Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

al.e na razie nie wiem jak się do tego zabrać?

Marcin pomożemy. Sadzasz tyłek na tym czymś co wystaje z tyłu , łapiesz za to zakręcone co wystaje z przodu , kładziesz stopy na tym czymś na dole a następnie tak śmiesznie przebierasz nogami. Jak byś chciał jeszcze coś wiedzieć pisz . :) 

Napisano

Marcin, jeśli byś nie sięgał do pedałów bo rama za wysoko, wkładasz nogę pod ramę i jedziesz kręcąc pedałami. Możesz także na ramie przewozić drugą osobę, co na damce byłoby bardzo utrudnione, chyba, że to lekka osoba płci pięknej.  Jakby co mogę pokazać 😀

Napisano
1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał:

Chłopaki a wy te konsultacje, to tak za zupełną darmochę, świadczycie, czy jednak mam wam wysłać coś blikiem za te porady?

Od razu widać , że mamy do czynienia z inteligentnym człowiekiem. Marcin , teraz mowa o drobnych , ale uprzedzam , że grubo się zrobi jak z Markiem przejdziemy do porad co nacisnąć , by się nie zabić :) 

Napisano
4 godziny temu, MarcKrawczyk napisał:

@tomek4446 @MMarek Chłopaki a wy te konsultacje, to tak za zupełną darmochę, świadczycie, czy jednak mam wam wysłać coś blikiem za te porady?

Jako założyciel tematu o rowerach nie pogardzę jakimś datkiem, na rozwój tego wątku 😀

Napisano

Lepiej późno niż wcale, dziś z żoną otwieramy sezon na 'pedałowanie' 😉

Poza kwiatuszkami i słodkościami wczoraj sprezentowałem jej nowe pedały. Myślę, że całkiem fajnie wpasowały się w stylistykę roweru.

Z racji tego, że lekko wsiąkłem w testy najlepszych kolumn na świecie, dopiero dziś je zamontowałem 😅

Niech się dobrze kręci.

20260309_120312.jpg

20260309_120329.jpg

Napisano
57 minut temu, soberowy napisał:

Myślę, że całkiem fajnie wpasowały się w stylistykę roweru.

Z tego co widzę platformy są szerokie , a więc będzie wygodnie. No i kolor, im więcej koloru tym bezpiecznej. Wczoraj wracałem autkiem o 21.00 i rozjechałbym dwóch kretynów na czarnych rowerach , w czarnych ciuchach, bez żadnych świateł.

Napisano

My jeździmy tylko po okolicznym lesie i po Green Velo. Najwyżej mogą nas zaskoczyć sarenki, lisy czy bażanty, a podobno zdarzają się też wilki. Na razie żadnego nie spotkałem, choć jestem na szlaku prawie codziennie. 😀

Napisano
17 minut temu, kaczadupa napisał:

U mnie dzisiaj tylko śniegu z deszczem brakuje. Parasol i spacer zostaje.

Jest jednak jakaś sprawiedliwość na tym łez padole :) 

Bo u mnie słoneczko , ale rodzinna niedziela, więc tylko rano wywalczyłem siłkę, a potem dwie godziny z żoną z kijkami w lesie. Nie cierpię kijków ! Rowerek musiałem odpuścić :( 

Napisano
18 minut temu, tomek4446 napisał:

dwie godziny z żoną z kijkami w lesie. Nie cierpię kijków ! Rowerek musiałem odpuścić :( 

Nordic walking daje dużo więcej niż rowerek, zwłaszcza elektryczny 🙃

Może, po prostu, żony nie lubisz 🤔

Napisano
43 minuty temu, kaczadupa napisał:

Jakie ładne niebo.

U mnie dzisiaj tylko śniegu z deszczem brakuje. Parasol i spacer zostaje.

@soberowy pogoniłeś Rege i SCM20 czy stopka przed aktualizacją? 

Ładne, ładne, mój 'mur' też mogłeś pochwalić ;)

Dzięki za przypomnienie i czujność, muszę zaktualizować stopkę.

Napisano
1 minutę temu, pairtick napisał:

Może, po prostu, żony nie lubisz

Lubię nawet kocham. 

Co do kijków to jestem sceptyczny , przynajmniej w wersji amatorskiej .Fajnie się przejść , dotlenić , ramiona pracują, ale traktuje to bardziej jako rekreację. jak nie mam upadku mięśniowego, to to nie trening :) 

Napisano
20 minut temu, tomek4446 napisał:

Co do kijków to jestem sceptyczny , przynajmniej w wersji amatorskiej .Fajnie się przejść , dotlenić , ramiona pracują, ale traktuje to bardziej jako rekreację. jak nie mam upadku mięśniowego, to to nie trening :) 

W kijkach, amatorskie, to może być chodzenie - spróbuj sam, zgodnie z techniką, bo może np. żona Cię spowalnia.

24 minuty temu, tomek4446 napisał:

Lubię nawet kocham. 

Rozumiem, czyta 😉 Pozdrawiam 😀

22 minuty temu, kaczadupa napisał:

stopkę też pochwalam. :) 

No to, cyk 😉

Napisano
6 minut temu, pairtick napisał:

No to, cyk

Najważniejsze, że mam następcę na forum - cieszy mnie ta stopka. Można powiedzieć, że ilość posiadaczy ATC na forum nadal pozostaje stała i wynosi solidne - jeden. :)  Mnie sytuacja życiowa zmusiła do zmiany. Tak to już bywa. Kiedyś wrócę do ukochanych ATC. 

Napisano
10 minut temu, tomek4446 napisał:

okoliczności przyrody

Filmik nagrany jakieś dwa tygodnie temu - rozpoczęcie sezonu. Moja praktycznie codzienna (jak nie pada) trasa od teraz do końca października czyli Szczekocinek - Borneo. Żadne słowa nie oddadzą piękna widoków, które mnie czekają.