zostało? U mnie nowe, które niedawno wjechało, wniosło duży haust nowego powietrza. Testy trwaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Dnia 17.11.2023 o 17:22, Rega napisał: Nowe tzn NOWA PRODUKCJA nowa produkcja, wypożyczone. Dnia 17.11.2023 o 17:22, Rega napisał: U mnie nowe, które niedawno wjechało, wniosło duży haust nowego powietrza. Testy trwaja. co to takiego🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 @Karol64208 Patrz PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 (edytowany) Zastanawiałem się jak z recenzować kolumny KL-7090 opisać różnice🤔. Pozostawię to co jest oczywiste, a zaznaczę istotną różnice pomiędzy kolumnami trójdrożnymi z którymi obcuję od początku przygody z muzą, a systemem 5-drożnym zastosowanym w KL-7090 jest to przeskok do dźwięku, który nie sprawia problemów w przejściach pomiędzy sekcjami czy oktawami. Dźwięk zachowuje swą tonalność w całym paśmie przenoszenia. Nie wyczuwa się przejścia pomiędzy sekcjami zwrotnicy i przetworników jak to ma miejsce 3-drożnych czy w niższych konfiguracjach. Należy pamiętać że wiele instrumentów i wokali gra przez kilka oktaw i to dla tych kolumn nie stanowi problemu. Z całą pewnością należy pochwalić inżynierów za takie rozwiązanie. Pozdr. Edytowano 19 listopada 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts