Mazzi Napisano 26 marca Autor Udostępnij Napisano 26 marca (edytowany) Jeżeli mówisz do mnie to zmieniłem zworki na kabelki bm250t, wysokie dźwięki aż kuły w uszy. Jeżeli ktoś lubi takie dźwięki jak najbardziej zmiana oryginalnych zworek coś wnosi. Edytowano 26 marca przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca (edytowany) Zależy jaki Jumper wypożycz te o których pisze i zobacz. Edytowano 26 marca przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 26 marca Autor Udostępnij Napisano 26 marca (edytowany) Póki co zdecyduje się chyba na kabelki tellurium q2 ultra blue, a co do wzorek się ewentualnie zobaczy, boję się brać zintegrowanych z racji na spore koszty i ryzyko że znowu ostra już teraz góra się dodatkowo podkręci, a co za tym idzie będą sobie wisiały odpięte. Już teraz mam wrażenie że przy włączonym subwooferze zarówno góra jak i dźwięki subwoofera odstają od siebie, nie potrafię ustawić ich tak ażeby się ze sobą ładnie zgrały, przy realcablu bm250t brakuje wypełnienia spektrum poprzez wyższy bass generowany z głośników i delikatnego ścięcia ostrości wysokich tonów . Edytowano 26 marca przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca 19 godzin temu, Mazzi napisał: A powiedz mi czy ten Aqua rocket 11 też jest jasnym kablem? Audioquest? Tak ale to jest kabel do Bi ampingu. Będziesz go rozrywał? Z tego 69 za metr masz dwa odcinki wtedy. 11 godzin temu, Mazzi napisał: Póki co zdecyduje się chyba na kabelki tellurium q2 ultra blue, Ale wypozyczasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 27 marca Autor Udostępnij Napisano 27 marca 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Audioquest? Tak ale to jest kabel do Bi ampingu. Będziesz go rozrywał? Z tego 69 za metr masz dwa odcinki wtedy. Ale wypozyczasz? Spróbuje wypożyczyć ultrablue, I blacka dla porównania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 27 marca Autor Udostępnij Napisano 27 marca Dnia 25.03.2024 o 14:05, Q21 napisał: Cześć Warto sprawdzić na pewno Ricable U40 oraz Tellurium Q Blue II Speaker. Oba są bardzo uniwersalne, chociaż Ricable jest nieco cieplejszy i może bardziej Ci tu przypaść do gustu W razie czego zapraszam do kontaktu Panowie czy jest możliwość wypożyczenia u was tellurium Q ultra blue II? Jeszcze jakbyście mogli powiedzieć czym różni się on od zwykłego blue II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Daj sobie spokój z Tellurium, to nic specjalnego, dopiero te z najwyższej półki są dobre. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 27 marca Autor Udostępnij Napisano 27 marca (edytowany) Szkoda że nie podajesz alternatywy Edytowano 28 marca przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 marca Udostępnij Napisano 27 marca Jesli szukasz jasnego to może wypróbuj Nordost Flat. U mnie Flat 4 gra aż nazbyt jasno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LICHU Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Kup melodike, załatwi sprawę 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca 14 godzin temu, Mazzi napisał: Spróbuje wypożyczyć ultrablue, I blacka dla porównania Wypozyczenie to zawsze dobry kierunek Melodika jest bardzo tłumiącym kablem, z kolei Nordost znacznie jaśniejszym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca (edytowany) Co to za opinia ze tellurium nie są warte swojej ceny? Jeżeli faktycznie szukam trochę ciemniejszego/neutralnego kabelka. Piotrze czy te kabelki są warte rozważania? Edytowano 28 marca przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Dnia 26.03.2024 o 07:27, Piotr Sonido napisał: To ja bym sprawdził Kimbera 4 albo 8 PR Potwierdzam, testowałem kiedyś kimbera 8 PR w ciemnym systemie. Efekt był bardzo silny, dociążenie dźwięku było tak mocne że nie dało się słuchać. Ale żałuję że go nie zatrzymałem bo z kolei teraz mam trochę za jasny system. I chyba faktycznie Clearwaye, które mam teraz nie są optymalne. Dnia 25.03.2024 o 01:59, Wito76 napisał: byłbym ostrożny z proponowaniem Clearwaya, by nie spotęgował niekorzystnych wrażeń. No właśnie, dzięki za hinta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca 14 godzin temu, Mazzi napisał: Panowie czy jest możliwość wypożyczenia u was tellurium Q ultra blue II? Jeszcze jakbyście mogli powiedzieć czym różni się on od zwykłego blue II Powinien być, zapraszam do kontaktu celem upewnienia się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2 godziny temu, Q21 napisał: Powinien być, zapraszam do kontaktu celem upewnienia się Napisałem na fb wiadomość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 28 marca Autor Udostępnij Napisano 28 marca 7 godzin temu, Mazzi napisał: Co to za opinia ze tellurium nie są warte swojej ceny? Jeżeli faktycznie szukam trochę ciemniejszego/neutralnego kabelka. Piotrze czy te kabelki są warte rozważania? Jeszcze chciałbym podpytać jak sprawował by się ricacle magnus mk2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 28 marca Udostępnij Napisano 28 marca Do celów testowych "wypożycz" druty Ricable Magnus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 marca Udostępnij Napisano 29 marca 21 godzin temu, Paweł Pawlik napisał: Potwierdzam, testowałem kiedyś kimbera 8 PR w ciemnym systemie. Efekt był bardzo silny, dociążenie dźwięku było tak mocne że nie dało się słuchać. Ale żałuję że go nie zatrzymałem bo z kolei teraz mam trochę za jasny system. I chyba faktycznie Clearwaye, które mam teraz nie są optymalne. Dokładnie. Ja go właśnie miałem z jasnym systemem i był super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazzi Napisano 30 marca Autor Udostępnij Napisano 30 marca Panowie tak trochę nie w temacie ale naszła mnie ciekawość. Podłączam kolumny pod single wire z oryginalnymi zworkami, powinienem podłączyć pod lf czy hf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyborg Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października Dnia 29.03.2024 o 07:07, Piotr Sonido napisał: Dokładnie. Ja go właśnie miałem z jasnym systemem i był super. Czy do CXA81 i Dali Oberon 7 głośnikowy Kimber Kable 4PR bedzie OK? Widzę tutaj w (chyba) dobrej cenie: https://nautilus2.pl/konfekcja-glosnikowa/15420-15304-kimber-kable-4pr-2x3m-8-wtykow-kimber-sban-konfekcja.html#/127-dlugosc-2x3m Może macie lepsze propozycje w takim budżecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października Tak. Bardzo uniwersalny kabel. Dobrze by było jakby tylko nie leżał w okolicach innych kabli. Zasilających itp. Bo on nie ma ekranowania. Ale mi ten kabel bardzo odpowiadał. Dlugo na nim grałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Warto też sprawdzić QED Reference, czy Tellurium Q Blue Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyborg Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedź odnośnie separacji od innych przewodów. Kable już jadą 🚚 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts