MarcKrawczyk Napisano 1 kwietnia Autor Napisano 1 kwietnia 4 minuty temu, MMarek napisał: Co tam taka cena dla niego I tu widać twoje podejście do muzyki, przecie każdy audiofil zna magico i wie ile kosztują, myślisz że wzmacniacz Stinga jest tańszy? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 kwietnia Napisano 1 kwietnia 1 godzinę temu, MMarek napisał: Sting może sobie na takie pozwolić. Szarpnął się i w starych jeansach chodzi 😁 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 3 kwietnia Napisano 3 kwietnia Soledad Rodriguez Zubieta. Artykuł o niej podsunął mi Discogs. Uzbierała ok. 5000 płyt cd, o liczbie winyli nie napisali. Sprzęt na moje oko (ale nie znam się) niezbyt chyba imponujący ale te płyty.... To dopiero imponuje. Może bardziej w takim razie podpada pod pokój Melomana, a nie Audiofila😆 3 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 3 kwietnia Autor Napisano 3 kwietnia Płytek mniej niż u Pani Zubieta, ale za to kolorowe… 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 3 kwietnia Napisano 3 kwietnia 10 godzin temu, fp74 napisał: Soledad Rodriguez Zubieta. Artykuł o niej podsunął mi Discogs. Uzbierała ok. 5000 płyt cd, o liczbie winyli nie napisali. Sprzęt na moje oko (ale nie znam się) niezbyt chyba imponujący ale te płyty.... To dopiero imponuje. Może bardziej w takim razie podpada pod pokój Melomana, a nie Audiofila😆 Podstawowy amplituner Yamahy, tanie Klipshe i (chyba) gramofon Technics. Właścicielka szczęśliwa, bo jest melo-womanką Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 3 kwietnia Autor Napisano 3 kwietnia Ale 3 duże plusy, za the the, talking heads, no i fotel oczywiście… 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 3 kwietnia Napisano 3 kwietnia 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Płytek mniej niż u Pani Zubieta, ale za to kolorowe… Dwa drapaki? Oddzielnie dla każdego kanału?😁 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 3 kwietnia Napisano 3 kwietnia 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Ale 3 duże plusy, za the the, talking heads, no i fotel oczywiście… Co do fotela to przyznała, że to replika, o wolała wydać kasę na plyty. 👍 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia 12 godzin temu, Slawko69 napisał: Dwa drapaki? Oddzielnie dla każdego kanału?😁 W sumie, cztery wkładki. Bez doktoratu nie ma co podchodzić 🤦♀️ Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia Eee tam, robisz sobie notatki na płytach: wkładka 1,2,3,4 i gotowe. Na początek wystarczy posłuchać każdej płyty cztery razy, i przypisać jej konkretną wkładkę. I muzyczny przysmak gotowy. 😎 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia Ciekawe jak dlugo przeprowadzka jego mienia by trwala 😁 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia Zapytalem AI o wage 700k winyli: "Standardowa waga jednej płyty winylowej to około 180 gramów (dla ciężkich płyt) do 120 gramów (dla standardowych). Przyjmując średnią wagę 150 gramów na płytę, możemy obliczyć całkowitą wagę: 700 000 płyt x 0,15 kg (150 g) = 105 000 kg Zatem 700 000 płyt winylowych ważyłoby około 105 ton." Obawialbym sie o wytrzymalosc stropu:) Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia Matko, on chyba musial ten budynek wzmocnic, by to unioslo - 105 ton? I to tylko vinyle, a gdzie reszta wszystkiego. Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia (edytowany) Tu trzeba by mieć specjalnie wzmacniany strop (podłogę). No, ale to wyjątki. A niektórzy mówią , że posiadanie czterech systemów (u mnie ) to zboczenie. Mam TYLKO ok 150 winyli i ok 800 CD. Zaczynam podbudowywać swoje morale😉 i mieć nadzieję, że ze mną wszystko ok. PS Mój cały dom waży ok 700 ton. Edytowano 4 kwietnia przez Rega 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia Mozna wyciagnac wniosek ze ilosc albumow opisanych w artykule zostala mocno przesadzona. Media klamia. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia (edytowany) A ja myślę, że chodziło o wszystkie plyty wytwórni której ten pan jest prezesem 😉 a nie te co ma w chalupie Edytowano 4 kwietnia przez fp74 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia (edytowany) Informacje warto weryfikować. Choć nie zawsze się da. Udało mi się wyszukać, że gość nie trzyma całej swojej kolekcji w jednym miejscu. Wynajmuje kilkanaście pomieszczeń w klimatyzowanym magazynie na Manhattanie. W swoim prywatnym apartamencie i studio nagraniowym przechowuje tylko ulubione albumy. Skromne 25 tysięcy Źródło: https://www.songwriteruniverse.com/craig-kallman-123/ Edytowano 4 kwietnia przez lpomis 1 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia 😁a tylko te ulubione - 25 tys. Ja mam okolo 140 wszystkich. Sztuk 😏 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 kwietnia Napisano 4 kwietnia Tak czy tak, to przerost formy nad treścią. Nie przesłucha tego do końca życia, a do grobu też nie zabierze. Nie rozumiem po co? Chorobliwe zbieractwo? Marek Niedźwiecki wspominał ostatnio goszcząc w Trójce, że odkąd uświadomił sobie że ma już z górki, to zaczął rozdawać swoje płyty. Bo jak się wyraził, szkoda żeby po jego śmierci zabrała je śmieciarka. Nie ukrywam, że dał mi tym do myślenia... Co prawda mam zainteresowanych muzyką i sprzętem spadkobierców, ale będę teraz bardziej przesiewał płyty z długiej listy zakupów. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia Czytam i nie wierzę , te rozkminy to z nudów ? 🤦 Odpisz, cytując
gienas Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia (edytowany) 13 godzin temu, Artur Brol napisał: Albo AI zle liczy. Matematyka nie kłamie - sam policz 3 godziny temu, Dedal napisał: Czytam i nie wierzę , te rozkminy to z nudów ? 🤦 Facet ze zdjęcia też chce mieć swoje 5 minut a media pomagają jak mogą Edytowano 5 kwietnia przez gienas literówka Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia A ja myślałem że zbiera ,po to by ludziki na forum audio w kraju zwanym Polska ,zastanawiali się po co 😂 Odpisz, cytując
Recommended Posts