Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Też stawiam na odsłuch i stwierdzam, ze po latach żonglowania sprzętem najlepiej brzmi mi to co mam obecnie-Spotify Connect z Hegla h120 do Kef R3, czyli "Mini Max"- minimum sprzętu,  maksimum muzyki.
I co teraz ze mną będzie? ;) Na forach audio niewiele juz dla mnie. Pozostały wątki typu: czego słuchasz, ewentualnie o polsko-polskiej III wojnie światowej 🙄

Napisano
4 godziny temu, Prawie Audiofil napisał:

Też stawiam na odsłuch i stwierdzam, ze po latach żonglowania sprzętem najlepiej brzmi mi to co mam obecnie-Spotify Connect z Hegla h120 do Kef R3, czyli "Mini Max"- minimum sprzętu,  maksimum muzyki.
I co teraz ze mną będzie? ;) Na forach audio niewiele juz dla mnie. Pozostały wątki typu: czego słuchasz, ewentualnie o polsko-polskiej III wojnie światowej 🙄

Przynajmniej Pan kabli nie słucha.

Spotify ma lepszą aplikację jak taki tidal ale jakość muzyki gorszą 😑

Pozostaje zgrywać CD

Napisano
13 godzin temu, Prawie Audiofil napisał:

Nic nie będzie z Tobą. Obronie Cie przed linczem 🥂

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

🥂

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Dzięki !

Prawda zawsze sama się  obroni 😉

...ślepe testy mości panowie,ślepe testy....

Napisano
7 minut temu, Artur Charicki napisał:

@Prawie Audiofil Kurczę albo nie śledziłem dobrze forum albo się nie chwaliłeś że wymieniłeś VMV A2 na H120. Duża różnica nastąpiła?

Smsl VMV A2 pozostał i cieszy w "systemie wyjazdowym".

Hegel H120 lepiej mi sie sprawdza w polaczeniu z Kef R3. Może to ta osławiona synergia. Nie będę odkrywczy ,bo i nie od dziś wiadomo,  że właściwe połączenie  wzmaka z kolumnami w poprawnym akustycznie pomieszczeniu to większość sukcesu. 

Tu piszemy o Tidal i Spotify, więc nie będę się rozpisywał.

Dodam tylko, ze oprócz słuchania streamingu Spotify ,użytkuję  tez Tidala przez Wiim Pro Plus.

Qubuza też testowałem jakiś czas ale trochę mnie drażnił.

Jak ktoś jest ciekawy , to mam i na Tidalu swoją starannie wyselekcjonowaną muzę. Może  komuś coś wpadnie świeżego w ucho:

https://tidal.com/playlist/7a849819-099b-4f19-827e-1d756984ee52