Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Dnia 5.10.2024 o 14:39, Lumberjax napisał: Zobaczymy w tygodniu. Ponoc w Poniedzialek pod wieczor mam dostac w koncu Caspiana. Wezme i jego i AVMa na odsluch na Focalach, zobacze gdzie, ale gdzies sie umowie Wiadomo, Caspian nowy, niewygrzany itp. Ale przynajmniej porownam wstepnie barwy, styl grania, oraz dynamike oby dwoch wzmakow. Jesli Caspian zostanie, to rowniez AVM zostanie, zagra u ojca lub w domu letniskowym, jesli AVM mi sie sporo bardziej spodoba, to Caspian pojdzie na sprzedaz. W koncu to nowka z produkcji w miare swiezej (sprawdze oczywiscie) jesli to produkt z UK. Sprzeda się bez problemu w razie czego. Dnia 5.10.2024 o 18:08, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Byliśmy dystrybutorem AVM, i jednym z nagminnych problemów jakie mieliśmy, to... awaryjność, tak... Do takiego stopnia, że z tego zrezygnowaliśmy. Grały nie źle, niektóre jak 5.2 nawet bardzo ciekawie, porównywaliśmy tą markę do starych aut, Alfy Romeo Tu kolega ma stary model to jescze przed wami. Chyba czasy Elxo Exim? Nie wiem jak jest teraz z awaryjnością. To nie jest popularny sprzet. Dnia 5.10.2024 o 19:48, Gargan napisał: A z którą marką macie najmniej problemów? 🙂 Mój głos na ... Copland. Dnia 5.10.2024 o 19:50, Sławomir Unknown napisał: Te ostatnie partie Roksana Caspian M2 nie mają trybu Standby , zalecane jest zostawienie włączonym , jedynie przyciskiem od dołu można go wyłączyć. Pierwsze egzemlarze z lat 2012-? miały tryb gotowości te z końca produkcji juz nie i jest tylko wygrawowany na obudowie napis Roksan bez MSeries . Napisz jak u ciebie będzie i czy da sie rozkręcić obudowę bez wiercenia śrubek. Ja do dzisiaj nie wiem jak sie dostać do środka bo mam obudowe z lewej strony trochę wgniecioną. No w Anglii to on po 4 tysiące złotych chodził dosyć popularny był. U mnie były sruby od góry i obudowa schodziła. Dnia 5.10.2024 o 20:11, Lumberjax napisał: Wlasnie czytalem o tym, ma to jakis wiekszy sens ? Ja bede go mimo to wylaczal, tak samo ma moj AVM, pilotem jedynie tryb „mute“, a jak chce wylaczyc to glownym przyciskiem. Nie widze sensu miec go wlaczonego jak od rana do wieczora w pracy jestem i wieczorem na godzinke sobie wlaczam muzyke. Chyba ze szkodze takim wlaczaniem i wylaczaniem wzmacniaczowi ? Jak z Naimem. Wiadomo nie trzymasz go włącoznego cały czas. Ale to i tak było dziwne bo on w trybie stand by mmiał podgrzewanie PRE. Wiec dziwne że to wykastrowali. Nie rozumiem sensu. Ale tak się stało. Dnia 5.10.2024 o 21:48, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zdecydowanie z Yamahą i Devialetem nie moliwe ! Same skarżenie na CDS303 to były tabuny reklamacji. To samo przy wymianie płytki HDMI lata temu. No le powiedzmy to inny rodzaj serwisu. Przycinanie aktualizacji w Yamahach i właczanie AS 2100 i 1100 o których pisali ludzie Dalej obstawiam Coplanda. Dnia 6.10.2024 o 12:01, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nie wiem dokładnie o czym piszesz, ale Yamaha ma różne tryby odtwarzania dźwięku za pomocą procesora DSP. We wzmacniaczach? Dnia 6.10.2024 o 16:52, Gargan napisał: Chłam... 🙂 Produkt klasy podstawowej powinien zachęcać do zakupu drożej serii a nie zniechęcać. M20 obrzydziło mi Dynaudio na dobre. To są kolumny, które nigdy nie powinny były powstać. Ja sięz kolei zawiodłem na Contour. W tej cenie spodziewałem się bardzo innego grania. Słuchałem ich po raz pierwszy na AVS w Sobieskim i nie mogłem uwierzyć że tak słabo to brzmi. Pojechałem do Nautilusa w Krakowie i to samo. Ale wykonanie już było ładne tych kolumn. Natomiast widze że nagonka na kolejnym brand? A jest firma która lubisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października 12 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Sprzeda się bez problemu w razie czego. Tu kolega ma stary model to jescze przed wami. Chyba czasy Elxo Exim? Nie wiem jak jest teraz z awaryjnością. To nie jest popularny sprzet. Mój głos na ... Copland. U mnie były sruby od góry i obudowa schodziła. Jak z Naimem. Wiadomo nie trzymasz go włącoznego cały czas. Ale to i tak było dziwne bo on w trybie stand by mmiał podgrzewanie PRE. Wiec dziwne że to wykastrowali. Nie rozumiem sensu. Ale tak się stało. nie moliwe ! Same skarżenie na CDS303 to były tabuny reklamacji. To samo przy wymianie płytki HDMI lata temu. No le powiedzmy to inny rodzaj serwisu. Przycinanie aktualizacji w Yamahach i właczanie AS 2100 i 1100 o których pisali ludzie Dalej obstawiam Coplanda. We wzmacniaczach? Ja sięz kolei zawiodłem na Contour. W tej cenie spodziewałem się bardzo innego grania. Słuchałem ich po raz pierwszy na AVS w Sobieskim i nie mogłem uwierzyć że tak słabo to brzmi. Pojechałem do Nautilusa w Krakowie i to samo. Ale wykonanie już było ładne tych kolumn. Natomiast widze że nagonka na kolejnym brand? A jest firma która lubisz? Copland to jest pomijalny w tym zestawieniu. Nie ta skala sprzedaży. To żeby była jasność, nie piszę tu o problemie który wyszedł z fabryki (jak 303-ale zresztą udało się go "zamieść aktualizacją") ale tym, że awaryjność sprzętu jest bardzo niska, a jeszcze patrząc na skalę sprzedaży, to można rzecz...wzór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Dnia 12.10.2024 o 10:18, Piotr Sonido napisał: Mój głos na ... Copland. Kiedyś wybrałem się do sopockiego Topa, żeby posłuchać CSA 70. Skończyło się na odsłuchu CSA 100, bo nowa 70-tka trafiła do serwisu. Nawiasem mówiąc, 100-tka zagrała pięknie z monitorkami ProAc-a, choć dość lekko (za małe kolumny jak na spore pomieszczenie). Dnia 12.10.2024 o 10:18, Piotr Sonido napisał: Ja sięz kolei zawiodłem na Contour. W tej cenie spodziewałem się bardzo innego grania. Słuchałem ich po raz pierwszy na AVS w Sobieskim i nie mogłem uwierzyć że tak słabo to brzmi. Pojechałem do Nautilusa w Krakowie i to samo. Masz na myśli podstawkowe, czy podłogówki? Niewiele brakowało, żebym kupił Contour 20i. Wciąż je mile wspominam i w obecnej promocyjnej cenie uważam za b. ciekawą opcję. Potrzebują oczywiście energicznego wzmacniacza - jak chyba większość Dynek (S40 są stosunkowo najmniej wymagające pod tym względem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 października Udostępnij Napisano 14 października Dnia 12.10.2024 o 23:17, Top Hi-Fi & Video Design napisał: rzecz...wzór. A kupiec mojego CSA70 jak zabierał mojego Coplanda właśnie był w trakcie reklamcji u Was Coplanda CSA150. Trochę się jednak sypią te Coplandy. W sumie wszystko ma prawo się zepsuć, to tylko zawodna elektronika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Dnia 12.10.2024 o 23:17, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Copland to jest pomijalny w tym zestawieniu. Nie ta skala sprzedaży. Hehe, własnie dlatego go wziąłem na liste Rozgryzłeś mnie. Dnia 14.10.2024 o 14:06, Rafał S napisał: Kiedyś wybrałem się do sopockiego Topa, żeby posłuchać CSA 70. Skończyło się na odsłuchu CSA 100, bo nowa 70-tka trafiła do serwisu. Nawiasem mówiąc, 100-tka zagrała pięknie z monitorkami ProAc-a, choć dość lekko (za małe kolumny jak na spore pomieszczenie). To mamy jeden, ok juz dwa. No dobra to nie trafiłem. Dnia 14.10.2024 o 14:06, Rafał S napisał: Masz na myśli podstawkowe, czy podłogówki? Niewiele brakowało, żebym kupił Contour 20i. Wciąż je mile wspominam i w obecnej promocyjnej cenie uważam za b. ciekawą opcję. Potrzebują oczywiście energicznego wzmacniacza - jak chyba większość Dynek (S40 są stosunkowo najmniej wymagające pod tym względem). Podłogowe. to był wtedy Contour 30 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 36 minut temu, Piotr Sonido napisał: Podłogowe. to był wtedy Contour 30 Kolega miał. Podobno b. mocno basują. Początkowo był zachwycony, ale potem stwierdził, że z kontrabasu robią "kontrabasisko", a z fortepianu - "fortepianisko" (jego słowa). Wymienił na jakieś Wilsony (nie interesowałem się które, bo to nie moje okolice finansowe). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października 18 minut temu, Rafał S napisał: Kolega miał. Podobno b. mocno basują. Początkowo był zachwycony, ale potem stwierdził, że z kontrabasu robią "kontrabasisko", a z fortepianu - "fortepianisko" (jego słowa). Wymienił na jakieś Wilsony (nie interesowałem się które, bo to nie moje okolice finansowe). Oj Wilsony to bym przytulił. Bardzo mi te kolumny leżą. Wiesz co ja lubie bas. Faktycznie był mało kontrolowany ale mnie najbardziej zawiodła gora. Niby Esotar 2 miał być najlepszym głośnikiem wysokotonowym. A finalnie to grało mało rozdzielczo. Tani przetwornik z PMC grał dla mnie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: mnie najbardziej zawiodła gora. Niby Esotar 2 miał być najlepszym głośnikiem wysokotonowym. A finalnie to grało mało rozdzielczo. Moim zdaniem Esotar 2 jest dobrym tweeterem (oczywiście w kategorii kopułek tekstylnych - niektórzy wolą inne materiały). Obstawiam, że to kwestia strojenia paczek / zgrania z elektroniką. W podstawkowych Contourach ten przetwornik nie został zbytnio wyeksponowany. W wejherowskim Nautilusie z A-klasowymi wzmacniaczami Accuphase i cedekami Ayona grało to odrobinę zawiesiście, ale z ciepłymi, złocistymi sopranami, które ja bardzo lubię (w przeciwieństwie do chłodnej srebrzystości). Prawdopodobnie podobne Accu napędzały Contour 30, których Ty słuchałeś. Słyszałem też Esotara w amerykańskich podłogówkach (nie pamiętam marki) i brzmiał tam zupełnie inaczej. Bardzo szczegółowo, dla mnie już w stronę jaskrawości. Mimo, że te paczki były podpięte do Circle Labs A200, który ogólnie gra łagodną górą. Strojenie / aplikacja przetwornika. Edytowano 16 października przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 października Udostępnij Napisano 17 października Ja słuchałem z Accu, Ale zawsze powtarzałem że akurat Dynaudio do Accu to nie jest najlepsze połączenie ale tez z Octave 21 godzin temu, Rafał S napisał: Strojenie / aplikacja przetwornika. Absolutnie jestem w stanie w to uwierzyć. No ja juz nie wrócę. Chociaż nigdy nie mów nigdy jak to się mówi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października Maly update, za 1.5 tygodnia beda w koncu kolumny u mnie. W miedzyczasie dotarl WiiM Pro Plus oraz CA DacMagic po optymalizacji przez niemiecka firme Hörwege. Wiim optykiem do CA, CA poprzez SilentWire Series 4 MK2 (rowniez prezent od wujka) do wzmacniacza. Nawet na tych mini glosniczkach slychac znaczna roznice w porownaniu do AppleTV, az sie nie moge doczkeac podlaczenia Focale pod AVMa 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbulka_ Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Polecam spróbować zasilacz liniowy do DACa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 56 minut temu, panbulka_ napisał: Polecam spróbować zasilacz liniowy do DACa Ponoc ten nie potrzebuje, pisalem z Tomankiem na ten temat, dla DacMagic Plus i 200 jest zasilacz liniowy, do tego mi odradzil bo ma wewnetrzny ponoc. Na razie zostane przy nim tak jak jest, iz on incoming sampling rates tylko do 96 khz odbiera, jak TIDAL wysyla 192 khz to DacMagic nie gra, wiec musialem na wiim wyjscie optyczne ustawic na max. 96 khz. Porownam WiiM przez RCA do wzmaka i z DacMagic jako DAC na docelowych kolumnach, moze nawet DacMagic calkiem odpadnie, zobaczymy. Edytowano 20 października przez Lumberjax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) W takim przypadku nie ma sensu stosowania zewnętrznego zasilacza liniowego. Testowałem też do wiima jako samego transportu zasilacz liniowy i nie wniósł nic. Do DAC jeszcze jestem w stanie zrozumieć zastosowanie zasilacza liniowego bo praktycznie każdy lepszy dac taki posiada. U mnie wiim połączymy jest po coaxial i bez problemu z tidala dac rozpoznaje 192khz. Ale posiadam wiim pro. Edytowano 20 października przez Carmion 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października 13 godzin temu, Lumberjax napisał: az sie nie moge doczkeac podlaczenia Focale pod AVMa 😎 926 czy 948? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 21 października Autor Udostępnij Napisano 21 października 11 godzin temu, Carmion napisał: W takim przypadku nie ma sensu stosowania zewnętrznego zasilacza liniowego. Testowałem też do wiima jako samego transportu zasilacz liniowy i nie wniósł nic. Do DAC jeszcze jestem w stanie zrozumieć zastosowanie zasilacza liniowego bo praktycznie każdy lepszy dac taki posiada. U mnie wiim połączymy jest po coaxial i bez problemu z tidala dac rozpoznaje 192khz. Ale posiadam wiim pro. Wiim Pro Plus to nie Bottleneck tutaj, tylko moj DAC, ktory tylko do 92khz przyjmuje incoming sample rates A to dziwne, bo on zawsze robi upsampling do 24 bit 192khz 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: 926 czy 948? 926! Dla mnie najlepiej zrownowazone w porownaniu do 936 i 948. 948 sa masywne a 936 maja za bardzo podkreslone niskie tony, pasmo dzwiekowe nie jest dla mnie tak dobrze zrownowazone jak w 926. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Dnia 21.10.2024 o 09:39, Lumberjax napisał: 926! Dla mnie najlepiej zrownowazone w porownaniu do 936 i 948. 948 sa masywne a 936 maja za bardzo podkreslone niskie tony, pasmo dzwiekowe nie jest dla mnie tak dobrze zrownowazone jak w 926. Mi w każdej coś nie lezy. Ale dobrze że wybrałeś dla siebie. O to chodzi. Daj znać jak przetestujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano Niedziela o 19:44 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:44 No i jak zapowiadalem, jest po wszystkich swietych i kolumny stoja juz u mnie, jeszcze nie na miejscu, bo nie bylo dzis czasu na docelowe ustawienie i podlaczenie, ale dla pierwszych testow juz musialem podlaczyc jak tylko przekroczylem z nimi prog mieszkania. Jest dokladnie tak jak chcialem, idealnie! Na razie testowalem po godzine AVMa i Caspiana, bez faworyta aktualnie iz oba brzmia rewelacyjnie. Roksan ma wiecej ciepla i basu, AVM wygrywa z detalem i seperacja instrumentow, zobaczymy na dniach co mi bardziej lezy. 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin Napisano wczoraj o 02:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 02:44 Dnia 21.09.2024 o 11:26, Gargan napisał: Ps. Moon 240i to badziewie na LM3886. Będzie grało jak wszystko inne na tych scalakach, tylko drożej 😁 Lyngdorf dobrze gra dopiero po kalibracji. Attessa to taki entry level 🤷 lol Moon 240i to badziewie. Warto dodać, że to opinia użytkownika Rotela A14MkII. I nie, nie będę jak Ty i nie będę twierdził, że Rotel A14MKII to badziewie, ale piszesz, że słuchasz go w trybie tone disabled. Należy się pewne wyjaśnienie tym, którzy czytają, ale nie słuchali ww. sprzętów. A więc... Rotel ma regulację barwy, w tym 3 jeśli dobrze pamiętam predefiniowane ustawienia, a Moon nie ma żadnych. I wygląda to tak, że Rotel czy na tone disabled, czy na którymś z predefiniowanych ustawień gra tak, że czegoś brakuje. Jest to typowe granie z pudełka na siłę w trybie direct [tone disabled], podczas gdy Moon 240i gra tak, że mu niczego nie brakuje. Takie są moje doświadczenia z ww., totalnie w kontrze do Twoich i wcale nie mam zamiaru udowadniać, że moje jest bardziej słuszne, chcę tylko powiedzieć, że biorąc pod uwagę powyższe, może być błędem dla kogoś sugerowanie się Twoimi opiniami. Może to kwestia kolumn, źródła, może akustyki, a może zwyczajnie gustu, ale Twoje stwierdzenie, że Moon 240i to badziewie jest po prostu niepoważne. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano wczoraj o 08:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:57 13 godzin temu, Lumberjax napisał: No i jak zapowiadalem, jest po wszystkich swietych i kolumny stoja juz u mnie, jeszcze nie na miejscu, bo nie bylo dzis czasu na docelowe ustawienie i podlaczenie, ale dla pierwszych testow juz musialem podlaczyc jak tylko przekroczylem z nimi prog mieszkania. Jest dokladnie tak jak chcialem, idealnie! Na razie testowalem po godzine AVMa i Caspiana, bez faworyta aktualnie iz oba brzmia rewelacyjnie. Roksan ma wiecej ciepla i basu, AVM wygrywa z detalem i seperacja instrumentow, zobaczymy na dniach co mi bardziej lezy. Ja sobię daję na spokojnie czasu. Niby Roksan do końca mi się nie podoba, ale jak podłączałem co innego to brakowało mi tych wokali z Roksana. Chyba najlepiej jest posiadać kilka wzmacniaczy 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 09:06 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:06 7 minut temu, Carmion napisał: Chyba najlepiej jest posiadać kilka wzmacniaczy 😆 Z mojego doświadczenia optymalna ilość wzmacniaczy to dwa. Więcej to już lipa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 09:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:31 Ja próbowałem mieć więcej sprzętów, ale ostatecznie nawet słuchawek nie chciało mi się zmieniać co playlistę Jeden, wyższej klasy. To moim zdaniem optymalne rozwiązanie. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano wczoraj o 09:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:38 3 minuty temu, Q21 napisał: Jeden Tylko jak jeden ma to czego nie ma drugi a to i to jest w pyte dobre. Hegel vs Rega. Nie da się połączyć tego w jednym wyższej klasy wzmacniaczu czy tam jak zwał tak zwał. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano wczoraj o 14:11 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 14:11 (edytowany) Dobra, glosniki sa ustawione, WiiMowy room correction zalatwiony, okablowanie prawie posprzatane (otwarta polka zostanie zamknieta ze wneka na gorze na Wiim i Cambridgea), na razie na gorze oby dwa wzmaki, postnowilem do konca miesiaca potestowac i jeden i drugi. Pierwsze wrazenia po kilku godzinach ogolnie: 1. Arie graja pieknie, basu im wcale nie brakuje i wysokie tony sa dobre, czasem mi ich nawet delikatnie brakuje, ale to nie problem. 2. WiiM Pro Plus byl genialnym zakupem, naprawde idealny transport dla mnie. 3. To, co ten CA DacMagic wyprawia, to jest szalenstwo (przypominam ze jest po kosztownej optymalizacji niemieckiej firmy Hörwege) - roznica miedzy DACiem w WiiM Pro Plus a tym CA jest kolosalna, na korzysc CA oczywiscie. 4. AVM gra wciaz pieknie, bardzo, ale to bardzo neutralnie, bez barwy, odtwarza muzyke jakby bezposrednio z nagrania. Mega przyjemnie sie go slucha, szczegolnie instrumentalne piosenki. Grzeje sie skurczybyk mocno, aczkolwiek tak jak stoi na zdjeciu ma dosc miejsca aby oddychac. no i teraz… 5. Roksan Caspian M2. Mimo tego, ze AVM gra naprawde cudownie, to dzisiaj po okolo 3 godzinach przepialem wszysko na Caspiana, i co? Miazga! Ten wzmacniacz dla mnie to po prostu magia. Ma mocniejszy bas i faktycznie to co Roksan wyprawia z Wokalami i gitarami to jest, jakbym siedzial na zywo przed scena. Dynamika jest obledna i mam wrazenie ze po kilku godzinach coraz lepiej gra (od kupna aktualnie gral lacznie okolo 3 godziny) Glosnosc na WiiM mam na 70%, na Roksanie nie cala 9ta, i jest naprawde glosno, zapas mocy tego Caspiana to obled. Jeslitakie wrazenia zostana, to zostawiam Roksana. Ale AVMa nie sprzedam na pewno, pomysle ewentualnie nad jakimis monitorami do domu wakacyjnego albo zafunduje ojcowi na swieta jakis fajny system do jego salonu na AVMie, bo on naprawde magicznie gra, lecz chyba jezzcze lepiej by sie zgral z „cieplejszymi” kolumnami. Edytowano wczoraj o 14:13 przez Lumberjax 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) 23 minuty temu, Lumberjax napisał: Dobra, glosniki sa ustawione, WiiMowy room correction zalatwiony, okablowanie prawie posprzatane (otwarta polka zostanie zamknieta ze wneka na gorze na Wiim i Cambridgea), na razie na gorze oby dwa wzmaki, postnowilem do konca miesiaca potestowac i jeden i drugi. Pierwsze wrazenia po kilku godzinach ogolnie: 1. Arie graja pieknie, basu im wcale nie brakuje i wysokie tony sa dobre, czasem mi ich nawet delikatnie brakuje, ale to nie problem. 2. WiiM Pro Plus byl genialnym zakupem, naprawde idealny transport dla mnie. 3. To, co ten CA DacMagic wyprawia, to jest szalenstwo (przypominam ze jest po kosztownej optymalizacji niemieckiej firmy Hörwege) - roznica miedzy DACiem w WiiM Pro Plus a tym CA jest kolosalna, na korzysc CA oczywiscie. 4. AVM gra wciaz pieknie, bardzo, ale to bardzo neutralnie, bez barwy, odtwarza muzyke jakby bezposrednio z nagrania. Mega przyjemnie sie go slucha, szczegolnie instrumentalne piosenki. Grzeje sie skurczybyk mocno, aczkolwiek tak jak stoi na zdjeciu ma dosc miejsca aby oddychac. no i teraz… 5. Roksan Caspian M2. Mimo tego, ze AVM gra naprawde cudownie, to dzisiaj po okolo 3 godzinach przepialem wszysko na Caspiana, i co? Miazga! Ten wzmacniacz dla mnie to po prostu magia. Ma mocniejszy bas i faktycznie to co Roksan wyprawia z Wokalami i gitarami to jest, jakbym siedzial na zywo przed scena. Dynamika jest obledna i mam wrazenie ze po kilku godzinach coraz lepiej gra (od kupna aktualnie gral lacznie okolo 3 godziny) Glosnosc na WiiM mam na 70%, na Roksanie nie cala 9ta, i jest naprawde glosno, zapas mocy tego Caspiana to obled. Jeslitakie wrazenia zostana, to zostawiam Roksana. Ale AVMa nie sprzedam na pewno, pomysle ewentualnie nad jakimis monitorami do domu wakacyjnego albo zafunduje ojcowi na swieta jakis fajny system do jego salonu na AVMie, bo on naprawde magicznie gra, lecz chyba jezzcze lepiej by sie zgral z „cieplejszymi” kolumnami. Ja uważam, że arie bardzo lubią się z Caspianem. Sam byłem zdziwiony jak to zagrało. Pomimo, że za arią nie przepadam. Edytowano 23 godziny temu przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 36 minut temu, Lumberjax napisał: Jeslitakie wrazenia zostana Jestem ciekaw jak będzie wyglądała sytuacja za dajmy 10 dni. Czy coś się jeszcze zmieni czy nie. 43 minuty temu, Lumberjax napisał: basu im wcale nie brakuje Panie , na focie one stoją przy samej ścianie. Jak ma brakować basu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts