Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października @Carmion @Artur Brol Moje uszy pamiętają. Bas pololny. Szybka muzyka to dla nich za dużo. Co ciekawe wielu ludziom taka prezentacja się podobała. Np. Mój brat lubi takie granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 1 minutę temu, Nie wszystko wiedzący napisał: @Carmion @Artur Brol Moje uszy pamiętają. Bas pololny. Szybka muzyka to dla nich za dużo. Co ciekawe wielu ludziom taka prezentacja się podobała. Np. Mój brat lubi takie granie. To że się podoba to spoko, też tak uważam. Ale pisanie że sobie dobrze radzą z dynamiczną muzyką to przerost firmy nad treścią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Ja przynajmniej raz w tygodniu mam przyjemność posłuchać jak kolega gra na perkusji. Pylony nie grają w taki sposób. Podwójna stopa w ich przypadku jest zlepkiem czegoś dziwnego. Też nie mają takiego uderzenia jak powinno być. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 1 godzinę temu, Carmion napisał: Na szczęście na forum nie ma dużo głuchych osób Gościu z sąsiedniego forum kupił d25 do metalu, a siedzi tylko w tej muzie i jakoś głuchy nie jest, no chyba, że jest bo zdefiniował go fakt, że nie kupił jasnych szrotów bez basu co Ty masz. Miał interesujące i konkretne argumenty, niż Twoje uszy, dodatkowo nikt nie pisze, że to jakiś ideał.Ogólnie jest jeden wątek tutaj w którym użytkownik szuka kolumn do darcia papy i warto śledzić bo będzie to pewnie produkt, który trzeba odsłuchać. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Dlatego z tego powodu nie są to kolumny dla mnie. Ja słuchałem bardzo głośno i do tego też się nie nadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 1 minutę temu, S!N! napisał: Gościu z sąsiedniego forum kupił d25 do metalu, a siedzi tylko w tej muzie i jakoś głuchy nie jest, no chyba, że jest bo zdefiniował go fakt, że nie kupił jasnych szrotów bez basu co Ty masz. Miał interesujące i konkretne argumenty, niż Twoje uszy, dodatkowo nikt nie pisze, że to jakiś ideał.Ogólnie jest jeden wątek tutaj w którym użytkownik szuka kolumn do darcia papy i warto śledzić bo będzie to pewnie produkt, który trzeba odsłuchać. Gościu, tylko że większość osób która miała styczność z tymi kolumnami to potwierdzi ten fakt że kompletnie nie nadają się do dynamiczniej muzyki. A szczególnie jak testowali kilka par kolumn u siebie w domu. Chyba nie słuchałeś za dużo kolumn. Bo doświadczenie to masz zerowe. Piszesz takie głupoty. 5 minut temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Ja przynajmniej raz w tygodniu mam przyjemność posłuchać jak kolega gra na perkusji. Pylony nie grają w taki sposób. Podwójna stopa w ich przypadku jest zlepkiem czegoś dziwnego. Też nie mają takiego uderzenia jak powinno być. No tak nie pisz bo obrażasz ich fanów. Przecież ten gumowy misiowaty bass potrafi dynamicznie przywalić 😆😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Ja ma trochę inny punkt odniesienia. Z racji, że koledzy z pracy mają swój prowizoryczny zespół i grają często na żywo po godzinach pracy na hali to mam przyjemność słuchać ich koncertów. Właśnie przez te odsłuchy większość kolumn u mnie odpada. Pylony również odpadły, z resztą monitor audio też. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Trochę z innych powodów. Chodzi o serię pl Żona jest po szkole muzycznej i też grała. Głównie skrzypce i jest w pasji audio razem ze mną. Każde kolumny to głównie wybór pod jej słuch. Stąd wybrała duże horny. A że nasze gusta są takie same to nie ma sprzeczki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 3 minuty temu, Carmion napisał: Gościu, tylko że większość osób która miała styczność z tymi kolumnami to potwierdzi ten fakt że kompletnie nie nadają się do dynamiczniej muzyki Ci Twoi koledzy o których wspominałeś? No widzisz jakoś ludzie kupują i słuchają na nich dynamicznej muzy o której nawet nie masz pojęcia. Wiesz co to „Jump up” pewnie nie, ale masz najwięcej do napisania o takim rodzaju. Żeby była jasność nie twierdzę, że ten produkt to super strzał, trzeba posłuchać samemu i sobie ocenić najlepiej wygrzanych, d25 słuchałem najmniej i najkrócej, ale właśnie ta ciemniejsza barwa przyciąga w takiej muzyce. 5 minut temu, Carmion napisał: Bo doświadczenie to masz zerowe. Nie posiadam certyfikatu z tej dziedziny tak samo jak ze słuchu, ale Ty za to żeś spec od wszystkiego i niczego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października (edytowany) 23 minuty temu, Carmion napisał: No tak nie pisz bo obrażasz ich fanów. Przecież ten gumowy misiowaty bass potrafi dynamicznie przywalić 😆😅 Jak ktoś się obraża na opinie to ma ze sobą problem. Opinia to opinia mam prawo mieć własną. Nie każdy musi się z nią zgadzać. I tak to takie pitolenie na forum to wszystkiego trzeba posłuchać. Najlepiej u siebie. Próbowałem to naprawić moim r2r który ma to do siebie, że potrafi w tym aspekcie zdziałać wiele ale nie udało się bo basu ubyło a dalej nie był on dobrej jakości. Edytowano 26 października przez Nie wszystko wiedzący 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 2 godziny temu, Carmion napisał: To że się podoba to spoko, też tak uważam. Ale pisanie że sobie dobrze radzą z dynamiczną muzyką to przerost firmy nad treścią. Ktos kiedys podał utwory do testowania , z perkusja, z wieloma uderzeniami. Nawet nie wiedziałem że można tyle uderzeń, tak szybko wygenerować. Sprawdziłem na D25. Bardzo to dobrze zostało zaprezentowane. Wyraźnie, bez zlewania się w jeden dźwięk. Oprócz tego jeszcze kilka innych utworów przez kolegów na forum podanychwlaczylem na nich. Twoja ich krytyka nie pokrywa się z tym co uslyszalem. Może trochę basu im brakuje, ale to wszystko. Co do stanu mojego słuchu, jest w całkiem dobrym stanie, jak na mój wiek. Dbałem o niego, więc zdziwiłbym się gdyby nie był. Co do kolumn które słuchałeś, MA Gold 100 5g. Też bardzo fajnie grają, te większe modele również. Tylko to ja, się zastanawiam co Ty w nich słyszałeś, że tak wysoko , ponad Pylonami jes stawiasz. Dla mnie to poprostu następne bardzo udane konstrukcje, tylko sposób prezentacji mi nie odpowiada. To tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo0M Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Na sąsiednim forum jeden użytkownik porównywał na 30m2 Focal Vestia i Diamond 30 mk2. Bezapelacyjnie wygrały dla niego Pylony. Vestie określił jako suche, Diamondy pokazały mięsko na dole i ogólnie wygrały chyba w każdym paśmie. Chyba go rozumiem. Miałem kiedyś takie porównanie, że "naturalne" kolumny grają dla mnie jakby muzyka była zapisana na kartce papieru. Sucho, bez głębi. Mój gust kieruje się w dźwięk zapisany na grubym kartonie, w porownaiu z kartką papieru. Musi być dobry bas, głębia i nawet jak całe pasmo jest delikatnie muśnięte dociążeniem to wówczas potrafię spokojnie i z przyjemnością słuchać muzyki. Jakoś tak bym to określił 😄 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października To że się podoba barwa to spoko. Nic do tego nie mam. Ale pisanie takich głupot że diamondy/jasper sobie nieźle radzą w dynamicznej muzyce to kpina i lepiej zaglądajcie swój słuch bo coś nie tak macie. Jest wiele lepszych kolumn w tych budżetach które przy dynamiczniej muzyce sobię znacznie lepiej radzą. Elac, bowersy, Focal, dynaudio nawet emity, sonusy. Takie są fakty. Fakt że inna barwa która niekoniecznie może się podobać. To tak jakby porównać malucha do ferrari. Diamondy/jasper mają zamułe. A to że w ogóle nienaturalnie brzmią instrumenty to swoją drogą. Już pomijam błędy konstrukcyjne typu rezonujące bass reflexy. A jeżeli macie ból dupy że ktoś stwierdza fakty to już wasz problem. Jak czytam wasze komentarze to kupa śmiechu i serio zainwestujcie w badania słuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo0M Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 5 minut temu, Carmion napisał: To że się podoba barwa to spoko. Nic do tego nie mam. Ale pisanie takich głupot że diamondy/jasper sobie nieźle radzą w dynamicznej muzyce to kpina i lepiej zaglądajcie swój słuch bo coś nie tak macie. Jest wiele lepszych kolumn w tych budżetach które przy dynamiczniej muzyce sobię znacznie lepiej radzą. Elac, bowersy, Focal, dynaudio nawet emity, sonusy. Takie są fakty. Fakt że inna barwa która niekoniecznie może się podobać. To tak jakby porównać malucha do ferrari. Diamondy/jasper mają zamułe. A to że w ogóle nienaturalnie brzmią instrumenty to swoją drogą. Już pomijam błędy konstrukcyjne typu rezonujące bass reflexy. A jeżeli macie ból dupy że ktoś stwierdza fakty to już wasz problem. Jak czytam wasze komentarze to kupa śmiechu i serio zainwestujcie w badania słuchu. "Wasze komentarze" czyli kogo? Są wg. Ciebie jakieś kolumny, które wpisałayby się w mój gust przy dynamicznej muzyce? Dociążone, pisane raczej grubszą kreską. Czy uważasz, że raczej jestem skazany na odłożenie wszelkich mocnych, rockowych i dynamicznych brzmień na półkę przy takich upodobaniach dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października No właśnie mam wrażenie że jeden pisze o niebie a drugi o chlebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 1 minutę temu, Bo0M napisał: "Wasze komentarze" czyli kogo? Są wg. Ciebie jakieś kolumny, które wpisałayby się w mój gust przy dynamicznej muzyce? Dociążone, pisane raczej grubszą kreską. Czy uważasz, że raczej jestem skazany na odłożenie wszelkich mocnych, rockowych i dynamicznych brzmień na półkę przy takich upodobaniach dźwięku? Artura i S!N! 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 16 minut temu, Carmion napisał: To że się podoba barwa to spoko. Nic do tego nie mam. Ale pisanie takich głupot że diamondy/jasper sobie nieźle radzą w dynamicznej muzyce to kpina i lepiej zaglądajcie swój słuch bo coś nie tak macie. Jest wiele lepszych kolumn w tych budżetach które przy dynamiczniej muzyce sobię znacznie lepiej radzą. Elac, bowersy, Focal, dynaudio nawet emity, sonusy. Takie są fakty. Fakt że inna barwa która niekoniecznie może się podobać. To tak jakby porównać malucha do ferrari. Diamondy/jasper mają zamułe. A to że w ogóle nienaturalnie brzmią instrumenty to swoją drogą. Już pomijam błędy konstrukcyjne typu rezonujące bass reflexy. A jeżeli macie ból dupy że ktoś stwierdza fakty to już wasz problem. Jak czytam wasze komentarze to kupa śmiechu i serio zainwestujcie w badania słuchu. A jest możliwe ze to cos z twoim sluchem jest nie tak? To w obie strony dziala ,nie😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października @Artur Brol z Twojej stopki zniknęły Diamondy. U mnie pamięć brzmieniowa bardzo ulotna. A u Ciebie? A tym ciągłym uzasadnianiem wyboru/zakupu niepotrzebnie tracisz energię. Widzę nowe słuchawki. Nic o brzmieniu nie przeczytałem. Namawiam, byś spróbował opisać swoje obserwacje. Być może inni koledzy skorzystają. Nie zostawiaj „dobra” tylko dla siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 3 minuty temu, AudioTube napisał: @Artur Brol z Twojej stopki zniknęły Diamondy. U mnie pamięć brzmieniowa bardzo ulotna. A u Ciebie? A tym ciągłym uzasadnianiem wyboru/zakupu niepotrzebnie tracisz energię. Widzę nowe słuchawki. Nic o brzmieniu nie przeczytałem. Namawiam, byś spróbował opisać swoje obserwacje. Być może inni koledzy skorzystają. Nie zostawiaj „dobra” tylko dla siebie. Ty tak serio z tymi obserwacjami? Czego się chcesz dowiedzieć, że znów coś grało inaczej, a wcale nie lepiej, albo wręcz tak samo ? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Nadzieja umiera ostatnia. Grzebiemy, rozkładamy dźwięki. Jesteśmy na forum brzmienia. Recenzje i testy dla nas tlenem. Trzymajmy poziom! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października (edytowany) 34 minuty temu, Carmion napisał: nieźle radzą w dynamicznej muzyce to kpina i lepiej zaglądajcie swój słuch bo coś nie tak macie Masz jakiś kompleks z tym słuchem, może Cię cisnęli, kiedyś z tego powodu i tak zostało?Po pierwsze nigdzie nie pisałem o tym, że jakieś tam kolumny sobie radzą świetnie z danym gatunkiem tylko, iż zdarzyło się, że użytkownik metalu lub muzy rozrywkowej wybierał pylony jak się spojrzy przez pryzmat forum, a po drugie ogarnij lepiej dynamiczne gatunki bo pitolisz trzy po trzy, większość gniotów, które podałeś wyżej się do tego kompletnie nie nadają bo są za jasne i zabijają takie wałki. Dowiedziałeś się w końcu co to jump up? To sobie puść dynamiczny numer na swoich kolumnach, posłuchaj lepszym słuchem, niż nasz i opisz wrażenia. Edytowano 26 października przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 8 minut temu, AudioTube napisał: @Artur Brol z Twojej stopki zniknęły Diamondy. U mnie pamięć brzmieniowa bardzo ulotna. A u Ciebie? A tym ciągłym uzasadnianiem wyboru/zakupu niepotrzebnie tracisz energię. Widzę nowe słuchawki. Nic o brzmieniu nie przeczytałem. Namawiam, byś spróbował opisać swoje obserwacje. Być może inni koledzy skorzystają. Nie zostawiaj „dobra” tylko dla siebie. Dobrze pamiętam jak brzmiały, oczywiście ogólnie. Na tyle jednak by stwierdzić, czy to sievkomus podoba czy nie, że nie zasługują na taką krytykę. Co do słuchawek. Nigdy nie myślałem że do Focala wrócę, a jednak znów mam Focala. Oczywiście cena w decyzji pomogła, ale jestem z nich zadowolony. Przyjemny, czysty, rozdzielczy i wypełniony dźwięk. Źródła usytuowane bliżej mojej głowy, niż np. w słuchawkach ZMF. Dlatego też ZMF chce sprzedać. Moze kiedyś Hifiman HE1000V2 stealth albo Arya Organic u mnie zagosci, ale to raczej odległe plany. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października (edytowany) 11 minut temu, S!N! napisał: Masz jakiś kompleks z tym słuchem, może Cię cisnęli, kiedyś z tego powodu i tak zostało?Po pierwsze nigdzie nie pisałem o tym, że jakieś tam kolumny sobie radzą świetnie z danym gatunkiem tylko, iż zdarzyło się, że użytkownik metalu lub muzy rozrywkowej wybierał pylony jak się spojrzy przez pryzmat forum, a po drugie ogarnij lepiej dynamiczne gatunki bo pitolisz trzy po trzy, większość gniotów, które podałeś wyżej się do tego kompletnie nie nadają bo są za jasne i zabijają takie wałki. Dowiedziałeś się w końcu co to jump up? To sobie puść dynamiczny numer na swoich kolumnach, posłuchaj lepszym słuchem, niż nasz i opisz wrażenia. Chłopie, największe gnioty to Twoje pylony. Ty raczej masz ze sobą problem skoro nie umiesz przyjąć krytyki. Uwazasz że wszystkie inne kolumny są gniotami. 😅😅😅😅😅 Jesteś przezabawny. Edytowano 26 października przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 3 minuty temu, Artur Brol napisał: Co do słuchawek Artur, słuchałeś może Austrian Audio Composer? Jak wrażenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października (edytowany) 11 minut temu, Carmion napisał: Chłopie, największe gnioty to Twoje pylony. Całkiem możliwe, nie neguje tego, może być gniot tylko, żeby sprawiał przyjemność, ale nie uskuteczniaj farmazonu, że na kolumnach z dopalonymi wysokimi bez dolnej masy ( niby według Ciebie naturale, ale nie wiem z której strony) da się słuchać bez zmęczenia dynamicznej muzy, no chłopie, gdzie jump up i monitor audio czy nawet metal. Edit: A dziękuję bardzo miły komplement, iż jestem zabawny ( śmiech to zdrowie👊🏻 ) Edytowano 26 października przez S!N! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts