Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
15 minut temu, soberowy napisał:

Poinformowałem, że cytuję tylko część Twojej wypowiedzi, żebyś mi nic nie zarzucał. Następnie zadałem pytanie o różnice w wyjściach coaxial obu modeli Wiim. Pomogłem?

Niespecjalnie. Wskazesz ten cytat, bo jakoś się pogubiłem?

Napisano

Czy możesz wskazać jakie są różnice w wyjściach coaxialnych między modelami Wiim Pro a Wiim Ultra? 

Jeśli miałeś u siebie nie tylko Wiimy, to, który transport miał bardzo dobre wyjście coaxialne. 

Napisano
6 godzin temu, Q21 napisał:

Oj nie zgodzę się osobiście, EverSolo grają cieplej moim zdaniem :) 

Eversolo Dac Z8 też  ciut cieplej  gra w porównaniu do CA Dac Magic 200 M. Z drugiej strony gdyby był pilot i wyświetlacz to bym sobie Cambridga zostawił bo z zasilaczem liniowym to  grało na moje ucho jak Eversolo Z8 z impulsowym zasilaniem.

Przez USB mam streamer z Daciem połączony zamówiłem lepszy kabel Wireworld Chroma 8.

Jeszcze Coaxa sprawdzę bo dają kiepskiej jakości toslinka w pudełku.

To już mój koniec z cyfrowym dźwiękiem ostateczny setup. 

Pora na powrót do analogu i winyla.

Faktycznie im lepszy Dac to ten dźwięk jakiś za czysty ,dokładny taki komputerowy. zerojedynkowy

Napisano
18 minut temu, ProjectPi napisał:

Mogę.

Póki co, żaden.

To już ostatnie pytanie. Który, transport z posiadanych miał najlepszej jakości wyjście coaxialne i jak myślisz, co miało wpływ na tę jakość?

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Moim zdaniem najcieplej gra Cxnv2 potem Cxn100, najjaśniejsze Eversolo.

Myślałem o CXNv2 bo najprzyjemniejszy dźwięk i cena juz w miarę. Czasami lepiej kierować sie własnymi uszami a nie testami z branży audio . Ogólnie raczej wszystkie daci do 5000 zł to techniczne suche granie 

Edytowano przez Sławomir Unknown
Napisano
5 minut temu, soberowy napisał:

To już ostatnie pytanie. Który, transport z posiadanych miał najlepszej jakości wyjście coaxialne i jak myślisz, co miało wpływ na tę jakość?

Nie znam się na sposobach wpływu na jakość wyjść coax.

Napisano
37 minut temu, Sławomir Unknown napisał:

Ogólnie raczej wszystkie daci do 5000 zł to techniczne suche granie 

Nie przesadzałbym :) Chord czy iFi temu zaprzeczają. Podobnie starszy iDAC-6 MK2 od Cayina. 

Napisano

Co do kolory jutro sprawdzę czy mamy na stanie. Do testów mamy na salonie wersję w kolorze czarnym. W stosunku do Chorda, NuPrime ma trochę bardziej dociążone granie, zwłaszcza w dole pasma i dolnej średnicy, góra jest bardziej gładko odtwarzana na dosyć wysokim poziomie rozdzielczości, choć jeżeli chodzi o jej precyzję tutaj delikatną przewagę ma Chord. Ogólnie dwa bardzo dobre DACi grające na podobnym poziomie jakości dźwięku, różniące się delikatnie stylem graniem, kwestia co komu lepiej wpasuje się w system.

Dodatkowo jeżeli używasz słuchawek to w NuPrime wbudowany wzmacniacz słuchawkowy gra bardzo dobrze i nie jest tam wstawiony byle jaki aby tylko był.

Napisano
1 godzinę temu, renoxd napisał:

Na Ceneo coraz więcej sklepów deklaruje, że wyśle Wiima Ultra w 1 dzień od zamówienia. Albo ściemniają, albo powoli towar się rozchodzi także i u nas. 

Jest juz w Polskich sklepach. Amazon miał pierwszeństwo od Linksys

1 godzinę temu, ProjectPi napisał:

No w końcu. Ale pisanie, wciąż, o wsparciu dla AirPlay, to droga donikąd.

Airplay jest mi niepotrzebny nigdy nie byłem zwolenikiem iphonów.

Natomiast chromcast działa bardzo dobrze 

Napisano
5 godzin temu, renoxd napisał:

Oby działał lepiej. Słucham dużo YT music. 

U mnie dobrze działa youtube music przez chromcast

4 godziny temu, ProjectPi napisał:

Jeśli YT music nie ma hires, to nie powinno być problemów. Nowy FW obiecuje zmiany w temacie, ale jeszcze go nie mam.

Nie ma hi res na youtube 

Napisano
1 godzinę temu, renoxd napisał:

@Q21 Jak tam dostawa? Tylko się nie pomylcie i nie wyślijcie mi srebrnego ;) 

Dotarła do nas pierwsza seria i pierwsze paczki wyszły dziś :) Tylko ciemno-szare więc pomyłki nie będzie.