Artur Charicki Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Kurde wszystko fajnie tylko razi brak dywanu. Ja kiedyś jak zabrałem dywan z pokoju żeby go wytrzepać zrobiłem eksperyment. Puściłem kilka swoich ulubionych kawałków i serio byłem w szoku jak pomieszczenie zaczęło "grac". Pojawił się dziwny pogłos, tragedia. Dywan to podstawa do poprawy akustyki. Spróbuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 2 marca Autor Udostępnij Napisano 2 marca 5 godzin temu, Artur Charicki napisał: Kurde wszystko fajnie tylko razi brak dywanu. Ja kiedyś jak zabrałem dywan z pokoju żeby go wytrzepać zrobiłem eksperyment. Puściłem kilka swoich ulubionych kawałków i serio byłem w szoku jak pomieszczenie zaczęło "grac". Pojawił się dziwny pogłos, tragedia. Dywan to podstawa do poprawy akustyki. Spróbuj. Położyłem na podłodze dywan od córki z pokoju, ale nie zauważam różnicy. Prawdopodobnie specyfika pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 marca Udostępnij Napisano 2 marca Wiele razy już pisawszy, że dywan jest zbyt przeceniany, jako "ustrój akustyczny" . W małym pomieszczeniu będzie może miał większy wpływ, ale i tak tylko na średnicę i wysokie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca Dnia 2.03.2024 o 10:01, Maciej H napisał: Ok rozumiem. Moim zdaniem z tej trójki no zdecydowanie najsłabiej Indiana. A czy QAcustic czy Polki to juz indywidualne preferencje. Mają coś za coś przeciw. Jestem ciekaw dalszej cześci testów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 3 marca Autor Udostępnij Napisano 3 marca 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ok rozumiem. Moim zdaniem z tej trójki no zdecydowanie najsłabiej Indiana. A czy QAcustic czy Polki to juz indywidualne preferencje. Mają coś za coś przeciw. Jestem ciekaw dalszej cześci testów Q Acoustics to małe monitory. Model 5010. Mają super stereofonie, czyściutkie wysokie tony, fantastyczną głębie szczególnie słyszalną po przełączeniu się z Nota260x natomiast brakuje im basu. Trzeba go podbić na wzmacniaczu. Ogólnie bardzo fajna konstrukcja i zostały by ze mną gdyby nie jeden szczegół, cena. Są 3 razy droższe od Indiany. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca 1 godzinę temu, Maciej H napisał: Są 3 razy droższe od Indiany. Nie bez powodu Poszukaj używanych 3020, to i basu nie zabraknie. One są śmiesznie tanie, kupiłem takie bratu. Tu masz nawet nowe https://m.olx.pl/d/oferta/glosniki-podstawkowe-qacoustic-qa-3020i-para-CID99-IDYSJas.html 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 3 marca Autor Udostępnij Napisano 3 marca 34 minuty temu, stach_s napisał: Nie bez powodu Poszukaj używanych 3020, to i basu nie zabraknie. One są śmiesznie tanie, kupiłem takie bratu. Tu masz nawet nowe https://m.olx.pl/d/oferta/glosniki-podstawkowe-qacoustic-qa-3020i-para-CID99-IDYSJas.html To jest starsza seria więc pewnie brzmią trochę inaczej. Poza tym jeżeli kupię używane bez odsłuchu a mi się nie spodobają będę miał problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca (edytowany) 27 minut temu, Maciej H napisał: To jest starsza seria więc pewnie brzmią trochę inaczej. Poza tym jeżeli kupię używane bez odsłuchu a mi się nie spodobają będę miał problem. OK, kup więc gorsze ale tańsze, byle nowe Edytowano 3 marca przez stach_s 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 3 marca Autor Udostępnij Napisano 3 marca 1 minutę temu, stach_s napisał: OK, kup więc gorsze ale tańsze Póki co nie kupiłem żadnych mam je na testy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca (edytowany) Nie miej mi za złe, ale skoro podobały Ci się Q Acoustics, to model starszy będzie prawdopodobnie prezentował zbliżone brzmienie Edytowano 3 marca przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Dnia 3.03.2024 o 19:43, Maciej H napisał: Q Acoustics to małe monitory. Model 5010. Mają super stereofonie, czyściutkie wysokie tony, fantastyczną głębie szczególnie słyszalną po przełączeniu się z Nota260x natomiast brakuje im basu. Trzeba go podbić na wzmacniaczu. Ogólnie bardzo fajna konstrukcja i zostały by ze mną gdyby nie jeden szczegół, cena. Są 3 razy droższe od Indiany. Zgadzam się. Ta linia cała tak gra. Nie jest dla basolubów. Podłogówki też. Dnia 3.03.2024 o 21:33, Maciej H napisał: To jest starsza seria więc pewnie brzmią trochę inaczej. Poza tym jeżeli kupię używane bez odsłuchu a mi się nie spodobają będę miał problem. Niższa. przedewszystkim. Ale 3030 też fajne starsze to był 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 9 marca Autor Udostępnij Napisano 9 marca Byli u mnie koledzy jeden przyszedł z Audiolabem 6000a często polecanym na forum, a drugi z Marantzem 6007. Słuchaliśmy przy drinku Jacka pare godzin różnych utworów muzycznych. Byliśmy jednogłośni. Sabaj jest zdecydowanym zwycięzcą. Źródłem dźwięku był IFI zen Stream. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca No i? Na sąsiednim forum nie takie ogórki jak ten Marantz rozjeżdża więc nie ma co się dziwić 🤷🏿♂️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 9 marca Autor Udostępnij Napisano 9 marca 7 godzin temu, Dedal napisał: No i? Na sąsiednim forum nie takie ogórki jak ten Marantz rozjeżdża więc nie ma co się dziwić 🤷🏿♂️ Więc i na tym forum można się dowiedzieć że jest to dobry wzmacniacz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca 6 minut temu, Maciej H napisał: Więc i na tym forum można się dowiedzieć że jest to dobry wzmacniacz 😉 W swojej cenie może tak być. Tak z ciekawości poziom głośności? Że o promilach nie wspomnę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 9 marca Autor Udostępnij Napisano 9 marca 1 godzinę temu, Kw202 napisał: W swojej cenie może tak być. Tak z ciekawości poziom głośności? Że o promilach nie wspomnę 😉 Przeważnie 45, przy momentach uniesienia gdzie fantazja poniosła dochodziło do 55-60 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca A gdzie ja napisałem że jest dobry ? Że ktoś napisał iż jest lepszy od droższych , i według mnie ten Marantz to nic specjalnego nie znaczy że jest dobry . 🤷🏿♂️😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 10 marca Autor Udostępnij Napisano 10 marca (edytowany) 9 godzin temu, Dedal napisał: A gdzie ja napisałem że jest dobry ? Że ktoś napisał iż jest lepszy od droższych , i według mnie ten Marantz to nic specjalnego nie znaczy że jest dobry . 🤷🏿♂️😊 Według mnie jest dobry w swojej klasie cenowej, zrobiłem porównanie do wzmacniaczy, które miałem możliwość posłuchać osobiście. Nie wiem czy Marantz to coś specjalnego. A ty do czego porównywałeś wspomniane wzmacniacze? Edytowano 10 marca przez Maciej H Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Nie no za 1500 zł / 1800 zł to jest solidny wybór. Założenia nie używać suba Podłączyć jedynie źrodło cyfrowe i to gra Z drugiej strony weź ten budżet i zakup Denona PMA 1560 albo Harmana HK 690 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca (edytowany) Tu nie chodzi o porównania . Mi jego granie nie przypadło do gustu na przekór temu co się pisze , nie, przepraszam , wciska że powinien się podobać . Miałem sporo w swoim hobby wzmacniaczy budżetowych i nie wybrałem go by pograł u mnie jakiś czas , choć pieniądze były było kupić . Tyle w temacie . Pzdr Ps Piotr , dajmy już spokój , zaraz powstanie beznadziejny temat jak na AS Edytowano 10 marca przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 10 marca Autor Udostępnij Napisano 10 marca 38 minut temu, Dedal napisał: Tu nie chodzi o porównania . Mi jego granie nie przypadło do gustu na przekór temu co się pisze , nie, przepraszam , wciska że powinien się podobać . Miałem sporo w swoim hobby wzmacniaczy budżetowych i nie wybrałem go by pograł u mnie jakiś czas , choć pieniądze były było kupić . Tyle w temacie . Pzdr Ps Piotr , dajmy już spokój , zaraz powstanie beznadziejny temat jak na AS Skoro miałeś dużo wzmacniaczy to już pewnie sam nie wiesz czego szukasz. To jest mój trzeci wzmacniacz w klasie D i dla mnie jest wystarczający do słuchania muzyki z przyjemnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Ale nie mówimy tu o mnie 🤷🏿♂️ No i mi klasa D nie specjalnie przypasowała. A co do grania w budżecie to dawno temu szukając wzmacniacza ,chciałem kupić cxa80 ale po odsłuchu wyszedlem z 40% tańszym AA xi75 bo lepiej mi brzmienie pasowało . Tak że rozumiem że można lepiej i taniej (dla wybierającego) nie dla ogółu. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 11 marca Udostępnij Napisano 11 marca (edytowany) Dnia 9.03.2024 o 12:49, Maciej H napisał: Byli u mnie koledzy jeden przyszedł z Audiolabem 6000a często polecanym na forum, a drugi z Marantzem 6007. Słuchaliśmy przy drinku Jacka pare godzin różnych utworów muzycznych. Byliśmy jednogłośni. Sabaj jest zdecydowanym zwycięzcą. Źródłem dźwięku był IFI zen Stream. Z czego wynikała ta przewaga nad audiolabem, bo sam sie zastanawiałem nad jednym i drugim?. Coś więcej?. Jaka muzyka była słuchana. Edytowano 11 marca przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 11 marca Autor Udostępnij Napisano 11 marca 19 minut temu, Pitt39 napisał: Z czego wynikała ta przewaga nad audiolabem, bo sam sie zastanawiałem nad jednym i drugim?. Coś więcej?. Jaka muzyka była słuchana. Według mnie bas był zdecydowanie lepszy, lepiej kontrolowany. Znajomi zwrócili uwagę że scena i przestrzeń jest mocniej zaznaczona. Muzyka różna od ballad rockowych po muzykę taneczną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 12 marca Udostępnij Napisano 12 marca 11 godzin temu, Maciej H napisał: Według mnie bas był zdecydowanie lepszy, lepiej kontrolowany. Znajomi zwrócili uwagę że scena i przestrzeń jest mocniej zaznaczona. Muzyka różna od ballad rockowych po muzykę taneczną. Jak wyglądał test. Na tej samej głośności i te same utwory były sprawdzane na poszczególnych wzmacniaczach?. No i po tej samej/podobnej ilości spożytego alkoholu?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts