ProjectPi Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia 15 minut temu, soberowy napisał: Poinformowałem, że cytuję tylko część Twojej wypowiedzi, żebyś mi nic nie zarzucał. Następnie zadałem pytanie o różnice w wyjściach coaxial obu modeli Wiim. Pomogłem? Niespecjalnie. Wskazesz ten cytat, bo jakoś się pogubiłem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia Czy możesz wskazać jakie są różnice w wyjściach coaxialnych między modelami Wiim Pro a Wiim Ultra? Jeśli miałeś u siebie nie tylko Wiimy, to, który transport miał bardzo dobre wyjście coaxialne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia Mogę. Póki co, żaden. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia 6 godzin temu, Q21 napisał: Oj nie zgodzę się osobiście, EverSolo grają cieplej moim zdaniem Eversolo Dac Z8 też ciut cieplej gra w porównaniu do CA Dac Magic 200 M. Z drugiej strony gdyby był pilot i wyświetlacz to bym sobie Cambridga zostawił bo z zasilaczem liniowym to grało na moje ucho jak Eversolo Z8 z impulsowym zasilaniem. Przez USB mam streamer z Daciem połączony zamówiłem lepszy kabel Wireworld Chroma 8. Jeszcze Coaxa sprawdzę bo dają kiepskiej jakości toslinka w pudełku. To już mój koniec z cyfrowym dźwiękiem ostateczny setup. Pora na powrót do analogu i winyla. Faktycznie im lepszy Dac to ten dźwięk jakiś za czysty ,dokładny taki komputerowy. zerojedynkowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia 18 minut temu, ProjectPi napisał: Mogę. Póki co, żaden. To już ostatnie pytanie. Który, transport z posiadanych miał najlepszej jakości wyjście coaxialne i jak myślisz, co miało wpływ na tę jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia (edytowany) 6 godzin temu, marcinmarcin napisał: Moim zdaniem najcieplej gra Cxnv2 potem Cxn100, najjaśniejsze Eversolo. Myślałem o CXNv2 bo najprzyjemniejszy dźwięk i cena juz w miarę. Czasami lepiej kierować sie własnymi uszami a nie testami z branży audio . Ogólnie raczej wszystkie daci do 5000 zł to techniczne suche granie Edytowano 8 sierpnia przez Sławomir Unknown Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia 5 minut temu, soberowy napisał: To już ostatnie pytanie. Który, transport z posiadanych miał najlepszej jakości wyjście coaxialne i jak myślisz, co miało wpływ na tę jakość? Nie znam się na sposobach wpływu na jakość wyjść coax. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia 37 minut temu, Sławomir Unknown napisał: Ogólnie raczej wszystkie daci do 5000 zł to techniczne suche granie Nie przesadzałbym Chord czy iFi temu zaprzeczają. Podobnie starszy iDAC-6 MK2 od Cayina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia Do wymienionych dopisałbym jeszcze NuPrima z całą serią DAC-9, DAC-9SE i DAC-9X, zero suchości w graniu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia 21 minut temu, rms.pl napisał: DAC-9X, zero suchości w graniu. Macie na stanie w tym kolorze ? Jakie różnice między 9X a Qutestem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 8 sierpnia Udostępnij Napisano 8 sierpnia Co do kolory jutro sprawdzę czy mamy na stanie. Do testów mamy na salonie wersję w kolorze czarnym. W stosunku do Chorda, NuPrime ma trochę bardziej dociążone granie, zwłaszcza w dole pasma i dolnej średnicy, góra jest bardziej gładko odtwarzana na dosyć wysokim poziomie rozdzielczości, choć jeżeli chodzi o jej precyzję tutaj delikatną przewagę ma Chord. Ogólnie dwa bardzo dobre DACi grające na podobnym poziomie jakości dźwięku, różniące się delikatnie stylem graniem, kwestia co komu lepiej wpasuje się w system. Dodatkowo jeżeli używasz słuchawek to w NuPrime wbudowany wzmacniacz słuchawkowy gra bardzo dobrze i nie jest tam wstawiony byle jaki aby tylko był. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia Na Ceneo coraz więcej sklepów deklaruje, że wyśle Wiima Ultra w 1 dzień od zamówienia. Albo ściemniają, albo powoli towar się rozchodzi także i u nas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia Już mają i nasze salony audio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia No w końcu. Ale pisanie, wciąż, o wsparciu dla AirPlay, to droga donikąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia 1 godzinę temu, renoxd napisał: Na Ceneo coraz więcej sklepów deklaruje, że wyśle Wiima Ultra w 1 dzień od zamówienia. Albo ściemniają, albo powoli towar się rozchodzi także i u nas. Jest juz w Polskich sklepach. Amazon miał pierwszeństwo od Linksys 1 godzinę temu, ProjectPi napisał: No w końcu. Ale pisanie, wciąż, o wsparciu dla AirPlay, to droga donikąd. Airplay jest mi niepotrzebny nigdy nie byłem zwolenikiem iphonów. Natomiast chromcast działa bardzo dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia (edytowany) Linkplay, nie Linksys. Tobie może być AirPlay niepotrzebny, niektórym jednak potrzebny. Chromecast działa, póki co, kijowo. Edytowano 9 sierpnia przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia 19 minut temu, ProjectPi napisał: Chromecast działa, póki co, kijowo. Oby działał lepiej. Słucham dużo YT music. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia Jeśli YT music nie ma hires, to nie powinno być problemów. Nowy FW obiecuje zmiany w temacie, ale jeszcze go nie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 9 sierpnia Udostępnij Napisano 9 sierpnia 5 godzin temu, renoxd napisał: Oby działał lepiej. Słucham dużo YT music. U mnie dobrze działa youtube music przez chromcast 4 godziny temu, ProjectPi napisał: Jeśli YT music nie ma hires, to nie powinno być problemów. Nowy FW obiecuje zmiany w temacie, ale jeszcze go nie mam. Nie ma hi res na youtube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia I ponoć kalibracja na android już działa. W tygodniu jadę obadać to urządzenie 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia (edytowany) Dzisiaj wyszedł nowy firmware, Airplaya nie ma. Kalibracja pod Androidem działa ale jej nie używam. Jakoś podbija mi bas albo wysokie i wyłączyłem nie chce mi sie tym bawić Wole samemu poprawić akustykę w pokoju. Edytowano 11 sierpnia przez Sławomir Unknown Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 12 sierpnia Udostępnij Napisano 12 sierpnia (edytowany) @Q21 Jak tam dostawa? Tylko się nie pomylcie i nie wyślijcie mi srebrnego Edytowano 12 sierpnia przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 sierpnia Udostępnij Napisano 12 sierpnia 1 godzinę temu, renoxd napisał: @Q21 Jak tam dostawa? Tylko się nie pomylcie i nie wyślijcie mi srebrnego Dotarła do nas pierwsza seria i pierwsze paczki wyszły dziś Tylko ciemno-szare więc pomyłki nie będzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 sierpnia Udostępnij Napisano 12 sierpnia Srebrny z amazon.de doszedl 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 12 sierpnia Udostępnij Napisano 12 sierpnia Najzabawniejsze w tej premierze jest to, ze recenzji co dostali do recenzji chyba siedza na embargo, bo same filmiki od nieznanych ludzi na YT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts