Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, tomek4446 napisał:

Panowie , napiszcie proszę , czy otrzymujecie " podpowiedzi " od Tidala spójne z muzyką którą na co dzień słuchacie. Przez lata miałem Spotify , raz w tygodniu dostawałem listę i zawsze dwie , trzy perełki , których nie znałem wyłowiłem. Albo mam pecha , albo ktoś mnie " tam" nie lubi , bo przysyłają mi taki szajs , że głowa boli. 80 % muzyki którą słucham to blues , 20 % rock. A dostaje wciąż taki badziew 

https://www.youtube.com/watch?v=evJ6gX1lp2o

Jak to u Was wygląda ?

Nie dostaje. A kiedy to mówiłem na głos to zostałem skrytykowany. Podpowiedzi Tidala kompletnie nie trafiają w mój gust.

10 godzin temu, Amarok napisał:

Niestety tak jest, nie lubię i nie słucham żadnego rapu czy hip hopu,  a oni ciągle mi to wciskają. Hmm, chociaż może w ostatnim czasie jakby mniej. 🙂

Mam to samo. Hip Hop i Rap. Czyli oni musza sugerować to za co maja kase.

Napisano

Spotify bardzo często sugerowało wykonawców skandynawskich , ale chociaż w ramach słuchanego gatunku . Odbierałem to akurat na plus , bo w życiu nie wiedziałbym o ich istnieniu ,a byli dobrzy. Tidal wkurza mnie coraz bardziej , niech mi ktoś wyjaśni dlaczego np.  czyjąś playlistę bez problemu znajduje z Tidala na kompie , a na komórce , lub w aplikacji Eversolo już nie. Szukanie na Tidalu czegokolwiek doprowadza mnie do szewskiej pasji , z intuicyjnością nie ma to nic wspólnego. Chyba przyjdzie się przeprosić ze Spotify.

Napisano
5 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

jak wam się podobają te mixy, które Tidal robi z tego co słuchacie, choć czasem tam wrzuca coś nowego.

Mi sie bardzo podobają, do tego nowości z moich wykonawców.  Używam Tidal codziennie i uważam że system sugerowania nowych kawalkow jest idealny pod moje gusta....

Qobuz nie ma nic z tego niestety...

Napisano
23 godziny temu, tomek4446 napisał:

Spotify bardzo często sugerowało wykonawców skandynawskich , ale chociaż w ramach słuchanego gatunku . Odbierałem to akurat na plus , bo w życiu nie wiedziałbym o ich istnieniu ,a byli dobrzy. Tidal wkurza mnie coraz bardziej , niech mi ktoś wyjaśni dlaczego np.  czyjąś playlistę bez problemu znajduje z Tidala na kompie , a na komórce , lub w aplikacji Eversolo już nie. Szukanie na Tidalu czegokolwiek doprowadza mnie do szewskiej pasji , z intuicyjnością nie ma to nic wspólnego. Chyba przyjdzie się przeprosić ze Spotify.

A to mi nie z kolei. No chyba ze sluchalem aktualnie Röyksopp