kaczadupa Napisano 17 maja Napisano 17 maja A nieskromnie pochwalę się jak śmigam na rowerze. Takich nóg nie robi się pedałując niestety, ten gość bierze 650 kg na suwnicy i 300kg w przysiadzie. A jego rower waży 6,5kg. 3 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 maja Autor Napisano 17 maja Nie samym audio człek żyje, tymczasem autor tego tematu stał się właścicielem...niech fotki powiedzą. Długo szukałem o takiej specyfikacji i wadze. Pomimo niezliczonych modeli ebików, tylko nieliczne spełniały moje wymagania. Jeszcze tylko obciachowe lusterko wsteczne, podpórka już była i do przodu 4 4 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 17 maja Napisano 17 maja @MMarek nie znam się na elektrykach , ale gratuluję spełnienia marzeń oraz wytrwałości. Ale ten bagażnik to zdejmiesz ? Prawda ? I ostatnie , nie wiem czy to ważne ale chyba Ci wkrętarkę z tyłu zamontowali Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 maja Autor Napisano 17 maja (edytowany) 14 minut temu, Kraft napisał: Gratulacje. Ilo calowe ma felgi? I ile waży? 28 cali. Waga 21,7 kg. 12 minut temu, tomek4446 napisał: @MMarek nie znam się na elektrykach , ale gratuluję spełnienia marzeń oraz wytrwałości. Ale ten bagażnik to zdejmiesz ? Prawda ? I ostatnie , nie wiem czy to ważne ale chyba Ci wkrętarkę z tyłu zamontowali Bagażnika nie zdejmę. Nabędę adapter "snapit 2.0" i przytwierdzę do niego małą i estetyczną sakwę, która będzie zdejmowana razem z nim. Edytowano 17 maja przez MMarek Odpisz, cytując
MMarek Napisano 17 maja Autor Napisano 17 maja Przy okazji zapytam. Co się dzieje z kolegą @AudioTube, który był aktywnym uczestnikiem tego tematu, a także innych tematów audio? Ostatnia jego wizyta na forum to 31.03.2025. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 22 maja Napisano 22 maja Po ponad tygodniu bez roweru, dziś w końcu zrobiłem małą przejażdżkę. Pogoda zachęca do aktywności, oby jutro też było słonecznie 6 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 22 maja Napisano 22 maja 14 minut temu, pairtick napisał: Po deszczu, zawsze GT85 A co to robi ? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 22 maja Napisano 22 maja 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: A co to robi ? Wszystko 😉 Wodę wypycha i smaruje teflonem. WD-40 wysiada. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 22 maja Napisano 22 maja 6 minut temu, pairtick napisał: Wodę wypycha i smaruje teflonem. Pytam , bo unikam wszystkiego do czego może przyczepiać się piasek , czyli krzemionka , czyli jeden z najtwardszych minerałów / 7 w skali Mohsa/. Dziadostwo zniszczy wszystko. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 maja Napisano 23 maja 11 godzin temu, tomek4446 napisał: Pytam , bo unikam wszystkiego do czego może przyczepiać się piasek , czyli krzemionka , czyli jeden z najtwardszych minerałów / 7 w skali Mohsa/. Dziadostwo zniszczy wszystko. A to nie wiem. Pryskam tym po przyjeździe do domu, a nie przed wyjazdem. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 24 maja Napisano 24 maja (edytowany) Dnia 22.05.2025 o 11:57, soberowy napisał: Na pewno łatwość w dbaniu będzie miał kolega @MMarek z systemem napędu, który nie rdzewieje Dnia 17.05.2025 o 13:57, MMarek napisał: Tutaj nie trzeba "zadbać" po deszczu 😎 @MMarek czy byłaby szansa na jakiś mini test Twoj poprzedni rower elektryczny vs ten nowy? Na pewno będzie to mialo solidną wartość, wkońcu trochę zjeździłeś już kilometrów tamtym poprzednim i wszelkie różnice będą zapewne łatwe do weryfikacji 😉 Pozdr. I gratuluję nowej "maszyny". Dnia 17.05.2025 o 07:11, kaczadupa napisał: Patrząc na to zdjęcie, wydaje się że większość użytkowników chyba kupuje dla siebie za duże rowery🤔 Edytowano 24 maja przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 24 maja Autor Napisano 24 maja (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Na pewno łatwość w dbaniu będzie miał kolega @MMarek z systemem napędu, który nie rdzewiejeTutaj nie trzeba "zadbać" po deszczu 😎 @MMarek czy byłaby szansa na jakiś mini test Twoj poprzedni rower elektryczny vs ten nowy? Na pewno będzie to mialo solidną wartość, wkońcu trochę zjeździłeś już kilometrów tamtym poprzednim i wszelkie różnice będą zapewne łatwe do weryfikacji 😉 Pozdr. I gratuluję nowej "maszyny". Ten tydzień obfitował w fatalną pogodę na moim terenie, i pomimo "przebierania nogami" aby cieszyć się jazdą nową maszyną zrobiłem tylko około 60 km. Krótko - starość nie radość. Kilka dni temu przejechałem jednorazowo 30 km i byłem "połamany" wszystko mnie bolało. Inna geometria ramy, inne odległości rąk do kierownicy, inny kąt pochylenia kręgosłupa swoje robią, do czasu aż ciało przyzwyczai do nowych warunków, albo i nie. Na dotychczasowym ulepie nic takiego nie doświadczałem, przejeżdżając 2.5 razy tyle. Niech żyje młodość, szkoda, że nie jest wieczna Dzisiaj postanowiłem kosztem wyglądu, zlecić w sklepie gdzie kupowałem założenie mostka regulowanego, a tym samym innej kierownicy, ponieważ dotychczasowa nie jest regulowana i jest na stałe połączona z mostkiem. Kierownicę muszę mieć wyżej i bliżej, aby mieć jazdę komfortową, porównywalną do poprzedniego ebika.. Mam techniczne możliwości aby to samemu zrobić, ale ze względu, że musiałbym rozkminiać nieznane mi zagadnienie i z braku czasu, niech działają fachowcy. W następną niedzielę wyjeżdżam na kilkanaście dni i chciałbym już zabrać ze sobą nową zabawkę. Wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne. Zaliczyłem górkę, pod która mój dotychczasowy ulep z ledwością wjeżdżał, a kierujący na szczycie ciężko dyszał, prawie wypluwając płuca . Na nowym górka nie stanowiła najmniejszego problemu, nawet nie dotykałem najsilniejszego wspomagania "Turbo". Aplikacja na smartfon "Flow", jest kapitalna, można w niej zmieniać siłę i dynamikę wspomagania na poszczególnych trybach, jest w naszym języku i bardzo łatwa w obsłudze, nawet dla dziadków 😀 Bez włączonego wspomagania jedzie się jak na zwykłym rowerze, żadnego oporu. Z górki, a nawet na prostej mając wiatr z tyłu bez problemu rozpędzam się do prędkości powyżej 30 km/godz. nie czując żadnego ograniczania prędkości, oczywiście wtedy powyżej 25 km/godz. wspomaganie nie działa. Edytowano 24 maja przez MMarek 6 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 24 maja Napisano 24 maja 6 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Na pewno łatwość w dbaniu będzie miał kolega @MMarek z systemem napędu, który nie rdzewieje Tutaj nie trzeba "zadbać" po deszczu 😎 Nie jestem przekonany do paska, ponieważ wymaga pewnego naciągu. A łańcuch działa, nawet jak wisi 😉 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 25 maja Autor Napisano 25 maja 4 godziny temu, pairtick napisał: Nie jestem przekonany do paska, ponieważ wymaga pewnego naciągu. A łańcuch działa, nawet jak wisi 😉 Nie widzę najmniejszego problemu aby naciągać pasek. Sa trzy metody działania. Na wyczucie i przysłowiowe oko, testerem naprężenia paska i trzecia, aplikacją na telefon. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 25 maja Napisano 25 maja 11 godzin temu, MMarek napisał: Nie widzę najmniejszego problemu aby naciągać pasek. No, nie wiem. Ja tu nie widzę żadnej praktycznie opcji. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 26 maja Autor Napisano 26 maja 15 godzin temu, pairtick napisał: No, nie wiem. Ja tu nie widzę żadnej praktycznie opcji. Fachowiec rzekłby - panie tego się nie da 😀 Jak oni pasek tam włożyli, bo przecież w przeciwieństwie do łańcucha nie jest rozpinany? Cuda Panie. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 26 maja Napisano 26 maja 1 godzinę temu, MMarek napisał: Jak oni pasek tam włożyli I jeszcze rozpinany tylny widelec na śrubki 🤦♀️ Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 26 maja Napisano 26 maja 2 minuty temu, pairtick napisał: I jeszcze rozpinany tylny widelec na śrubki Kurna , pierwszy raz cóś takiego widzę. Och , ten postęp 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 26 maja Napisano 26 maja 4 godziny temu, pairtick napisał: I jeszcze rozpinany tylny widelec na śrubki 🤦♀️ Szczerze... to może nawet być "rozpinany" - w końcu to maszyna głównie na asfalt. W moim rowerze (przeznaczonym głównie poza asfalt) jest inne rozwiązanie czyli osie w systemie boost z przodu i z tyłu (zwiekszenie sztywnosci zespołu rama-koła), gdzie z tyłu dokręcane kluczem dynamometrycznym z odpowiednią wartością, co wymusza u mnie wożenie klucza w plecaku praktycznie wszędzie (złapanie "kapcia"). Tak więc nie ma co narzekać... każde rozwiazanie pociąga za sobą plusy dodatnie i ujemne 😉 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano Środa o 06:32 Autor Napisano Środa o 06:32 Samochód daje wolność, ale rower jeszcze większą 😀 Autem nie wjedziesz na peron, a rowerem owszem. Czy wiecie, że w Aleksandrowie Kujawskim jest najdłuższy dworzec w Europie? Jego długość to 195 m. Niestety bardzo zaniedbany, dopiero od niedawna coś tam remontują. 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Środa o 10:12 Napisano Środa o 10:12 Wczoraj z żoną pojechaliśmy do Krakowa po nowy rower. Wybór padł na Orbea Oiz h10 w rozmiarze S. Dziś rano ponad godzinna jazda i póki co żona zadowolona z prezentu, a ja się cieszę, że mam z kim jeździć. 😀 Na żywo kolor tej ramy jest piękny. 3 2 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 19 godzin temu, soberowy napisał: i póki co żona zadowolona z prezentu, Zadowolenie żony, to sukces męża 😀 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Z muzycznymi pozdrowieniami, jest moc! 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts