ProjectPi Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca Ale xlrow nie ma. 2 godziny temu, lary87 napisał: Nie, o cenie cisza. Jakoś bardziej mi to na stronę dystrybutora wygląda, ewentualnie z błogosławieństwem WiiM. A w termin dostępności podany raczej nie wierzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca 3 godziny temu, tomek4446 napisał: zobacz co zrobili z Eversolo Ja lubię kupować w lokalnych sklepach ale jak z ceną poszaleją albo dostępność będzie słaba to jednak Amazon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca Tu mowa o 329 $ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 6 czerwca Udostępnij Napisano 6 czerwca Sie mu trójkącik na pokrętle nie świeci na filmiku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca Już jest dużo filmików w necie na temat Ultra, komuś już udało się posłuchać? Bo zachwyty ogromne , a ja w sumie tylko streamera z wyjściem USB bym chciał który grał by przyzwoicie . ( DAC w wzmacniaczu bardzo mi się podoba brzmieniowo) W tym momencie w tej robocie robi laptop, ale jak chce używać laptopa i słuchać muzyki to długość kabla USB ogranicza. Wiec fajny streamer sterowany z telefonu dałby radę:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca 31 minut temu, Tomai napisał: Bo zachwyty ogromne , a ja w sumie tylko streamera z wyjściem USB bym chciał który grał by przyzwoicie Najlepszy dźwięk po USB jaki miałem dał Sotm Ultra, odrobinę za nim Sotm 200 neo. Oba z zasilaczem MuzgAudio. Aktualny dac gra mi sporo lepiej po coax. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca Amerykanie i Chińczycy juz mają i testują narazie z tego co oglądam to sie szykuje hit w tej cenie rozejdzie sie jak ciepłe bułeczki. Może Eversolo DMP A6 stanieje bo jest bardziej dostępny ajuz mam Daca od Eversolo streamer był by do pary. Z filmików Wiim ultra świetnie wygląda i działa za 1700 zł to nic lepszego sie nie kupi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca Europejczycy też testuja, od dwóch miesięcy niemalże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomai Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca 22 minuty temu, marcinmarcin napisał: Najlepszy dźwięk po USB jaki miałem dał Sotm Ultra, odrobinę za nim Sotm 200 neo. Oba z zasilaczem MuzgAudio. Aktualny dac gra mi sporo lepiej po coax. Spoko, Marcin,.pamiętam o Twojej ofercie na OLX, poprostu zastanawiam się czy ULTRA taki zajebisty....czy nie ....:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca 42 minuty temu, Sławomir Unknown napisał: Z filmików Wiim ultra świetnie wygląda i działa za 1700 zł to nic lepszego sie nie kupi. W sensie wyglądu i działania czy grania również? Bo co do wyglądu i działania to ja nawet do Mini nie mam zbytnio uwag (poza wyłamanym optykiem) . Ogarnia mi właśnie radyjko internetowe na podwórkowym grillu i jeśli nie chcesz strzyc uszami, szukać jakości to rzeczywiście daje radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca Miałem Wiim Pro Plus ale do grania używałem zewnętrznego daca ten AKM w Pro Plus był taki sobie. Jak kupie Wiim Ultra to tylko jako transport wiec tutaj na plus dotykowy ekran ,obudowa z aluminim nie plastik jak w tańszych wiimach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca 1 godzinę temu, Sławomir Unknown napisał: Jak kupie Wiim Ultra to tylko jako transport Też tylko w takim zastosowaniu bym go widział. A najlepiej gdyby urządzenie w ogóle nie miało daca i cały ten budżet poszedł na dopracowanie transportu. 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca To chyba już za późno 🤣 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 lipca Udostępnij Napisano 20 lipca 2 godziny temu, Tomai napisał: Spoko, Marcin,.pamiętam o Twojej ofercie na OLX, poprostu zastanawiam się czy ULTRA taki zajebisty....czy nie ....:) Warto posłuchać Ultry. Jak pisałem wyżej to jest to top jak chodzi o transporty USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 9 godzin temu, Wito76 napisał: Też tylko w takim zastosowaniu bym go widział. A najlepiej gdyby urządzenie w ogóle nie miało daca i cały ten budżet poszedł na dopracowanie transportu. No tak streamer to streamer , dac to dac, wzmacniacz to wzmacniacz nie jestem zwolennikiem all in one. Nie da sie wszystkiego upchać żeby grało idealnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 23 minuty temu, Sławomir Unknown napisał: Nie da sie wszystkiego upchać żeby grało idealnie. A jakby dać większą obudowę? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 45 minut temu, Kraft napisał: A jakby dać większą obudowę? To potem kosztuje to ponad 5000 zł vide CA CXN100 etc ,a ja pisze o przystępnym przedziale cenowym do 3 tysięcy złotych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca To się za samą większą obudowę dopłaca czy za dodatkową objętość powietrza, vide axn10 i mxn10? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 21 lipca Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 13 godzin temu, Tomai napisał: Bo zachwyty ogromne , Boje się, że wszystkie filmy będą pełne zachwytów. Obiektywność recenzji jest powiedziałbym dyskusyjna. Nikt nie powie wprost, że brzmi gorzej np od Bluesound'a. 1 godzinę temu, Kraft napisał: A jakby dać większą obudowę? To byłby już Lumin-killer 13 godzin temu, Tomai napisał: tylko streamera z wyjściem USB Ifi Zen Stream, wspomniany Sotm - trochę się znajdzie. Korzystając z transportu via USB różnice w jakości dźwięku będą na granicy słyszalności, a po dokupieniu izolatora to już wogole 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 10 minut temu, pavello napisał: Nikt nie powie wprost, że brzmi gorzej np od Bluesound'a. A jeśli np. nie brzmi gorzej, to po co miałby pisać? Node to raczej nie jest wzorzec jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 21 lipca Autor Udostępnij Napisano 21 lipca Przed chwilą, ProjectPi napisał: A jeśli np. nie brzmi gorzej, to po co miałby pisać? Node to raczej nie jest wzorzec jakości. Możliwe, że nie brzmi gorzej to co miałem na myśli to brak wyraźnych opinii w recenzjach, np. że jest warto dopłacić do tej czy tej alternatywy dla jakiegoś produktu. Albo np. że nie warto dopłacać do CXN'a bo Wiim da Ci 99% produktu za 50% ceny. Kiedy oglądam np Steve'a Huff'a który stwierdza, że to już "Creeping into the High End" to zastanawiam się czemu on tego całego swojego hi-end'u nie sprzeda i nie powie, że wszystkie "Denafrips'y i inne R-2R'y" są zbyteczne I piszę to jako zadowolony użytkownik Wiim'a Mini i Pro Plus'a. Po prostu pewne rzeczy się nie kleją. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca Recenzje od early reviewers na YouTube zawsze są jakie są, rzadko spełniają oczekiwania. A czy może zastąpić droższe urządzenie, jak zawsze - zależy. Wciąż jest sporo błędów, nie wszystko działa jak powinno, pierwsi nabywcy to trochę beta testerzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca (edytowany) 6 godzin temu, Sławomir Unknown napisał: No tak streamer to streamer , dac to dac, wzmacniacz to wzmacniacz nie jestem zwolennikiem all in one. Nie da sie wszystkiego upchać żeby grało idealnie. Na pewnym poziomie się da, jako przykład choćby Eversolo DMP A8. W cenie jakiej można go dostać( kupiłem nówkę za 7300zł) ciężko kupić wszystko oddzielnie by grało na tym poziomie. Dobry streamer ze świetną aplikacją. Dobry dac na poziomie mniej więcej Gustarda R26, do 1000 euro lepszego daca nie znajdziemy, ale we wzmakach do 10 tys zł lepszego nie znajdziemy. Przedwzmacniacz jest pólkę niżej ,ale też dobrze spełnia swoją rolę. iiWi w swojej recenzji bardzo dobrze to opisuje. Edytowano 21 lipca przez Tomasz Kluczynski 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 8 godzin temu, Kraft napisał: A jakby dać większą obudowę? To gdybyś był recenzentem miałbyś materiału na 2 strony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławomir Unknown Napisano 21 lipca Udostępnij Napisano 21 lipca 4 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Na pewnym poziomie się da, jako przykład choćby Eversolo DMP A8. W cenie jakiej można go dostać( kupiłem nówkę za 7300zł) ciężko kupić wszystko oddzielnie by grało na tym poziomie. Dobry streamer ze świetną aplikacją. Dobry dac na poziomie mniej więcej Gustarda R26, do 1000 euro lepszego daca nie znajdziemy, ale we wzmakach do 10 tys zł lepszego nie znajdziemy. Przedwzmacniacz jest pólkę niżej ,ale też dobrze spełnia swoją rolę. iiWi w swojej recenzji bardzo dobrze to opisuje. Chętnie bym takie cos przygarnął jest to chyba najlepsze Streamer Dac do 10.000 na rynku. Do tego Dac tu to jest najlepszy chip AKM AK4499EX 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts