Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Kurde wszystko fajnie tylko razi brak dywanu. Ja kiedyś jak zabrałem dywan z pokoju żeby go wytrzepać zrobiłem eksperyment. Puściłem kilka swoich ulubionych kawałków i serio byłem w szoku jak pomieszczenie zaczęło "grac". Pojawił się dziwny pogłos, tragedia. Dywan to podstawa do poprawy akustyki. Spróbuj. 

Napisano
5 godzin temu, Artur Charicki napisał:

Kurde wszystko fajnie tylko razi brak dywanu. Ja kiedyś jak zabrałem dywan z pokoju żeby go wytrzepać zrobiłem eksperyment. Puściłem kilka swoich ulubionych kawałków i serio byłem w szoku jak pomieszczenie zaczęło "grac". Pojawił się dziwny pogłos, tragedia. Dywan to podstawa do poprawy akustyki. Spróbuj. 

Położyłem na podłodze dywan od córki z pokoju, ale nie zauważam różnicy. Prawdopodobnie specyfika pomieszczenia. 

Napisano
Dnia 2.03.2024 o 10:01, Maciej H napisał:

Ok rozumiem.

Moim zdaniem z tej trójki no zdecydowanie najsłabiej Indiana. A czy QAcustic czy Polki to juz indywidualne preferencje.

Mają coś za coś przeciw. Jestem ciekaw dalszej cześci testów :)

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ok rozumiem.

Moim zdaniem z tej trójki no zdecydowanie najsłabiej Indiana. A czy QAcustic czy Polki to juz indywidualne preferencje.

Mają coś za coś przeciw. Jestem ciekaw dalszej cześci testów :)

Q Acoustics to małe monitory. Model 5010. Mają super stereofonie, czyściutkie wysokie tony, fantastyczną głębie szczególnie słyszalną po przełączeniu się z Nota260x natomiast brakuje im basu. Trzeba go podbić na wzmacniaczu. Ogólnie bardzo fajna konstrukcja i zostały by ze mną gdyby nie jeden szczegół, cena. Są 3 razy droższe od Indiany. 

Napisano
34 minuty temu, stach_s napisał:

Nie bez powodu ;)

Poszukaj używanych 3020, to i basu nie zabraknie. One są śmiesznie tanie, kupiłem takie bratu. 

Tu masz nawet nowe

https://m.olx.pl/d/oferta/glosniki-podstawkowe-qacoustic-qa-3020i-para-CID99-IDYSJas.html

To jest starsza seria więc pewnie brzmią trochę inaczej. Poza tym jeżeli kupię używane bez odsłuchu a mi się nie spodobają będę miał problem. 

Napisano (edytowany)
27 minut temu, Maciej H napisał:

To jest starsza seria więc pewnie brzmią trochę inaczej. Poza tym jeżeli kupię używane bez odsłuchu a mi się nie spodobają będę miał problem. 

OK, kup więc gorsze ale tańsze, byle nowe ;)

Edytowano przez stach_s
Napisano
Dnia 3.03.2024 o 19:43, Maciej H napisał:

Q Acoustics to małe monitory. Model 5010. Mają super stereofonie, czyściutkie wysokie tony, fantastyczną głębie szczególnie słyszalną po przełączeniu się z Nota260x natomiast brakuje im basu. Trzeba go podbić na wzmacniaczu. Ogólnie bardzo fajna konstrukcja i zostały by ze mną gdyby nie jeden szczegół, cena. Są 3 razy droższe od Indiany. 

Zgadzam się. Ta linia cała tak gra. Nie jest dla basolubów.

Podłogówki też.

Dnia 3.03.2024 o 21:33, Maciej H napisał:

Niższa. przedewszystkim. Ale 3030 też fajne

starsze to był 2020

Napisano

Byli u mnie koledzy jeden przyszedł z Audiolabem 6000a często polecanym na forum, a drugi z Marantzem 6007. Słuchaliśmy przy drinku Jacka pare godzin różnych utworów muzycznych. Byliśmy jednogłośni. Sabaj jest zdecydowanym zwycięzcą. Źródłem dźwięku był IFI zen Stream. 

Napisano
7 godzin temu, Dedal napisał:

No i?

Na sąsiednim forum nie takie ogórki jak ten Marantz rozjeżdża więc nie ma co się dziwić 🤷🏿‍♂️

Więc i na tym forum można się dowiedzieć że jest to dobry wzmacniacz 😉

Napisano
6 minut temu, Maciej H napisał:

Więc i na tym forum można się dowiedzieć że jest to dobry wzmacniacz 😉

W swojej cenie może tak być. 

Tak z ciekawości poziom głośności? 

Że o promilach nie wspomnę 😉

Napisano
1 godzinę temu, Kw202 napisał:

W swojej cenie może tak być. 

Tak z ciekawości poziom głośności? 

Że o promilach nie wspomnę 😉

Przeważnie 45, przy momentach uniesienia gdzie fantazja poniosła dochodziło do 55-60

Napisano

A gdzie ja napisałem że jest dobry ?

Że ktoś napisał iż jest lepszy od droższych ,  i według mnie ten Marantz to nic specjalnego nie znaczy że jest  dobry . 🤷🏿‍♂️😊

Napisano (edytowany)
9 godzin temu, Dedal napisał:

A gdzie ja napisałem że jest dobry ?

Że ktoś napisał iż jest lepszy od droższych ,  i według mnie ten Marantz to nic specjalnego nie znaczy że jest  dobry . 🤷🏿‍♂️😊

Według mnie jest dobry w swojej klasie cenowej, zrobiłem porównanie do wzmacniaczy, które miałem możliwość posłuchać osobiście. Nie wiem czy Marantz to coś specjalnego. A ty do czego porównywałeś wspomniane wzmacniacze? 

Edytowano przez Maciej H
Napisano (edytowany)

Tu nie chodzi o porównania . 

Mi jego granie nie przypadło do gustu na przekór temu co się pisze , nie, przepraszam , wciska że powinien się podobać .

Miałem sporo w swoim hobby wzmacniaczy budżetowych i nie wybrałem go by pograł u mnie jakiś czas , choć pieniądze były było kupić .

Tyle w temacie . Pzdr 

Ps

Piotr , dajmy już spokój , zaraz powstanie beznadziejny temat jak na AS 

Edytowano przez Dedal
Napisano
38 minut temu, Dedal napisał:

Tu nie chodzi o porównania . 

Mi jego granie nie przypadło do gustu na przekór temu co się pisze , nie, przepraszam , wciska że powinien się podobać .

Miałem sporo w swoim hobby wzmacniaczy budżetowych i nie wybrałem go by pograł u mnie jakiś czas , choć pieniądze były było kupić .

Tyle w temacie . Pzdr 

Ps

Piotr , dajmy już spokój , zaraz powstanie beznadziejny temat jak na AS 

Skoro miałeś dużo wzmacniaczy to już pewnie sam nie wiesz czego szukasz. To jest mój trzeci wzmacniacz w klasie D i dla mnie jest wystarczający do słuchania muzyki z przyjemnością. 

Napisano

Ale nie mówimy tu o mnie 🤷🏿‍♂️

No i mi klasa D nie specjalnie przypasowała. 

A co do grania w budżecie to dawno temu szukając wzmacniacza ,chciałem kupić cxa80 ale po odsłuchu wyszedlem z 40% tańszym AA xi75 bo lepiej mi brzmienie pasowało . Tak że rozumiem że można lepiej i taniej (dla wybierającego) nie dla ogółu. Pzdr 

Napisano (edytowany)
Dnia 9.03.2024 o 12:49, Maciej H napisał:

Byli u mnie koledzy jeden przyszedł z Audiolabem 6000a często polecanym na forum, a drugi z Marantzem 6007. Słuchaliśmy przy drinku Jacka pare godzin różnych utworów muzycznych. Byliśmy jednogłośni. Sabaj jest zdecydowanym zwycięzcą. Źródłem dźwięku był IFI zen Stream. 

Z czego wynikała ta przewaga nad audiolabem, bo sam sie zastanawiałem nad jednym i drugim?. Coś więcej?.

Jaka muzyka była słuchana. 

Edytowano przez Pitt39
Napisano
19 minut temu, Pitt39 napisał:

Z czego wynikała ta przewaga nad audiolabem, bo sam sie zastanawiałem nad jednym i drugim?. Coś więcej?.

Jaka muzyka była słuchana. 

Według mnie bas był zdecydowanie lepszy, lepiej kontrolowany. Znajomi zwrócili uwagę że scena i przestrzeń jest mocniej zaznaczona. Muzyka różna od ballad rockowych po muzykę taneczną. 

Napisano
11 godzin temu, Maciej H napisał:

Według mnie bas był zdecydowanie lepszy, lepiej kontrolowany. Znajomi zwrócili uwagę że scena i przestrzeń jest mocniej zaznaczona. Muzyka różna od ballad rockowych po muzykę taneczną. 

Jak wyglądał test. 

Na tej samej głośności i te same utwory były sprawdzane na poszczególnych wzmacniaczach?. No i po tej samej/podobnej ilości spożytego alkoholu?.