Skocz do zawartości

Wzmacniacz do PYLON DIAMOND 30

Kam2

Recommended Posts

16 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tego tak nie analizuj. WSzystk oco jest w detalu jest warte tyle ile klient jest w stanie zapłacić. Jeśli pytasz o koszty produkcji no to one sa mniejsze. Ale to normalne. Na tym polega handel.

Codziennie kupujesz produkty z wieksza marżą.

Tak wiem oczywiscie ze to normalne ale nie spodziewalem sie ze az tyle mozna zejsc z ceny.Juz przewalilem sporo sprzetu i zawsze cos szlo ugrac ale to byly male kwoty.

Ilu ludzi poprostu kliknie i kupi w tej wysokiej cenie nie majac swiadomosci ze mozna bylo duzo taniej.

22 minuty temu, ufo27 napisał:

Tak wiem oczywiscie ze to normalne ale nie spodziewalem sie ze az tyle mozna zejsc z cen

W jednym salonie kupiłem 4 pary kolumn i pylonowy stolik  to, wiem , że mogę tam liczyć  na fajne rabaty, ciut niższe niż u konkurencji (taniej nigdzie nie znalazłem ) wiadomo, że każdy chce zarobić w końcu to czyjaś praca dlatego po prostu warto dzwonić, szukać i się targować jak ktoś przebije to super zawsze to parę groszy w kieszeni  :)

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

No tu akurat jest duży. Jak pierwszy raz to "sprawdziłem" to też byłem pozytywnie zaskoczony.

Lepiej dla nas :)

Jasne tylko sie cieszyc w sumie w tej kwocie po rabacie pylony staja sie ciekawa propozycja.

4 godziny temu, S!N! napisał:

W jednym salonie kupiłem 4 pary kolumn i pylonowy stolik  to, wiem , że mogę tam liczyć  na fajne rabaty, ciut niższe niż u konkurencji (taniej nigdzie nie znalazłem ) wiadomo, że każdy chce zarobić w końcu to czyjaś praca dlatego po prostu warto dzwonić, szukać i się targować jak ktoś przebije to super zawsze to parę groszy w kieszeni  :)

Dokladnie ja uderzyłem w pare miejsc no i oplacilo sie cena jest bardzo atrakcyjna na d30mk2 bo przyznam ze jak one sie pojawily i zobaczylem cene to juz je odpuscilem do momentu jak ktos wystawil na olx za 8tys z gwarancja zinteresowalem sie bardziej.

18 godzin temu, ufo27 napisał:

Jasne tylko sie cieszyc w sumie w tej kwocie po rabacie pylony staja sie ciekawa propozycja.

Pytać można.

Trzeba

18 godzin temu, Carmion napisał:

No tak, na inne kolumny już nie ma rabatów 😆😆😆 tylko pylon taki hojny 🤭🤭

Dużo firm daje ale chodzi o skok. w Pylonie było to na prawde bardzo dużo swego czasu.

• 4 weeks later...

Witajcie. 

Słuchałem dziś pylon diamond 25 z pioneer nc 50 dab, był to set z ogłoszenia u sprzedającego w jego domu. Salon wielki i dźwięk się rozlewał ale nie o to chodzi. 

Osobiście posiadam ma bx 5 i nad c315 dźwięk jest wciągający do 30 minut słuchania później jest męczący wysokie i średnica bardzo atakuje, a przy cichym odsłuchu brakuje dynamiki. Te pylony zagrały tak fajnie gładko a jednocześnie detalicznie nawet w tym salonie ok 40 dało się wyczuć sporo basu. Problem taki ze pan najchętniej sprzedałby wszystko razem a ja wolałbym same kolumny. 

Metraż u mnie ok 19 m2. Bardzo chętnie bym zmienił moje ma bx 5, i teraz pytanie :

- wziąść cały set diamond 25 + pioneer nc 50

- same diamondy jak się uda plus mój nad c315 bee + streamer WiiM mini

- daimondy + WiiM apm który bardzo mnie kusi, taki minimalizm i łatwe sterowanie wszystkim. Jest teraz w promocji na Amazon

Który z wymienionych wzmacniaczy najlepeij pasowałby do diamond 25. Dodam że  interesuje mnie też diamond monitor 18 😁aczkolwiek ich nie słyszałem. 

Edytowano przez zmarek

He, może istnieje wzmacniacz który złagodzi górę MA bx5 i zagra przyjemnie resztą pasma. Szkoda że ten francuski wzmacniacz uchodzi za awaryjny, a może to tylko złe opinie mu szkodzą, jeżdżę Reno i przed zakupem też się i słuchałem 😵‍💫a jest całkiem spoko, normalna eksploatacja 👍

Wracając do AA jak jaki typ dziękuj prezentują? Jaki model byś polecał aby na testy wziąść jakby co. 

Narazie wezmę tego WiiM ampa z Amazon na testy jest 3o dni na zwrot więc popróbuje 

29 minut temu, Artur Charicki napisał:

Nie bierz taniej klasy d do bx5. Jeśli z nadem góra Cię męczy, będzie jeszcze gorzej. Szukaj ciepło grających wzmacniaczy.  

Mógłbyś zaproponować przykłady ciepłych wzmacniaczy, od czego można by zacząć poszukiwania? Coś jeszcze poza Advance. 

1 minutę temu, Q21 napisał:

WiiM Amp to zdecydowanie za mało niestety. Z Nadem można spróbować, Pioneer NC50 jest jaśniejszy. Osobiście lubię je z Audiolabem 7000A. Zachęcam do kontaktu w razie czego ;) 

Do pylon diamond proponujesz? Czy ma bx5? 

Nad 315 to zdecydowanie za słaby wzmacniacz do D25. I mocowo i jakościowo.

Musisz szukać wzmacniacza z możliwie przejrzystą średnica (dobrze jak by była pierwszoplanowa) i w miarę dobrze kontrolowanym basie.

- Cyrus One, Arcam A15

myślę że Rega Elex Mk4 też by się sprawdziła, Musicale M2/3/5 Si

Nie słuchałem ale na podstawie recenzji z forum myślę że Cyrus 8.2 by się sprawdził ze swoją szybkością i zaakcentowaną wyższą średnica.

Żałuje że nie było mi dane sprawdzić Elexa i Cyrusa 8.2 z D25 ale kto wie... może kiedyś.

Pogoń te monitor audio w piz*** , płakać za nimi nie będziesz .

Co do diamondów posłuchaj sobie ich z denkiem, przynajmniej nie będzie sypał górą . cambridge CXA81to jeden z gorszych wzmaków jakie słuchałem nie dość, że męczył to nawet nie potrafił ruszyć d28 i bas słabiutki.

Edytowano przez S!N!

2 godziny temu, S!N! napisał:

Co do diamondów posłuchaj sobie ich z denkiem, przynajmniej nie będzie sypał górą . cambridge CXA81to jeden z gorszych wzmaków jakie słuchałem nie dość, że męczył to nawet nie potrafił ruszyć d28 i bas słabiutki.

Ja bym nie skreslal CXA81, niech kolega sprawdzi. Moze miec calkiem inne wymagania niz Ty masz.

Szukam właśnie czegoś z delikatną nie zamulona górą, te diamond z pioneerem który ponoć też jest ostry na górze w ogóle nie męczyły. Chciałem w pierwszej kolejności wzmacniacz zmienić ale chyba jednak kolumny pierwsze pójdą pod młotek. 

Dobiorę kolumny które mi pasują i wtedy będzie prościej coś wypożyczyć na testy, końcu trafię w idealne dla mnie granie. 

3 godziny temu, Dedal napisał:

Z naszej giełdy .

Słuchałem go jak i mr 780 jakiś tydzień tenu z melodika bl 40, całkiem przyjemne granie aczkolwiek chyba jednak jak dla mnie inne kolumny bym dobrał. Tylko nosz kurde pokrętła na 12:03 poważnie!? 

Edytowano przez zmarek

Dodam jeszcze że parę dni temu będąc w sprawach rodzinno rozrywkowych w większym mieście bo u mnie nie ma żadnych salonów audio, znalazłem dla siebie godzinkę i zaszedłem do top hi fi. Było ze dwie godz do zamknięcia ale miły pan zgodził się podpiąć różnej kategorii wzmacniacze tak dla zobrazowania różnic w dźwięku. Wszystkie były podpięte do jednych kolumn Elec Reference F5 

- Yamaha rn800 wbudowany strimer + F5 - sporo góry,  kiepski bas

- rotel A14 mk2 + node nano po usb - łagodniejsze wysokie wszystko jakby na jednaj lini i kiepski bas

- nad c368 + node nano coax  - wysokie łagodniejsze, mocno wyeksponowana średnica (C315 coś podobnego prezentuje na moje ucho) , i też kiepski bas

Chyba to te kolumny  jak dla mnie zero basu mają czy to możliwe? 

W bx jest już go trochę więcej he 🤨

Edytowano przez zmarek