Twi555ter Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Czolem, Mam pomysl na zakup zestawu stereo, na ta chwile nie mam nic, poza glosnikiem wifi z ikea Czego szukam: zestaw do pokoju do 25m2, beede sie przenosic za jakis czas, ale wielkosc pokoju bedzie 20- 25m2 Co do glosnosci nie zalezy mi na tym zeby okna lecialy ale zeby byla super jakosc dzwieku. Pol / pol muzyka + filmy / netflix . Muzyka wszystko po trochu poza techno, heavy metal, raczej lagodniejsze granie. Lubie dobry bass, nie do przesady ale podoba mi sie , dodatkowo w filmach tez robi robote. Dodatkowa trudna rzecz to chce zeby zestaw ladnie wygladal i byl znanej marki - znanej dla przecietnego zjadacza chleba a nie audiofila Lubie Yamahe i wiem ze robi dobre amplitunery, pytanie jaki model ? (fajnie zeby dalo sie na tym radio internetowe puscic , czy online cos ze spotify uruchomic) Wiekszy dylemat mam z glosnikami bo kompletnie sie nie znam. z dobrych marek kojarze bowers wilkins, ( wypatrzylem taki model Bowers & Wilkins 703 S3) . Tylko czy to nie zna mocne do 20-25 m2 ? Budzet moge wydac ok 10.000 zl. Jak kupic to raz a porzadnie zeby sluzylo na lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Cześć. Wzywam @Kraft @MMarek 10 minut temu, Twi555ter napisał: wypatrzylem taki model Bowers & Wilkins 703 S3 Kolega potrzebuje a Wy się znacie. Pomożecie? @Twi555ter ja ufam, a Ty cierpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twi555ter Napisano 21 stycznia Autor Udostępnij Napisano 21 stycznia hmm te glosniki co podalem to cena jest za 10k za jedna sztuke a nie za komplet to troche zmienia postac rzeczy w przystepniejszej cenie, teraz taka promocja, jest to cos warte ? https://teufelaudio.pl/definion-3-denon-dra-900h-107001452 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Lubisz Yamaszkę (ja też lubię ), to bierz ampli 800 A. https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html 4149 zł. Na kolumny zostaje Ci ponad 5800 zł. I tu idź w używki. Za tę kwotę ciężko będzie kupić nowe, dobrze grające kolumny. U mnie super sprawdza się połączenie Yamahy z Dali. Proponuję więc takie używki https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-opticon-6-CID99-IDXkBi9.html I z wspomnianych 10 tysi zostaje coś jeszcze na kable Taufele raczej bym sobie odpuścił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 22 stycznia Udostępnij Napisano 22 stycznia 11 godzin temu, AudioTube napisał: Cześć. Wzywam @Kraft @MMarek Kolega potrzebuje a Wy się znacie. Pomożecie? @Twi555ter ja ufam, a Ty cierpliwości. Posiadając najwyższy stopień umuzykalnienia (patrz niżej) wiem, że będą grały, zresztą jak wszystkie . Poza tym ja jestem nieobiektywny, ponieważ posiadam już trzecie Bowersy (innych paczek nie miałem) i zawsze będę optował za tą znakomitą marką . Proszę przeczytać "Bowers & Wilkins 706 S2 - Kraftest" i będzie wsio wiadomo. Prawda Jarek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 stycznia Udostępnij Napisano 22 stycznia Tylko te kolumny ksoztują 10000 zł za sztukę. A ty masz 10K za komplet kolumny + wzmak tak? https://www.tophifi.pl/stereo/zestawy-stereo/zestaw-stereo-nad-c-399-bowers-wilkins-703-s3.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAnrOtBhDIARIsAFsSe51ewxjMUSIncUrKzAapUEQMqnN6a8tmsdvCqDzeY9us7y5QpgKFJZMaAjWTEALw_wcB No to tu masz system na nich w promocji. A jesli chciałbyś jednak trzymać budżet 10K to moim zdaniem Cambridge CXA81 + Wiim mini + Heco Aurora 1000 / KEF Q 950 Magnat MA 900 + Wiim mini + Monitor audio Bronze 500 Magnat MR 780 + Wiim + Fyne F 502 / Heco Revolution 7 Co już słuchałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 stycznia Udostępnij Napisano 22 stycznia Cześć Czy słuchałeś już jakichkolwiek zestawów? Na pewno warto rozważyć takie opcje jak np. Monitor Audio Bronze 500, czyli kolumny z dużym zejściem i bardzo fajną kontrolą na basie Cieplejsze granie zaoferują KEF Q750, w fajnej cenie mamy również Fyne Audio F501 i F502 w outlecie. F501 są bardziej naturalne, 502jki cechują się mocniejszym i obszerniejszym dołem. Ze wzmacniaczy sprawdziłbym na pewno Audiolaba 6000A lub wersję 6000A Play, dobrze sprawdzi się również Quad Vena II, do F502 sprawdziłbym na pewno Cambridge Audio CXA61, którego mamy teraz w świetnej cenie. Przy reszcie propozycji może brakować Ci basu, ale jakbyś wpadł do nas na odsłuch, to i tak warto sprawdzić Poza wizytą w naszym salonie, zachęcam do obejrzenia filmu z zestawami w podobnym budżecie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twi555ter Napisano 24 stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia hmm , panowie a moze powinienem isc w kolumny podstawkowe. wtedy mialbym 1) B&W 706 S3 np + polecony przez was amplituner . Bylbym w miare w budzecie 2) ew wyszukalem takie cos co mi sie podoba Klipsch The Nines ew pozniej dokupic subwoofer gdyby brakowalo basu ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia 4 minuty temu, Twi555ter napisał: 1) B&W 706 S3 np + polecony przez was amplituner . Bylbym w miare w budzecie Idź i posłuchaj. To może być to. Przy okazji możesz też dla porównania posłuchać KEF LS50 Meta. PS Kup przez internet, by mieć opcję zwrotu, jeśli w Twojej akustyce jednak nie zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia 1 godzinę temu, Twi555ter napisał: hmm , panowie a moze powinienem isc w kolumny podstawkowe. wtedy mialbym 1) B&W 706 S3 np + polecony przez was amplituner . Bylbym w miare w budzecie 2) ew wyszukalem takie cos co mi sie podoba Klipsch The Nines ew pozniej dokupic subwoofer gdyby brakowalo basu ?? Zapraszamy Cię do jednego z naszych salonów to posłuchasz sobie 706 S3 w różnych konfiguracjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twi555ter Napisano 5 lutego Autor Udostępnij Napisano 5 lutego Klipsch sevens zakupiony, zadowolony, moze za jakis czas dokupie suba. Na razie delektuje sie glosnikami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts