Skocz do zawartości

jaki zestaw do BW 702 S3 ?

wesanderson93

Recommended Posts

Dzień dobry Wszystkim, 

chodzą mi po głowie te głośniki, miałem okazję posłuchać ich ostatnio za granicą, niestety nie pamiętam pod co były podpięte. 

Krótko o tym co potrzebuje i gdzie ma to stać:

-salon 26 m

- muzyka : tutaj różnie, klasyczna, alternatywna, sporo wokalu, pianina, lubię posłuchać Hania Rani, Hauser ale też Rojka czy Męskie Granie.

- budżet na ampli do 15k brutto.

- chciałbym dorzucić do tego gramofon, tutaj budżet osobny, totalnie się nie znam.

Muzykę streamuje z iphona / Spotify / Apple Music / Tidal / Youtube.

Podobają mi się multimedialne kombajny od NAD ale czytając kiedyś opinie o CA Evo 150 wyczytałem, że takie multimedialne sprzęty nie koniecznie mogą uciągnąć S3 w pełni. 

W zestawach czy na yt widzę częste zestawienie tych kolumn z Rotelem albo właśnie z NAD T 778.

Co moglibyście doradzić ? Jeśli chodzi o kolumny to jestem też otwarty na sugestie innych, które Waszym zdaniem w cenie BW lepiej sprawdzą się do muzyki, której słucham. 

Dzięki !

4 minuty temu, Grzesiek202 napisał:

Może jakiś mocniejszy Unison Research

W AudioTopie coś takiego wisi, ale nie mam pojęcia, jak gra. :)

https://audiotop.pl/pl/p/Wzmacniacz-hybrydowy-Unison-Research-Unico-90-Black-OUTLET/21845?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=df62c520-1859-a84a-3e2f-21e8a15a88e8#

Edytowano przez Rafał S

Cześć :) Osobiście pod Bowersy preferuję cieplejsze wzmacniacze. Na pewno zacząłbym odsłuchy od Vincentów SV-228 oraz SV-237, jak full lampa to Fezz Titania Evo, a tranzystor to Musical FIdelity M6si lub Rega Elicit MK5. Do nich możesz dorzucić EverSolo DMP-A6 lub Cambridge CXN100 i masz bardzo fajny, uniwersalny zestaw. Jeśli wolałbyś wszystko w jednym sprzęcie, to jedną z opcji będzie wspomniany przez Ciebie Cambridge Evo 150, drugą Atoll SDA200, a trzecią jaśniejsze Primare I25 Prisma :) 

Każdy może się spodobać, w razie czego zapraszamy do nas na odsłuch :) Sprawdzisz kilka opcji i sam przekonasz się, jaki kierunek brzmieniowy będzie dla Ciebie odpowiedni ;) 

• 1 year later...
  • 3 weeks later...