Sipo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, pairtick napisał: Przecież tam nie ma Fyne Audio, tylko Tannoy Canterbury GR. A racja, dzieki @pairtick, nie przyjrzałem się, myślałem ze to Fyne Audio Vintage Fifteen... 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 godziny temu, Sipo napisał: myślałem ze to Fyne Audio Vintage Fifteen... Zasadniczą różnicą jest BassTrax w Fyne i Distributed port w Tannoy. Nie moja branża, ale rozwiązanie Fyne wygląda na jakąś odmianę bass reflex. Natomiast (jeszcze raz zastrzegam, że się na tym nie znam) rozwiązanie Tannoya - moim zdaniem - jest bliższe OB (open baffle), ze zminimalizowaniem wpływu pomieszczenia. Sztywno zawieszona membrana (na tkaninie) i niestrojone otwory umożliwiające swobodny przepływ powietrza - ograniczające wpływ poduszki powietrznej w obudowie - dzięki czemu, głośnik gra lekko i swobodnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts