Konradstol Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 2 godziny temu, Tomasz S. napisał: U mnie tak nie ma. Którą masz wersję oprogramowania? Próbowałeś może przywrócić ustawienia fabryczne? Wersja oprogramowania to 5.0.630549 z 20240926. Nie chcę przywracać do ustawień fabrycznych bo nie chce mi się wszystkiego ustawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reCode Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 18.10.2024 o 23:59, cobra napisał: Różni się np DAC, w PRO masz: ESS ES9038 Q2M, a w zwykłym: ESS 9018 K2M. Tu masz różnice ze strony producenta: https://wiimhome.com/wiimamp/overview Nie wiem czy dobrze patrzę tą tabelkę, ale wynika z niej że wersja pro nie wspiera airplay? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 1 godzinę temu, reCode napisał: Nie wiem czy dobrze patrzę tą tabelkę, ale wynika z niej że wersja pro nie wspiera airplay? Dobrze patrzysz. Zarówno Ultra , jak i Amp Pro nie wspierają Airplay. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reCode Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 18 minut temu, Tomasz S. napisał: Dobrze patrzysz. Zarówno Ultra , jak i Amp Pro nie wspierają Airplay. Czyli osoby używające Apple Music nie postreamują sobie 😄 ciekawe skąd taki ruch? Cięcie kosztów na licencjach czy coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pozor92 Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Zastanawiam się nad kupnem Wiim Amp i mam jedną pytanie do was. Czy może on być zamknięty w szafce, czy jednak musi być wystawiony na zewnątrz żeby zapewnić mu wentylacje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października Zamykanie żadnego sprzętu audio w szafce nie jest idealne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października 1 godzinę temu, Pozor92 napisał: Czy może on być zamknięty w szafce, czy jednak musi być wystawiony na zewnątrz żeby zapewnić mu wentylacje? Tak jak z @Q21 napisali - lepiej tego nie robić. Ale jak nie ma wyjścia to: wszystko zależy od szafki. Ile będzie miejsca z boków i góry i na pewno trzeba by usunąć "plecy" (tylną ścianę). A w ostateczności można też pomyśleć o jakimś cichym wentylatorze sprytnie zamontowanym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października 2 godziny temu, Pozor92 napisał: Czy może on być zamknięty w szafce, czy jednak musi być wystawiony na zewnątrz żeby zapewnić mu wentylacje? Nie zamykaj go w szafce. Otwory wentylacyjne są od spodu. Swoją drogą jak mało miejsca jest teraz na szafkach,że tak malutki wzmacniacz się na nich nie mieści. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października 2 godziny temu, Pozor92 napisał: Czy może on być zamknięty w szafce, czy jednak musi być wystawiony na zewnątrz żeby zapewnić mu wentylacje? zgadzam się że lepiej nie zamykać ale on naprawdę mało się grzeje. Jeśli masz z tyłu tej szafki większy otwór na kable to jakiś dostęp powietrza będzie. Testowalem wielokrotnie pobór prądu jak i grzanie się tego urządzenia i wg. mnie jeśli nie wciśniesz go w maleńki otwór "na styk" i nie słuchasz muzyki na 90% tego wzmacniacza to będzie w porządku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pozor92 Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Czy da on rade zagrać z Pylon Opal 30? Czy raczej to nie ma sensu robić takiego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Skoro masz tak wielkie kolumny to znaczy że lubisz głośniej pograć. Wiim Amp oczywiście zagra z nimi ale jak podkręcisz to wg mnie nie wystaruje prawidłowo tych kolumn. Chcesz mały wzmacniacz to kup Smsl A300 lub Sabaj A30a. One sobie poradza lepiej z Opalami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konradstol Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października 44 minuty temu, Pozor92 napisał: Czy da on rade zagrać z Pylon Opal 30? Czy raczej to nie ma sensu robić takiego zestawu? Powinno być ok. 100W 4Ohm skuteczność 90dB wydaje się być idealne do tego wzmacniacza. (120W przy 4Ohmach). U mnie gra z Dali blue 5005 (120W, 4 Ohm, 92dB) i nie ma problemu z ich napędzeniem. Chociaż myślałem, że po zmianie wzmacniacza z Nad 312 na Wiim Amp będzie grało to głośniej. Niestety ale gałkę głośności trzeba mocno odkręcić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 października Autor Udostępnij Napisano 22 października 6 godzin temu, Pozor92 napisał: Czy da on rade zagrać z Pylon Opal 30? Czy raczej to nie ma sensu robić takiego zestawu? Dać da, wszystko zależy od docelowego poziomu głośności i wielkości pomieszczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pozor92 Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Raczej nie planujemy głośno słuchać, zależy nam na fajnym dzwięku a nie maxymalnej głośności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października To powinno być w porządku Jeśli jesteś zdecydowany na kolumny to możesz wypożyczyć Wiim Ampa i sprawdzić, czy Cię zadowala z nimi w Twoim pomieszczeniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konradstol Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Dnia 21.10.2024 o 16:45, Tomasz S. napisał: U mnie tak nie ma. Którą masz wersję oprogramowania? Próbowałeś może przywrócić ustawienia fabryczne? Pojawił się nowy firmware. Po aktualizacji problem zniknął 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojoo Napisano 11 listopada Udostępnij Napisano 11 listopada Orientujecie się, czy da się sparować 2 urządzenia aby grały razem (2 wzmacniacze) bezprzewodowo? (ewentualnie przewodowo) oraz czy jest funkcja aby wzmacniacz grał normalnie po kablach razem z głośnikami po BT? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts