kassyx Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Trochę nie w temacie ale może ktoś znalazł działające rozwiązanie. Mam starą kierownicę Logitech G25, leży już parę ładnych lat. Ktoś może próbował zmusić ją do działania z Nvidia Shield Pro? Albo może polecić dobrą kierownicę działającą na NVIDIA? Mam Assetto i też chętnie bym kółkiem pokręcił 🙂 Dziękuję, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Dnia 11.02.2025 o 21:11, DiBatonio napisał: Pentium 100 to był jedyny intel jaki miałem, później już tylko Celerony 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebik_85 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Celeron również jest z pod znaku intela 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 9 godzin temu, PanKlor napisał: 🤣 5 godzin temu, sebik_85 napisał: Celeron również jest z pod znaku intela 😅 Tak, no właśnie, lapsusik taki 😉. Co nie zmienia faktu, że nie dało się kręcić, AMDki tym bardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 30 minut temu, DiBatonio napisał: ...nie dało się kręcić, AMDki tym bardziej. No z tym się nie mogę zgodzić Ongiś kupowałem tylko AMD właśnie z powodu kręcenia. Tyle że do nich trzeba było odpowiedną płytę dołożyć Testy z WC, potem próby z Peltierem... Teraz nie ma to sensu z tyloma wątkami i rdzeniami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 27 minut temu, gienas napisał: Ongiś kupowałem tylko AMD właśnie z powodu kręcenia. Tyle że do nich trzeba było odpowiedną płytę dołożyć Wcześniej pisałem o płytach głównych też, zgadza się. Bele płyta główna nie zawsze nadawała się do overclockingu, ale te do podkręcania miały nawet możliwości z poziomu BIOSU. Teraz jak się patrzy na nowe AMD Ryzen, to nie ma sensu się, to fakt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego (edytowany) Dnia 12.02.2025 o 10:04, Bogusław 66 napisał: Dnia 12.02.2025 o 06:50, marcinmarcin napisał: Assetto Corsa A czemu ja tej gry nie mam? , chociaż ja bardziej preferuje WRC i jeżdżenie bokiem, potem mam kłopot przestawić się na torowe wyścigi gdzie potrzeba precyzji i żadnych uślizgów. W takich grach dobrze mieć 3 monitory tylko to już wymaga topowych sprzętów. A jednak jest ... ale dawno i bardzo, bardzo skromnie używana. Edytowano 14 lutego przez Bogusław 66 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Jedna mała uwaga odemnie! .. wgrałem nowy bios i uruchomiła sie funkcja BitLocker co jeszcze nie jest tragedią, gorzej, że na koncie Microsoft gdzie powinien być ów klucz do odblokowania dysku .... jest pusto. Zabrałem się wiec na czysta in stalkę i tu jest kłopot bo dysk jest szyfrowany i nie pozwala na instalacje. I tak zablokowało mi 2XM2 i SSD, tylko HDD się uchował. Zalecam wiec sprawdzić status BitLockera w opcjach i dodatkowo wydrukować sobie klucz/klucze dostępu do dysków, zanim będzie za późno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Ale Bitlocker działa z poziomu windy... Oby Ci wirus się nie wkradł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) 5 minut temu, gienas napisał: Ale Bitlocker działa z poziomu windy... Oby Ci wirus się nie wkradł Tak wiem, sprawdziliśmy status u syna, był nie aktywny ale .... "print" klucza na papier nie zaszkodzi. Bitdefender pilnuje ...... chyba? Edytowano 7 godzin temu przez Bogusław 66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Bitdefender to możesz spokojnie wyłączyć - on nic nie daje. Po drugie ten bios to z pewnego źródła? Tego się najbardziej obawiałbym - żaden antywir czy firewall nie sprawdza biosu... Na Sekuraku jest artykuł jak odzyskać klucz bitlockera - tu https://sekurak.pl/jak-dostac-sie-do-danych-zabezpieczonych-bitlockerem-zrob-sobie-aktualizacje-systemowa/ Edytowano 7 godzin temu przez gienas literówka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, gienas napisał: Bitdefender to możesz spokojnie wyłączyć - on nic nie daje. Po drugie ten bios to z pewnego źródła? Tego się najbardziej obawiałbym - żaden antywir czy firewall nie sprawdza biosu... Na Sekuraku jes tartykuł jak odzyskać klucz bitlockera - tu https://sekurak.pl/jak-dostac-sie-do-danych-zabezpieczonych-bitlockerem-zrob-sobie-aktualizacje-systemowa/ Dziękować! Bios ze strony Asus`a Nie chodziło o systemowy anty tylko o Bitdefender total security Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu No dobra. Po krótkiej przerwie od PC i wypiciu podwójnej melisy udało się przywrócić PC do życia. Wgrałem mu na siłę poprzedni bios. Wpierw postraszył mnie komunikatem o blokadzie ale po restarcie wszystko wróciło do normy. Profilaktycznie już zapisałem kod na koncie Microsoftu i dodatkowo wydrukowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts