Piotr Sonido Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 23 godziny temu, MariuszZ napisał: To oczywiste ale kolumny powinny w równej odległości przy pomiarze bo korekty automat zrobi byle jak. Później odstawisz glowe na 20 cm i okaże się że czegoś w paśmie jest za dużo. Prawda. Natomiast jesli ktoś tak słucha na co dzien? W nierównych odległościach. Takich osób jest sporo. Co rusz trafiają zdjęcia na forum systemów gdzie wyrażenie komentarza no jest wręcz trudne. 23 godziny temu, temp napisał: Otóż na kompie zajmuję się obróbką grafiki i generalnie co do zasady im mniej tam się dzieje innych rzeczy, tym lepiej dla wydajności, do tego sygnał z kompa nie jest jakościowo tak dobry jak ze streamera, a że mam tam wzmak od Cambridge Audio z kolumnami Monitor Audio to już słychać różnicę. Poza tym czasem słucham tam muzy przy wyłączonym kompie, ale wówczas jakoś przeboleję brak wyświetlacza No tak ale z jednej strony mowisz ze nie ma roznicy na transportach ale PC się obawiasz. Dobrze rozumiem? Jakby tylko dopytuje. Ja jestem z tym ok. 22 godziny temu, ProjectPi napisał: Wyraźnie zapomniałeś już treść swego "HAHAHA pytanie w punkt" jak i treść postu, do którego się odniosłeś. Ale nie martw się, bywa. Brawo Mówiłem, że tłumacz pomoże Dziwnie wyrażasz swoją wdzięczność, ale grunt, że ci się może rozjaśniło Serio tak to sobie wydumales? No to słaba ta predykcja Cytowanie wybiórcze. Zmieniające sens całej wypowiedzi. Mój postulat jest taki abyś się do mnie nie odzywał a ja do Ciebie. Bo nasza linia komunikacyjna nie jest dobra. Psuje to wątek. Ja jak =o mądrzejszy i starszy kolega wychodzę z inicjatywą. 16 godzin temu, Palmos napisał: Bo chyba nie jest tak że zrobiliście jakiś film i wrzucicie go gdzie popadnie... 😉 Jest Tak to działa nie tylko u kolegi. 9 godzin temu, Doniu99 napisał: I troszkę właśnie tego się boję w tym modelu. Funkcjonalnie bije na głowę mxn10 od cambridge ale z tymi nowinkami może być przez dluugi czas problem jeśli chodzi software. Niepokojącą oznaka że są takie akcje po hdmi arc... Funkcjonalnie? Chodzi o kalibrację? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temp Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 13 minut temu, Piotr Sonido napisał: No tak ale z jednej strony mowisz ze nie ma roznicy na transportach ale PC się obawiasz. Dobrze rozumiem W biurze nie będzie działał jako transport, tylko już jako źródło bezpośrednio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 44 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Mój postulat jest taki abyś się do mnie nie odzywał a ja do Ciebie. Bo nasza linia komunikacyjna nie jest dobra. Psuje to wątek. Ja jak =o mądrzejszy i starszy kolega wychodzę z inicjatywą. "Mądrzejszy i starszy" kolego, nie chcesz się odzywać, to się nie odzywaj. Ani się zapłacze, ani obrazę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 10 godzin temu, Jacek Łuczak napisał: Nie zmieniałem. Za każdym razem wychodziło coś innego 😳 Bardzo dziwne. Raczej nie powinno tak być zwłaszcza na basie. Ciekawe dlaczego tak się dzieje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 49 minut temu, temp napisał: W biurze nie będzie działał jako transport, tylko już jako źródło bezpośrednio. Jeśli podłączył byś pod niego DAC to byłby transportem. Ale ok Rozumiem. No to na spokojnie. Weź sobie to co Ci pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: 20 godzin temu, Palmos napisał: Bo chyba nie jest tak że zrobiliście jakiś film i wrzucicie go gdzie popadnie... 😉 Jest Tak to działa nie tylko u kolegi. A ro szkoda. Bo myślałem że jak ktoś z branży wrzuca jakiś film prosząc jeszcze o komentarze (tak jak w innym wątku) to poczuję się odpowiedzialnym w obowiązku żeby odpowiadać. Jeśli nie to jest to czysta komercja znaczenie podważająca wiarygodność. Ale spoko - jest weekend i branża zazwyczaj nie pracuje. Pozniej się okaże się czy czyta posty pod swoimi filmami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doniu99 Napisano 24 sierpnia Udostępnij Napisano 24 sierpnia 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Funkcjonalnie? Chodzi o kalibrację? O kalibracje i nie tylko. Właśnie o możliwości i (nowości w stosunku do poprzedniego modelu). A także zaawansowane EQ. Wiele rzeczy może w czasie się pogorszyć lub poprawić. Wszystko zależy w jaką stronę pójdzie firma i co będzie chciała zrobić za pomocą softu. Ale nie ma co się bać bo może będzie dobrze. Zobaczę jak przyjdą do mnie oba modele i będę mógł je przetestować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Dnia 24.08.2024 o 13:42, Palmos napisał: A ro szkoda. Bo myślałem że jak ktoś z branży wrzuca jakiś film prosząc jeszcze o komentarze (tak jak w innym wątku) to poczuję się odpowiedzialnym w obowiązku żeby odpowiadać. Jeśli nie to jest to czysta komercja znaczenie podważająca wiarygodność. Ale spoko - jest weekend i branża zazwyczaj nie pracuje. Pozniej się okaże się czy czyta posty pod swoimi filmami... Pracuje nawet w święta. Odpisują w największe święta i wolne Trzeba by mieć osobna osobę do dopisywania cały dzien na komentarze. Myślę że to bardziej o to chodzi. Co nie zmienia faktu że te materiały są promocją przciez. Nic w tym złego. Dnia 24.08.2024 o 16:24, Doniu99 napisał: O kalibracje i nie tylko. Właśnie o możliwości i (nowości w stosunku do poprzedniego modelu). A także zaawansowane EQ. Wiele rzeczy może w czasie się pogorszyć lub poprawić. Wszystko zależy w jaką stronę pójdzie firma i co będzie chciała zrobić za pomocą softu. Ale nie ma co się bać bo może będzie dobrze. Zobaczę jak przyjdą do mnie oba modele i będę mógł je przetestować. Kalibracja to taki darmowy dodatek nie liczył bym w tej kwestii na coś wyjątkowego. EQ. No jest. Inne sprzety też to mają. Wiim wygrywa ceną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temp Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Mam jeszcze pytanie do posiadaczy WiiM Ultra - otóż jak wspomniałem będę go zestawiał po USB z Toppingiem D90SE, który ma opcję automatycznego włączania/wyłączania po wykryciu sygnału, niestety mój obecny Bluesound Node wysyła ten sygnał cały czas bez względu na stan "uśpienia", co zmusza mnie do używania kolejnego pilota, a moją żonę już całkiem odstręcza od słuchania w salonie muzyki, bo robi to rzadko i nie ogarnia co tam trzeba włączyć Interesuje mnie więc, czy ktoś z Was ma dostęp do DACa, który w ten sam sposób się samoczynnie aktywuje i może sprawdzić, czy po wyłączeniu WiiM Ultra z pilota DAC również się wyłącza. Z góry dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Mój ostatni przetwornik jaki miałem Qutest pracował cały czas. Im to generalnie nie szkodzi. W sumie jak teraz o tym myślę to każdy ktory był czystym DACiem bez jakiegoś odtwarzacza sieciowego to zostawiałem włączony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: EQ. No jest. Inne sprzety też to mają. PEQ. Dość rzadkie pośród streamerow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia A czy czasem Ultra nie da się wyłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Nie. 1 godzinę temu, temp napisał: Mam jeszcze pytanie do posiadaczy WiiM Ultra - otóż jak wspomniałem będę go zestawiał po USB z Toppingiem D90SE, który ma opcję automatycznego włączania/wyłączania po wykryciu sygnału, niestety mój obecny Bluesound Node wysyła ten sygnał cały czas bez względu na stan "uśpienia", co zmusza mnie do używania kolejnego pilota, a moją żonę już całkiem odstręcza od słuchania w salonie muzyki, bo robi to rzadko i nie ogarnia co tam trzeba włączyć Interesuje mnie więc, czy ktoś z Was ma dostęp do DACa, który w ten sam sposób się samoczynnie aktywuje i może sprawdzić, czy po wyłączeniu WiiM Ultra z pilota DAC również się wyłącza. Z góry dzięki! W WiiMach można ustawić czas usypiania przy bezczynności. Jest też przycisk na pilocie do usypiania natychmiastowego. I jest też złącze trigger out do sterowania włączaniem innego urządzenia z trigger in. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaa Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem tego urządzenia od paru dni. Niestety podjąłemcdecyzję o jego zwrocie ponieważ połączenie przez bluethoot 5.3 jest niestabilne, co jakiś czas przerwa na ok 1s. Do tej pory używałem Logitecha i wszystko działało super. Wiim na ta chwilę wraca do sklepu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temp Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 43 minuty temu, ProjectPi napisał: W WiiMach można ustawić czas usypiania przy bezczynności. Jest też przycisk na pilocie do usypiania natychmiastowego. I jest też złącze trigger out do sterowania włączaniem innego urządzenia z trigger in. Domyślam się, że jest usypianie, jednak pytanie o sygnał na porcie USB pozostaje aktualne. Bluesound Node też po jakimś tam czasie się usypia, ale sygnał wciąż podaje. Trigger odpada, bo Topping go nie obsługuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Pracuje nawet w święta. Odpisują w największe święta i wolne Trzeba by mieć osobna osobę do dopisywania cały dzien na komentarze. Myślę że to bardziej o to chodzi. Zdarza się, że niektórzy przedstawiciele branży odpisują w weekend i w nocy. Z tego co pamiętam to np. @Q21. Nie czepiałbym się ale jak ktoś z branży pisze: No to wydaje mi się że zobowiązał się uczestniczyć w dyskusji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 3 godziny temu, temp napisał: Domyślam się, że jest usypianie, jednak pytanie o sygnał na porcie USB pozostaje aktualne. Bluesound Node też po jakimś tam czasie się usypia, ale sygnał wciąż podaje. Trigger odpada, bo Topping go nie obsługuje. Nie mam żadnego DACa tego typu, żeby zweryfikować namacalnie usypianie po USB. Sugerowałbym zadanie pytania na forum WiiM bądź wprost zapytanie supportu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 3 godziny temu, Palmos napisał: Zdarza się, że niektórzy przedstawiciele branży odpisują w weekend i w nocy. Z tego co pamiętam to np. @Q21. Zdarzy się, ale też nie zawsze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Odpaliłem Forum a tu nie ma na pierwszym miejscu " Wiim Ultra nadchodzi". Nie powiem , wpadłem w panikę Zamierzam wypożyczyć to cudo techniki i mam pytanie. Mikrofon UMiK 2 da się zastosować do pomiarów korekcji akustyki ? Jak nie, to w co mam się zaopatrzyć , by takową wykonać za pomocą Wiima . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 21 minut temu, tomek4446 napisał: Mikrofon UMiK 2 da się zastosować do pomiarów korekcji akustyki ? Chyba gdzieś było że ktoś tak podłączyłem pod usb (otg) telefonu i wiim wykrył umika. Czekaj 😶 Zaraz sam sprawdzę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2 minuty temu, Palmos napisał: Chyba gdzieś było że ktoś tak podłączyłem pod usb (otg) telefonu i wiim wykrył umika. Było by fajnie , bo mógłbym porównać z tym co robi Dirac Live . UMiK ma dwa pliki kalibracyjne , samo wykrycie więc przez Wiima to jeszcze mało. Musi być możliwość wyboru pliku. Może się uda , zobaczymy. Dzięki za informacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia No niestety musi ktoś pomóc jak to zrobić bo nie wiem 13 minut temu, tomek4446 napisał: UMiK ma dwa pliki kalibracyjne , samo wykrycie więc przez Wiima to jeszcze mało. Musi być możliwość wyboru pliku. Tu muszę Cię rozczarować. Nie można wgrywać plików kalibracyjnych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2 minuty temu, Palmos napisał: Tu muszę Cię rozczarować. Nie można wgrywać plików kalibracyjnych. No to trochę lipa. Pomiar UMiKiem wówczas nie ma sensu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia Jednak wykrywa umlika automatycznie 10 minut temu, tomek4446 napisał: Pomiar UMiKiem wówczas nie ma sensu. Tak. Ale myślę że ma choć trochę większy sens niż mikrofonem z telefonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 59 minut temu, tomek4446 napisał: Zamierzam wypożyczyć to cudo techniki Ja tam wziąłem w ciemno 🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts