SANTIAGO Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 Witam, posiadam amplituner YAMAHA RX-V685 oraz kolumny KLIPSCH R-820F i suba YAMAHA YST SW515 Źródło dźwięku to głównie YT Music. Pomieszczenie około 30m² Czy do takiego zestawu jest sens dokupić wzmacniacz? Odpisz, cytując
pawel.klemens@gm Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 A jak to teraz gra? Czego ci brakuje? Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 7 listopada 2023 Autor Napisano 7 listopada 2023 Nie jestem audiofilem ani melomanem, co kolwiek to by nie znaczyło więc trudno fachowo mi określić. Basu jest dość, brakuje raczej góry. Chodzi mi o to czy będzie zmiana na plus. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 Nie łączyłbym Yamaha z Klipsch Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 Wszystko zależy od tego, na co zmienisz i ile chciałbyś wydać. Taki Cambridge AXR100 da fajny zysk jakościowy na pewno, dorzuci też góry, chociaż tu byłbym ostrożny przy Klipschach. Tanio i fajnie może też być przy WiiM Amp, czy Argon SA1 W razie czego zapraszam na odsłuch i indywidualne wyceny Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 Witaj, W zasadzie ten zestaw mógłby zagrać lepiej, jakbyś dokupił końcówkę mocy. Chociażby NAD C268 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-mocy/nad-c268.html Ten dwu kanałowy model, w pełni wysteruje Ci te kolumny oraz dołoży dużo więcej kontroli, chociażby w zakresie basu Warto przetestować, jeżeli chciałbyś to zapraszamy do kontaktu na priv. Odpisz, cytując
tomaz75 Napisano 7 listopada 2023 Napisano 7 listopada 2023 22 minuty temu, maciek72 napisał: Nie łączyłbym Yamaha z Klipsch Ale jak przy tym połączeniu brakuje góry,to coś jest nie tak. Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 8 listopada 2023 Autor Napisano 8 listopada 2023 16 godzin temu, tomaz75 napisał: Ale jak przy tym połączeniu brakuje góry,to coś jest nie tak. Coś ale co? Jakieś pomysły, sugestie, zmiana ustawień. Może źródło dźwięku? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 listopada 2023 Napisano 8 listopada 2023 3 minuty temu, SANTIAGO napisał: Coś ale co? Jakieś pomysły, sugestie, zmiana ustawień. Może źródło dźwięku? A nie możesz dodać wysokich w ustawieniach wzmacniacza? Wrzuć zdjęcie pomieszczenia. Może sprzęt nie stoi optymalnie. Yamaha gra z kalibracją, czy bez? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 8 listopada 2023 Napisano 8 listopada 2023 (edytowany) 22 godziny temu, SANTIAGO napisał: Czy do takiego zestawu jest sens dokupić wzmacniacz? Ani mnie się waż zmieniać wzmak😉 20 godzin temu, SANTIAGO napisał: brakuje raczej góry Jest taka firma Bowers&Wilkinson. Kolumny robią. Weź coś od nich, obojętnie co, będziesz zadowolony. Edytowano 8 listopada 2023 przez AudioTube 1 Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 8 listopada 2023 Autor Napisano 8 listopada 2023 4 godziny temu, Kraft napisał: Yamaha gra z kalibracją, czy bez? Chodzi ci o ustawienia YPAO z tym mikrofonem co samo się ustawia? Ale to chyba do kina jest a nie do stereo? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 listopada 2023 Napisano 8 listopada 2023 (edytowany) 9 minut temu, SANTIAGO napisał: Ale to chyba do kina jest a nie do stereo? Ale masz włączone, jak słuchasz, czy nie? Jak masz, to wyłącz i sprawdź, czy nie lepiej. Jak nie masz, to zrób kalibrację i też posłuchaj. Edytowano 8 listopada 2023 przez Kraft Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 8 listopada 2023 Autor Napisano 8 listopada 2023 2 godziny temu, Kraft napisał: Ale masz włączone, jak słuchasz, czy nie? Jak masz, to wyłącz i sprawdź, czy nie lepiej. Jak nie masz, to zrób kalibrację i też posłuchaj. Chyba o to chodziło, wyłączyłem to ypao i zaczęło grać lepiej. Mniej basu i nie dudni. Jeszcze będę coś kombinował. Dzięki Kraft. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 8 listopada 2023 Napisano 8 listopada 2023 1 godzinę temu, SANTIAGO napisał: Chyba o to chodziło, wyłączyłem to ypao i zaczęło grać lepiej. Mniej basu i nie dudni. Jeszcze będę coś kombinował. Dzięki Kraft. To nie jest kwestia włącz/wyłącz. Jak coś przestawiałeś itp. to trzeba ponownie wykonać kalibrację. Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 9 listopada 2023 Autor Napisano 9 listopada 2023 13 godzin temu, PanKlor napisał: To nie jest kwestia włącz/wyłącz. Jak coś przestawiałeś itp. to trzeba ponownie wykonać kalibrację. W jakim celu kalibrować skoro do stereo i tak wyłączam YPAO? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 Z tego co zrozumiałem to nie wyłączasz ale teraz wyłączyłeś i nastąpiła poprawa. Może to wynikać ze źle przeprowadzonej kalibracji. Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 34 minuty temu, PanKlor napisał: Może to wynikać ze źle przeprowadzonej kalibracji. Tej kalibracji też nie można brać za coś niezbędnego, to nie jest jakaś mocno rozbudowana kalibracja i w systemach dość budżetowych kina domowego czy to z Yamahy, czy Pioneera czy Denona nad taką kalibracją i tak trzeba potem siąść i dopasować ją pod swoje potrzeby ponieważpotrafi czasem niezłych fikołków nawywijać w ustawieniach Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 Pewnie, niech każdy słucha jak mu się bardziej podoba. Chodziło raczej o uświadomienie, że to nie jest on/off. Z tym, że efekty mogą być różne w pełni się zgadzam. Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 9 listopada 2023 Autor Napisano 9 listopada 2023 Z tego ustawiania to jakość odbioru się polepszyła, ale przestało grać netradio. Przy próbie włączenia wyskakuje Access error☹️ Do tej pory grało bez problemu. Chyba zresetuję wszystko do ustawień fabrycznych i zacznę mordengę z ustawieniami os nowa. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 5 godzin temu, SANTIAGO napisał: Przy próbie włączenia wyskakuje Access error☹️ A jesteś pewien, że amplituner ma dostęp do sieci oraz internetu? Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 9 listopada 2023 Autor Napisano 9 listopada 2023 26 minut temu, PanKlor napisał: A jesteś pewien, że amplituner ma dostęp do sieci oraz internetu? Dostęp miał bo sprawdzałem, ale bardzo długo wczytywał radio. Może jednak coś z siecią było bo już działa normalnie. Samo się naprawiło. Zaraz zrobię kalibrację tym mikrofonem z ypao i napiszę czy coś się zmieniło. Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 9 listopada 2023 Napisano 9 listopada 2023 Top hi&fi wypowiadało się w innym wątku, że Yamaha sygnalizowała, że będą jakieś pracę i mogą być problemy Odpisz, cytując
SANTIAGO Napisano 10 listopada 2023 Autor Napisano 10 listopada 2023 17 godzin temu, Michał Gałązka napisał: Top hi&fi wypowiadało się w innym wątku, że Yamaha sygnalizowała, że będą jakieś pracę i mogą być problemy To u mnie były problemy;) Skalibrowałem i do filmów jest OK, ale muza gdy gram ciszej to brzmi lepiej bo nie dudni i słychać więcej góry. Odpisz, cytując
Michał Gałązka Napisano 10 listopada 2023 Napisano 10 listopada 2023 to byłą odpowiedź dotycząca problemów z NET Radiem Odpisz, cytując
Recommended Posts