MarcKrawczyk Napisano Wtorek o 16:40 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 16:40 4 minuty temu, MMarek napisał: Co tam taka cena dla niego I tu widać twoje podejście do muzyki, przecie każdy audiofil zna magico i wie ile kosztują, myślisz że wzmacniacz Stinga jest tańszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Wtorek o 18:32 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:32 1 godzinę temu, MMarek napisał: Sting może sobie na takie pozwolić. Szarpnął się i w starych jeansach chodzi 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Czwartek o 07:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:05 Soledad Rodriguez Zubieta. Artykuł o niej podsunął mi Discogs. Uzbierała ok. 5000 płyt cd, o liczbie winyli nie napisali. Sprzęt na moje oko (ale nie znam się) niezbyt chyba imponujący ale te płyty.... To dopiero imponuje. Może bardziej w takim razie podpada pod pokój Melomana, a nie Audiofila😆 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Czwartek o 07:51 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:51 Wow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Czwartek o 17:36 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 17:36 Płytek mniej niż u Pani Zubieta, ale za to kolorowe… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Czwartek o 17:50 Udostępnij Napisano Czwartek o 17:50 10 godzin temu, fp74 napisał: Soledad Rodriguez Zubieta. Artykuł o niej podsunął mi Discogs. Uzbierała ok. 5000 płyt cd, o liczbie winyli nie napisali. Sprzęt na moje oko (ale nie znam się) niezbyt chyba imponujący ale te płyty.... To dopiero imponuje. Może bardziej w takim razie podpada pod pokój Melomana, a nie Audiofila😆 Podstawowy amplituner Yamahy, tanie Klipshe i (chyba) gramofon Technics. Właścicielka szczęśliwa, bo jest melo-womanką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Czwartek o 17:54 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 17:54 Ale 3 duże plusy, za the the, talking heads, no i fotel oczywiście… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano Czwartek o 20:41 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:41 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Płytek mniej niż u Pani Zubieta, ale za to kolorowe… Dwa drapaki? Oddzielnie dla każdego kanału?😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Czwartek o 20:42 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:42 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Ale 3 duże plusy, za the the, talking heads, no i fotel oczywiście… Co do fotela to przyznała, że to replika, o wolała wydać kasę na plyty. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Piątek o 08:43 Udostępnij Napisano Piątek o 08:43 12 godzin temu, Slawko69 napisał: Dwa drapaki? Oddzielnie dla każdego kanału?😁 W sumie, cztery wkładki. Bez doktoratu nie ma co podchodzić 🤦♀️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Piątek o 12:20 Udostępnij Napisano Piątek o 12:20 Eee tam, robisz sobie notatki na płytach: wkładka 1,2,3,4 i gotowe. Na początek wystarczy posłuchać każdej płyty cztery razy, i przypisać jej konkretną wkładkę. I muzyczny przysmak gotowy. 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Piątek o 20:29 Udostępnij Napisano Piątek o 20:29 Tego gościa ciężko będzie dogonić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 20:37 Udostępnij Napisano Piątek o 20:37 Ciekawe jak dlugo przeprowadzka jego mienia by trwala 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano Piątek o 20:43 Udostępnij Napisano Piątek o 20:43 Zapytalem AI o wage 700k winyli: "Standardowa waga jednej płyty winylowej to około 180 gramów (dla ciężkich płyt) do 120 gramów (dla standardowych). Przyjmując średnią wagę 150 gramów na płytę, możemy obliczyć całkowitą wagę: 700 000 płyt x 0,15 kg (150 g) = 105 000 kg Zatem 700 000 płyt winylowych ważyłoby około 105 ton." Obawialbym sie o wytrzymalosc stropu:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 20:47 Udostępnij Napisano Piątek o 20:47 Matko, on chyba musial ten budynek wzmocnic, by to unioslo - 105 ton? I to tylko vinyle, a gdzie reszta wszystkiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Piątek o 20:50 Udostępnij Napisano Piątek o 20:50 (edytowany) Tu trzeba by mieć specjalnie wzmacniany strop (podłogę). No, ale to wyjątki. A niektórzy mówią , że posiadanie czterech systemów (u mnie ) to zboczenie. Mam TYLKO ok 150 winyli i ok 800 CD. Zaczynam podbudowywać swoje morale😉 i mieć nadzieję, że ze mną wszystko ok. PS Mój cały dom waży ok 700 ton. Edytowano Piątek o 20:52 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano Piątek o 21:03 Udostępnij Napisano Piątek o 21:03 Mozna wyciagnac wniosek ze ilosc albumow opisanych w artykule zostala mocno przesadzona. Media klamia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 21:12 Udostępnij Napisano Piątek o 21:12 Albo AI zle liczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Piątek o 21:14 Udostępnij Napisano Piątek o 21:14 (edytowany) A ja myślę, że chodziło o wszystkie plyty wytwórni której ten pan jest prezesem 😉 a nie te co ma w chalupie Edytowano Piątek o 21:15 przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano Piątek o 21:15 Udostępnij Napisano Piątek o 21:15 (edytowany) Informacje warto weryfikować. Choć nie zawsze się da. Udało mi się wyszukać, że gość nie trzyma całej swojej kolekcji w jednym miejscu. Wynajmuje kilkanaście pomieszczeń w klimatyzowanym magazynie na Manhattanie. W swoim prywatnym apartamencie i studio nagraniowym przechowuje tylko ulubione albumy. Skromne 25 tysięcy Źródło: https://www.songwriteruniverse.com/craig-kallman-123/ Edytowano Piątek o 21:16 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 21:19 Udostępnij Napisano Piątek o 21:19 😁a tylko te ulubione - 25 tys. Ja mam okolo 140 wszystkich. Sztuk 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Piątek o 22:06 Udostępnij Napisano Piątek o 22:06 Tak czy tak, to przerost formy nad treścią. Nie przesłucha tego do końca życia, a do grobu też nie zabierze. Nie rozumiem po co? Chorobliwe zbieractwo? Marek Niedźwiecki wspominał ostatnio goszcząc w Trójce, że odkąd uświadomił sobie że ma już z górki, to zaczął rozdawać swoje płyty. Bo jak się wyraził, szkoda żeby po jego śmierci zabrała je śmieciarka. Nie ukrywam, że dał mi tym do myślenia... Co prawda mam zainteresowanych muzyką i sprzętem spadkobierców, ale będę teraz bardziej przesiewał płyty z długiej listy zakupów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 06:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:44 Czytam i nie wierzę , te rozkminy to z nudów ? 🤦 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano wczoraj o 10:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:33 (edytowany) 13 godzin temu, Artur Brol napisał: Albo AI zle liczy. Matematyka nie kłamie - sam policz 3 godziny temu, Dedal napisał: Czytam i nie wierzę , te rozkminy to z nudów ? 🤦 Facet ze zdjęcia też chce mieć swoje 5 minut a media pomagają jak mogą Edytowano wczoraj o 10:33 przez gienas literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano wczoraj o 10:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:44 A ja myślałem że zbiera ,po to by ludziki na forum audio w kraju zwanym Polska ,zastanawiali się po co 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts