Skocz do zawartości

Wzmacniacz do PYLON DIAMOND 30

Kam2

Recommended Posts

Przed chwilą, S!N! napisał:

Całkiem możliwe, nie neguje tego, mi tam to nawet odpowiadać  ale nie uskuteczniaj farmazonu, że na kolumnach z dopalonymi wysokimi bez dolnej masy ( niby według Ciebie naturale, ale nie wiem z której strony) da się słuchać bez zmęczenia dynamicznej muzy, no chłopie, gdzie jump up i monitor audio czy nawet metal, nie widzisz, iż ludzie to pierwsze odrzucają jak szukają takich gatunków.To ja dziękuję za ten Twój słuch.

No to masz chłopie zajebisty słuch. Skoro nie słyszysz przy basie rezonansów z bass reflexu. Serio, nie zazdroszczę takiego słuchu. 

Podałem wiele marek które oferuję "więcej" a kwestia gustu żeby sobię wybrać odpowiednie. 😉

Dla mnie każda kolumna która rezonuje przez bass reflex to zwykły szrot. Kończę tą bezsensowną konwersację i powodzenia w słuchaniu swoich "gniotów"

😆

15 minut temu, Artur Brol napisał:

nie zasługują na taką krytykę.

Przecież to skrzynki. Nawet nie drewniane. Bezduszne. Jak i inne. Nawet i aluminiowe, czy dębowe to tylko…

Szczęście lubi ciszę. A dobre brzmienie lubi „ciszę”. 

W Wawie w weekend głośno. To nie dobre miejsce dla brzmienia.

22 minuty temu, kaczadupa napisał:

Artur, słuchałeś może Austrian Audio Composer? Jak wrażenia? 

Nie, tych nie miałem okazji. Może w listopadzie, jak pojadę do Tilburga.

Ostatnio tylko przez chwile słuchałem Meze 109 pro, DCA E3 i Meze Lyric 2. 

Zdjęcia w temacie o Audio Show.

Podobaly mi się wszystkie.

Sennheiser 800 i 820. Wersja zamknięta ma więcej basu, troszeczkę, ale wystarczyło by od razu zauważyć. 

Mógłbym żyć z obojętnie którymi, choć wolałbym chyba te zamknięte 😀

17 minut temu, Carmion napisał:

No to masz chłopie zajebisty słuch

Oj nie chciałbym mieć, więcej byłoby z tym problemu, niż pożytku, wolę po prostu mieć zdrowe uszy, niż nadludzki słuch.

Skoro nie słyszysz przy basie rezonansów z bass reflexu

Nie przypominam sobie, żebyś mnie o to pytał i żebym Ci odpowiadał, masz jakąś taką dziwną tendencję i manierę  zmyślania na mój temat i to nie pierwszy raz.

Dla mnie każda kolumna która rezonuje przez bass reflex to zwykły szrot.

Pewnie się znajdą tego zwolennicy i przeciwnicy i teraz pytanie jeśli dana kolumna rezonuje jednemu, a drugiemu nie to czy to wina kolumny czy jednak czegoś innego.

Edytowano przez S!N!

1 godzinę temu, AudioTube napisał:

Jesteśmy na forum brzmienia. 

Recenzje i testy dla nas tlenem.

Trzymajmy poziom!

Mam wrażenie, że jesteśmy na forum sprzętowych onanistów nic ponad to.

Recenzje i testy tlenem? Dla kogo?

Wolę trzymać pion, niż pozycję horyzontalną 😀

Edytowano przez DiBatonio

Eeetam zaraz onaniści.

Niektórym radości z brzmienia jakby mniej. Niektórzy w złym kierunku i niewłaściwej drodze. Paru innym konkretne cele przyświecają/zarobek, PR itp. Inni terapeutycznie tutaj przebywają. 

Kubusiowi Puchatkowi i Króliczkowi nie cel i droga a towarzysze najważniejsi. 
 A Jacek w jakim celu?😊

A Jacek zrobił sobie przerwę od forumowych wysrywów 😀

Wrócił na chwilę, ale tu nic się nie zmieniło.

Terapeutycznie to na innym forum raczej i nie związanym z audio 😉

Chociaż na tym jest kilku z zadatkami na psychoterapeutę, jak się ich czyta 😀

Co do sprzętu, można sobie  nim żonglować do pewnego momentu, ale ile można kręcić się w kółko zamieniając siekierkę na kijek w wielu przypadkach.

10 godzin temu, DiBatonio napisał:

A Jacek zrobił sobie przerwę od forumowych wysrywów 😀

Wrócił na chwilę, ale tu nic się nie zmieniło.

Terapeutycznie to na innym forum raczej i nie związanym z audio 😉

Chociaż na tym jest kilku z zadatkami na psychoterapeutę, jak się ich czyta 😀

Co do sprzętu, można sobie  nim żonglować do pewnego momentu, ale ile można kręcić się w kółko zamieniając siekierkę na kijek w wielu przypadkach.

Nie wiesz czym zajmuje się zawodowo człowiek po drugiej stronie.  Można się zdziwić. 

Dzis rano sluchalem goldow 200 .Goldy dla mnie w metalu lipa nic nie pokazaly nudne i kartonowe brzmienie.Inna muzyka gora potrafi ladnie zagrac to trzeba przyznac.Nie wiem jak u mnie by zagraly w domu.Ale kolega ma je w 30m2 salon troche goly wiec moze to dla nich za duzo ale on ma suba ktorego poprosilem wylaczyc.

Sluchalem tez onkyo rdc7 i rda7  z b&w 802d.Ale tak na szybko bo do roboty sie spieszylem.No nogawki lataly !! Ale ta gora nie wiem dla mnie jej za duzo.Sciany gole moze przez to.To drugie podejscie do tych kolosow.

W tyg chce podjechac posluchac rf7 mk3 czy faktycznie srednica kuleje jak pokazuja wykresy ta dziura w pasmie podzialu i czy ta gora jest taka jak w niskich seriach mocno zaznaczona.

15 minut temu, ufo27 napisał:

W tyg chce podjechac posluchac rf7 mk3

Nie podobały mi się one ani w basie, ani na górze jak to klipsch tam zawsze będzie tubowe granie już kiedyś wysyłałem , ale spójrz na ten filmik jak sypią po przełączeniu, ktoś kto je słuchał lub zna brzmienie klipscha to od razu skojarzy jak brzmią na żywo.

Przed chwilą, S!N! napisał:

Nie podobały mi się one ani w basie, ani na górze jak to klipsch tam zawsze będzie tubowe granie już kiedyś wysyłałem , ale spójrz na ten filmik jak sypią po przełączeniu, ktoś kto je słuchał lub zna brzmienie klipscha to od razu skojarzy jak brzmią na żywo.

Serio bas tez lipa ? Niby bas od nich to taka referncja juz.Na forach Amerykańskich byly zachwyty nad nimi.Ja znam gore klipscha bardzo dobrze i jej nie znosze ale rf 7 mialy byc wlasnie inne w tej kwestii jak widac a raczej slychac nie do konca....🤔

Te b&w 802d dawaly sporo basu wiesz troche sie usmiechnalem ale gora nie to nie to jeszcze.

Te rf7 trzeba by bylo cyfrowo przepuscic przez eq bo faktycznie za duzo świerszczy.

Już na tym filmiku słychać, że magnaty lepiej lutują, mają jakąś taką przyjemniejszą barwę, kwestia gustu dla mnie i dla mojego kolegi, który również siedzi w rapach klipsch grał rozczarowującą, nie miał takiego pomruku, zejścia w dobrze znanych walkach był punch ale jego kształt mi nie leżał ja też niezbyt trawie  klipschowe granie, musisz sprawdzić sam czy Ci podjedzie poza tym czego to nie chwalą, aaaa one dobrze współgrają z denonami tymi najwyższymi.

Edytowano przez S!N!

1 godzinę temu, S!N! napisał:

Już na tym filmiku słychać, że magnaty lepiej lutują, mają jakąś taką przyjemniejszą barwę, kwestia gustu dla mnie i dla mojego kolegi, który również siedzi w rapach klipsch grał rozczarowującą, nie miał takiego pomruku, zejścia w dobrze znanych walkach

Sprawdzalem na sluchawkach ten filmik i podzielam Twoje zdanie.Tez wole barwe tych drugich.

No to dla mnie tez taki bas odpada....

Kurde szkoda ze jaspery 25 takie drogie moze za pare lat ceny beda normalne i sobie je kupie.Strasznie mi sie z wygladu podobaja taki moj ideal a dzwiekowo nawet jakby cos nie podpasilo do konca to eq cyfrowe.Wiem ze wyglad to ostatnia rzecz na ktora powinienem patrzec ale siedza mi w glowie 😁

3 razy przerabialem podstawkowe i zawsze wracalem do podlogowek wiec mysle ze jasper 18 kupilbym zeby sprawdzic sama barwe ale i tak chcialbym 25 lub 23....

Mój kumpel słuchał te Magnaty i mówił, że fajnie grały na odsłuchu, a też szuka ciemniejszej barwy bo wszystko gra za jasno i męcząco i do tego irytuje go jak wywala wokal, opowiadał mi też, o jakimś zespole na który przypadkowo trafił w salonie to właśnie muzycy chwalili je za barwę, on to opisywał, ze grały bardzo swobodnie bez naprężenia z uczuciem dużego silnika pod maską, wiem, że podejmował drugą próbę to na kolejnym odsłuchu zrobiły się krzykliwe i nie wie do dziś czy to wina sprzętu współgrającego czy efekt wygrzania czy czegoś innego, trzeciej próby nie było. Raz miałem okazję posłuchać Jadeów od pylona ( nie moja sygnatura) ale ja jebiuuu jak to potrafi przyłoić głośno to nie mam pytań, na sam koniec odsłuchów sprzedawca zapodał nam jakiś swój testowy wałek electro housowy i dał specjalnie do pieca to jak ktoś szuka takiego mega głośnego grania to byłby zachwycony. Co do pylonów to 18 grają delikatnie inaczej, niż wersja mkII obecnie nagłaśniają u mnie salon 35m2 i denon daje im mocnego kopala, na spokojnie sobie radzą na takim metrażu, docelowo będą w 20m2  - na dniach chce jeszcze przetestować do nich vincenta 237 i porównać z denkiem, przez weekend miałem atolla in200 to mi się nie podobał, by za bardzo bezpośredni i od razu ciut góra się zrobiła nachalniejsza. Na ostatnim odsłuchu jakim byłem zabrałem mojego kolegę to właśnie sprawdzaliśmy diamondy 28mkII i również suba do nich, przemieliłem kilka wzmaków poniżej dychy to był dramat, większość nie potrafiła ruszyć tymi głośnikami, dopiero vincent dał im moc i też nawet miał fajną barwę taką przyjemną, ale może to też było spowodowane tymi gniotami przed jak np. cambridge co bas miał jak pudełko kartonowe xd Słuchaliśmy jeszcze polków w ten dzień to tak jak je włączyliśmy to je od razy wyłączyliśmy, sprzedawca nawet się nie zdziwił i powiedział, że nie jesteśmy pierwszymi, którzy przyjechali je posłuchać ze względu na recenzję i , że ten polk za te pieniądze to kpina.

I wyleczyłem się ze wzmaków bez korekcji, ogólnie bardzo rzadko używam, prawie w ogóle, ale zdarzyło mi się dopalić bas, wolę jednak ją mieć bo tak jak teraz włączyłem atolla i dupa już się nic nie da zrobić jak nie pasuje brzmienie. Pamiętam, że w vincencie bardzo fajnie działa ta korekcja.

Edytowano przez S!N!

Dnia 25.10.2024 o 07:14, ufo27 napisał:

Jestem tylko zdziwiony ze takie rabaty sa !!! Kurde moze jeszcze popytam ile za lakier w kolorze bo wyjsciowo 13tys na necie.

Na Pylony są duże rabaty ale trzeba widzieć gdzie pytać.

Zdaje się że im model jest bardziej na zamówienie tym te rabaty mniejsze.

Dnia 25.10.2024 o 07:14, ufo27 napisał:

To akurat + seven ale to bez znaczenia.Elementy na zwrotkach troche lipka co ?

Zwrotnica to jedna z tych rzeczy gdzie się oszczedza najcześciej bo jej nie widac.

Z Klipscha proponuję poszukać modeli używanych. Modele Palladium.

Fiorma wycofała siękompletnie z tej linii po przejeciu. A grało to na prawde spoko. I wyglądało. Widzialem kiedyś nanaszym rynku na allegro w dużo niższej śwoetnej cenie ale wtedy nie miałem. Sam bym je wział na chwilę do siebie.

17 godzin temu, S!N! napisał:

I wyleczyłem się ze wzmaków bez korekcji, ogólnie bardzo rzadko używam, prawie w ogóle, ale zdarzyło mi się dopalić bas, wolę jednak ją mieć bo tak jak teraz włączyłem atolla i dupa już się nic nie da zrobić jak nie pasuje brzmienie. Pamiętam, że w vincencie bardzo fajnie działa ta korekcja.

Warto miec możliwość korekcji dzwieku nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda 👍 ja mam bas podbity i nie mam z tym problemu.Mam tez przelom od 3-6.5khz obnizony o 2db na eq w ampli jakos nie degraduje mi to dzwieku a przyjemniej sie slucha.

Nie wiem czy juz pytalem ale sluchales moze dynaudio emit 50 ? To chyba ciemniejsze brzmienie ale spotkalem sie z opinią ze dynki nie potrafia zagrac glosno nie wiem co autor mial na myśli....

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Na Pylony są duże rabaty ale trzeba widzieć gdzie pytać.

Zdaje się że im model jest bardziej na zamówienie tym te rabaty mniejsze.

Troche popytalem i faktycznie ceny bardzo rozne a jak piszesz ze masz za x cene to zaraz ten drugi sklep daje rabat i znow taniej

To ile realnie te paki sa warte ? 😂

6 minut temu, ufo27 napisał:

Nie wiem czy juz pytalem ale sluchales moze dynaudio emit 50 ? T

Słuchałem dwóch modeli, ale nie mam pojęcia jakich, na pewno było to coś małego, możliwe, iż właśnie emity, po prostu nie pamiętam i wiem, że mi się nie podobało, dlatego chciałem na spokojnie obadać jeszcze raz zarówno emity oraz evoki z super wzmakiem, kumpel testował emity i mi pisał, ze drą papę , evoków słuchał  @Artur Brol i wspominał powyżej, że dźwięk zbyt bezpośredni, nie ma opcji , że je kupie, ale z ciekawości chciałem posłuchać. Tu masz recenzję monitorów od mojego znajomego, on właśnie pisał, że te większe to lipa https://badabum.pl/recenzje/kolumny/dynaudio-emit-m20

16 godzin temu, ufo27 napisał:

Troche popytalem i faktycznie ceny bardzo rozne a jak piszesz ze masz za x cene to zaraz ten drugi sklep daje rabat i znow taniej

To ile realnie te paki sa warte ? 😂

Tego tak nie analizuj. WSzystk oco jest w detalu jest warte tyle ile klient jest w stanie zapłacić. Jeśli pytasz o koszty produkcji no to one sa mniejsze. Ale to normalne. Na tym polega handel.

Codziennie kupujesz produkty z wieksza marżą.