kaczadupa Napisano 23 marca Napisano 23 marca I do tego dzisiaj o 3 stopnie cieplej. Śniadanie i pojechali. Niech popada w tygodniu. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 23 marca Autor Napisano 23 marca 17 godzin temu, fp74 napisał: Ale 7 dyszek pękło. Jutro leje. Niezły przebieg, u mnie tylko 28 km. Dzisiaj na Pomorzu 13 - 14 stopni, a więc na rower i w plener. Dnia 21.03.2025 o 21:23, kaczadupa napisał: Dzisiaj na trasie pojawił się pierwszy bociek. Marzec w tym roku wyjątkowo ładny, zachody słońca jak w środku lata. Fajnie Ci ten słup i druty wyszły Przecież masz zoom w swoim "jabłku". Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 marca Napisano 23 marca 10 minut temu, MMarek napisał: Fajnie Ci ten słup i druty wyszły Przecież masz zoom w swoim "jabłku". To był spontan, bociek uciekał mi ze słupa na słup jak chciałem podjechać bliżej a do tego robiło się już ciemno a ja całą jesień i zimę bez świateł przejeździł... ( miałem jeszcze do przejechania dobre 10km ulicą do domu i nie chciałem trafić na stróżów prawa ). Ptak uciekał, ja musiałem szybko cisnąć po ulicy do domu a miałem jeszcze ze sobą "kompana", który inaczej jak ja rozumie szybką jazdę na rowerze i też nie ma zamontowanych lampek. U mnie wczoraj trasa Szczecinek - Borneo - Łubowo. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 23 marca Autor Napisano 23 marca (edytowany) 18 minut temu, kaczadupa napisał: To był spontan, bociek uciekał mi ze słupa na słup jak chciałem podjechać bliżej a do tego robiło się już ciemno a ja całą jesień i zimę bez świateł przejeździł... ( miałem jeszcze do przejechania dobre 10km ulicą do domu i nie chciałem trafić na stróżów prawa ). Ptak uciekał, ja musiałem szybko cisnąć po ulicy do domu a miałem jeszcze ze sobą "kompana", który inaczej jak ja rozumie szybką jazdę na rowerze i też nie ma zamontowanych lampek. U mnie wczoraj trasa Szczecinek - Borneo - Łubowo. No rzesz ...sprzęt za kilkanaście tysięcy, a na lampki za kilkanaście złotych sępi i to dla własnego bezpieczeństwa Natychmiast zamawiać. https://pl.aliexpress.com/item/1005005440093947.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.21.22c9sNAGsNAGH4&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=44fcf814-01c1-454e-bd4b-774205b54dae&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:44fcf814-01c1-454e-bd4b-774205b54dae,tpp_buckets:668%232846%238115%232000&pdp_npi=4%40dis!PLN!64.83!59.59!!!112.67!103.57!%40210391a017385767988375886e52e1!12000033090190611!rec!PL!2450424613!X&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller|query_from%3A Jeśli jakimś cudem by wysiadła, kupuję następną taką samą. Przednie do wyboru i koloru na tym samym forum. Edytowano 23 marca przez MMarek 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 marca Napisano 23 marca 2 godziny temu, MMarek napisał: Fajnie Ci ten słup i druty wyszły „Bocian” na jabłku przy 5 x zoom. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 23 marca Napisano 23 marca 2x w roku pozwolę sobie w tym wątku na offtop. Maciek wczoraj wygrał. SanRemo. Trójka liderów uciekła w miejscu gdzie nie podejrzewaliśmy, Tadej szarpał, Maciek umierał kilka razy, Makaroniarz jechał na zdrowym dopingu. Epickie zakończenie, krew mi buzowała. A najbardziej myśli, gdy na podjeździe 7% z 35 na godzinę wciskali. Ktoś deptał 700 wat💪 na tak długim odcinku? Jakbym tam sam jechał. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 marca Napisano 23 marca 5 godzin temu, kaczadupa napisał: a ja całą jesień i zimę bez świateł przejeździł... Nie popieram. jak coś to możemy zrobić zrzutkę na lampki. Moje się właśnie ładują. Już parę razy rozjechałbym autkiem, wieczorem gości bez świateł. Rozumiem brak stopki , bo to nie koszerne , ale światła to bezpieczeństwo. A;propos bezpieczeństwa , rozebrałem dzisiaj rowerek po zimie. Wyczyściłem , wykąpałem łańcuch w benzynce , odpowietrzyłem hamulce , wymieniłem klocki , wyregulowałem przerzutki / choć przednia jeszcze do minimalnej poprawy/. A jutro w drogę ......do roboty 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 23 marca Napisano 23 marca A i chciałem się podzielić takim praktycznym nawykiem po serwisie roweru. Zawsze piorę ręcznie skarpetki Po prostu nie potrafię pracować w rękawiczkach , i ręce mam uwalone smarem dokumentnie. A jak tak ze cztery pary się machnie to rączki czyściutkie. Dzisiaj to szczególnie istotne ,bo za dwie godzinki ruszam na premierę " Napoju miłosnego " Gaetana Donizettiego. 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 24 marca Autor Napisano 24 marca Historia zatoczyła180 stopni. Dzisiaj w Redzikowie koło Słupska (stara nazwa Rędzikowo, aby cudzoziemcy nie mieli problemu z wymową) stacjonują Amerykanie gdzie mieści się baza tarczy antyrakietowej. Przed bramą do bazy ekspozycja samolotów używanych poprzednio. - WSK Lim-5 licencja Mig-17F - Mig-19 - Mig-21 - Mig-23 ze zmienną geometrią skrzydeł Na drugim zdjęciu samolot szkoleniowy TS-11 ISKRA Wczoraj rekreacyjnie na rowerze 31 km. 2 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 24 marca Napisano 24 marca Dnia 23.03.2025 o 12:21, kaczadupa napisał: „Bocian” na jabłku przy 5 x zoom. Jak dla mnie to żuraw jest... 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 24 marca Napisano 24 marca Tak, to było zdjęcie specjalnie dla Marka, żeby upewnić go w słuszności wyboru fona do zdjęć. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 24 marca Autor Napisano 24 marca 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Tak, to było zdjęcie specjalnie dla Marka, żeby upewnić go w słuszności wyboru fona do zdjęć. Jedyny słuszny wybór to Pixel 9 Pro 😀 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 24 marca Napisano 24 marca Zwłaszcza w promkach. Ale raz w życiu można zrobić głupotę i kupić jabłko. A nawet dwa razy, pierwszy i ostatni. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 24 marca Napisano 24 marca Dnia 23.03.2025 o 15:43, tomek4446 napisał: rozebrałem dzisiaj rowerek Ale nie skończy jak tutaj? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 25 marca Napisano 25 marca 9 godzin temu, kaczadupa napisał: Ale nie skończy jak tutaj? Na razie żadne części , czy śrubki po złożeniu rowerka mi nie zostały. To chyba dobrze Mam do wymiany jeszcze suport , wymieniam go już drugi rok Jedyna zmiana którą chciałbym zrobić , to zamienić te trzy tarcze z przodu na jedną. I tak jeżdżę głównie na środkowej. A ustawienie przerzutki przedniej , to droga przez mękę. Na skrajnych położeniach łańcuch ma jakiś milimetr tylko tolerancji , więc nie ma bata by nie obcierał o przerzutkę podczas jazdy. Co prawda nie jeżdżę w ten sposób , ale już sam fakt , że tak jest mnie wkurza 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 25 marca Autor Napisano 25 marca 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Mam do wymiany jeszcze suport , wymieniam go już drugi rok Jedyna zmiana którą chciałbym zrobić , to zamienić te trzy tarcze z przodu na jedną. I tak jeżdżę głównie na środkowej. A ustawienie przerzutki przedniej , to droga przez mękę. Na skrajnych położeniach łańcuch ma jakiś milimetr tylko tolerancji , więc nie ma bata by nie obcierał o przerzutkę podczas jazdy. Co prawda nie jeżdżę w ten sposób , ale już sam fakt , że tak jest mnie wkurza Ja już czwarty rok zmierzam rozebrać i nasmarować tylną przekładnię planetarną Nexus 7. Jeżdżę już osiem lat i zero serwisowania. Na moim przykładzie widać jak trwały jest to sprzęt. Obecnie są jeszcze bardziej dopracowane między innymi seria Alfine. Koszt wymiany porównywalny do taniego kabelka Przyjemność jazdy z tego typu przekładnią bezcenna. Nie wyobrażam sobie jazdy już na zwykłej przerzutce. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 25 marca Napisano 25 marca 43 minuty temu, fp74 napisał: a ten Kross to co to dokładnie? Evado 8.0 23 minuty temu, MMarek napisał: tylną przekładnię planetarną Nexus 7 Marek , pewnie i ja do tego kiedyś dojdę. Na razie ....lubię dłubać , cały czas się uczę Ustawianie przerzutek jest czasochłonne , nie robię tego zawodowo , ale mam kurna frajdę jak po czterech godzinach roboty już płynnie działa Mam średniaka Deore na przód i tył , miałem zmienić na zasadzie zawsze może być lepiej , ale stwierdziłem , że jak na moje miejskie jeżdżenie to wystarczy. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 25 marca Napisano 25 marca U mnie rower z Deore już się nie utrzyma w piwnicy. Wyniosą w miesiąc… więc jest stary szrot, nikogo nie kusi. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 25 marca Autor Napisano 25 marca W Słupsku ciepło, 16 stopni i bez wiatru, natomiast nad morzem w Ustce oddalonej o 20 km "damska pogoda" 😀 7 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 25 marca Autor Napisano 25 marca 58 minut temu, fp74 napisał: Dzięki za pozdrowienia. Damska... czyli jaka...? No wiesz, tutaj na forum są także przedstawicielki płci pięknej, a więc nie wypada dosłownie mówić o co chodzi? 😀 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 25 marca Napisano 25 marca Przed chwilą, MMarek napisał: więc nie wypada dosłownie mówić o co chodzi? Wieje ? 10 godzin temu, fp74 napisał: To zostań przy deore, Cztery lata bez zarzutu , to fakt. Mam pytanie , jestem laikiem w osprzęcie rowerowym. Obecnie mam taki suport https://www.centrumrowerowe.pl/suport-rowerowy-shimano-bb-es300-pd1639/?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwqIm_BhDnARIsAKBYcmuIQ8qttsP3Ng0njvv1M74ksGo8ZGLPBWHcVYL5G_60QR8eLLJtf0saAhgmEALw_wcB kupić identyczny , czy coś lepszego będzie pasować. Chcę wymienić , bo mam lekki przeskok korby co jakiś czas. A tak jeszcze , jest wiele dziedzin w których dokonała się unifikacja. To co się dzieje z częściami rowerowymi ,to jakiś horror. Chcąc kupić inną przerzutkę , kasetę , muszę wymienić połowę roweru. Koszt , stojaka, narzędzi do serwisu przewyższył już cenę dwukołowca Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 27 marca Napisano 27 marca @fp74Dzięki za obszerne wyjaśnienie . Kasetę i łańcuch mam prawie nowe , wymieniałem tuż przed zimą , przejeździłem może miesiąc. Właśnie to mnie wpienia , że trzeba najpierw skończyć polibudę , by się połapać w zależnościach, co z czym będzie pasować. Zostanę na razie przy octalinku , przynajmniej dopóki nie styram kasety. Oczywiście , aby nie było zbyt łatwo, ten suport występuje w szerokości mufy 68 i 73 mm i czterech szerokościach osi. Nie muszę chyba mówić , że nie mam pojęcia jaki będzie właściwy ? Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 27 marca Napisano 27 marca 42 minuty temu, tomek4446 napisał: Oczywiście , aby nie było zbyt łatwo, ten suport występuje w szerokości mufy 68 i 73 mm i czterech szerokościach osi. Nie muszę chyba mówić , że nie mam pojęcia jaki będzie właściwy ? Producent nie podał w specyfikacji jaki BB jest optymalny dla Twojej ramy? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 27 marca Napisano 27 marca @Chyba Miro 84 niestety nie. Mam tylko model. No , nic przyjdzie mi rozkręcić i sprawdzić jaki jest fabryczny. 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 28 marca Napisano 28 marca @tomek4446 dowiedz się chociaż czy ten BB to na "wcisk czy wkrecanie"? Co byś nie uszkodził ramy. Pozdr. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts