Butler Napisano wczoraj o 11:56 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:56 (edytowany) Wzmak musi mieć tzw bypass, czyli mieć możliwość pracy jako końcówka mocy. Wówczas podłączasz sygnał stereo z Arcama po preout do bypass w integrze i cieszysz się hybrydą. Tryb bypass polega na tym że w integrze wyłącza się całe sterowanie włącznie z VOL, wszystkim sterujesz z poziomu AVR. Co do jednego pilota... Warto zaopatrzyć się w jakiś programowalny z sekwencjami np. Sofabaton X1. Edytowano wczoraj o 11:56 przez Butler 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano wczoraj o 12:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:19 A mogę kupić po prostu końcówkę mocy? obecnie mam sa30 all in one i wszystko obsługuje pilotem od Apple TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano wczoraj o 12:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:31 Oczywiście że tak, ale wówczas wąskim gardłem nadal będzie AVR, wszystko będzie przechodzić przez jego DAC. Dodanie końcówki mocy odciąży pozostałe kanały, granie może zyskać więcej dynamiki na wyższych poziomach, ale polepszenia jakości wobec tego co jest teraz raczej się nie spodziewaj, końcówki mocy są dość transparentną częścią układanki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu 24 minuty temu, Ghotti napisał: A mogę kupić po prostu końcówkę mocy? obecnie mam sa30 all in one i wszystko obsługuje pilotem od Apple TV Powinieneś być zadowolony z samego AVR. Pomiędzy sa30 a avr 11 nie będzie aż takiej dużej różnicy w stereo. Chyba że słuchasz naprawdę głośno i masz trudne w występowaniu kolumny to wtedy owszem. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Kolumny będę wymieniał. @Butler a jak wezmę normalny wzmacniacz stereo i do niego podepne dac + streamer? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonn Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Czy sa 30 może pracować jako końcówka mocy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) z tego co wiem SA20 = AVR11 jeśli chodzi o wzmacniacz, nie wiem jak sie to ma do SA30. Tak czy siak mam streramer (node 2i) i DAC takze all in one mi zbedny Edytowano 22 godziny temu przez Ghotti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Ghotti napisał: a jak wezmę normalny wzmacniacz stereo i do niego podepne dac + streamer? Zależy Ci na stereo a jednocześnie chciałbyś napędzić tym wzmacniaczem dwa kanały kina... Wzmak stereo to nie musi być integra, to niezależny system stereo i tak jak go skonfigurujesz z peryferiami to Twój wybór. Edytowano 22 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu no taki mix .... chciałbym mieć fajne stereo ale zeby sie to stereo odpalało tez z ampli aby wszystko dzialalo na 1 pilocie taka wygoda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) Jeśli wzmak nie będzie miał bypass, to jego obsługa będzie wymagała od Ciebie dodatkowej uwagi. Wszelkie ulepszacze off, najlepiej tryb Pure Direct oraz ustawianie vol identyczne jak podczas kalibracji kina. Upierdliwe to, ale się da Edytowano 22 godziny temu przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Czyli wzmak musi mieć bypass ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 2 godziny temu, Fonn napisał: Czy sa 30 może pracować jako końcówka mocy? Może. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, Ghotti napisał: no taki mix .... chciałbym mieć fajne stereo ale zeby sie to stereo odpalało tez z ampli aby wszystko dzialalo na 1 pilocie zapomnij chodzi mi o pliota a stereo z ampli się nie odpali bo mix można mieć ja mam kilkanaście pilotów, hmmm tak, więcej niż 10 w niczym mi to nie przeszkadza ... a to już stara fota i nie aktualna jest więcej 😁 Edytowano 19 godzin temu przez Robert eN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu A ja się przyzwyczaiłem do 1 bardziej mi chodzi żeby ampli odpalał wzmak stereo jak odpalam kino i tyle. Żeby słuchać tylko muzyki mogę mieć inny pilot grunt żeby 1 pilot odpalal ampli tv Apple TV i wzmak stereo żeby dźwięk z ampli tam szedł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) No to Ci piszę, Sofabaton i wszystie piloty w kąt, nawet klimę z niego włączam. To ustrojstwo można programować na całe sekwencje, IR czy Bluetooth. Chwile trzeba jednak poświęcić na konfigurację. Edytowano 18 godzin temu przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, Ghotti napisał: bardziej mi chodzi żeby ampli odpalał wzmak stereo jak odpalam kino i tyle. Żeby słuchać tylko muzyki mogę mieć inny pilot No to tak się da zrobić jak będziesz miał trigger in we wzmacniaczu stereo i tryb bypass. Czy posluchasz muzyki tylko z jednym innym pilotem to już zależy co do wzmacniacza stereo podłączysz - tutaj najlepiej pójść w urządzenie zintegrowane bo np. jak kupisz sobie Wiima to już kolejny pilot/aplikacja. Rozwiązaniem może być to co proponuje Butler - Sofabaton. Trzeba tylko pamiętać, że BT i sekwencje ma seria X (droższa). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) czyli musze szukać wzmacniacza z trigger in i tryb bypass ?ktoś poda jakieś przykłady? z tego co widze np. Atoll IN300 ? Edytowano 18 godzin temu przez Ghotti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu https://www.audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu piękna lista czyli potem zostaje zobaczyć czy ma trigger aby wstawał z ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Tak plus ewentualne złącza analogowe/cyfrowe/wbudowany streamer w zależności od tego czego oczekujesz od stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowany) Wystarczy sam wzmak, lista jest spora nie myślałem, że tyle urządzeń będzie to wspierać a tutaj rotel hegel primare Musical Fidelity McIntosh atoll czy krell Edytowano 15 godzin temu przez Ghotti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 19 godzin temu, Ghotti napisał: A mogę kupić po prostu końcówkę mocy? obecnie mam sa30 all in one i wszystko obsługuje pilotem od Apple TV Możesz. I możesz tez integre i wtedy ustalać okresloną głośnosc na integrze. 18 godzin temu, Ghotti napisał: Kolumny będę wymieniał. @Butler a jak wezmę normalny wzmacniacz stereo i do niego podepne dac + streamer? To zrobisz osobny system do stereo. A słuchałes tego AVR11? Brakuje Ci w stereo czegoś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghotti Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dopiero jedzie, mam sa30 i z tego co wiem w avr11 jest taki sam wzmak jak w sa20. Osobiście miałem wcześniej caspiana m2 i dla mnie jest lepszy caspian niż sa30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 41 minut temu, Ghotti napisał: Dopiero jedzie, mam sa30 i z tego co wiem w avr11 jest taki sam wzmak jak w sa20. Osobiście miałem wcześniej caspiana m2 i dla mnie jest lepszy caspian niż sa30. No się trochę różnią. Sa 20 nadal pracuje w klasie G. A AVR 5,10,11,20,21 tylko w klasie AB. Więc w stereo AVR 5-21 zagra jeszcze nieco słabiej od sa20. Dopiero w stereo AVR 30,31 to ten sam poziom co sa30. Jednakże dla mnie osobiście AVR 10 już sobie radzi wystarczająco dobrze w stereo biorąc pod uwagę co robi w kinie 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts