Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Takie pytanie to ja rozumiem. :)

Zwłaszcza, że zadał je posiadacz ATC SCM7 w połączeniu z kapitalnym wzmacniaczem a nie fałszującym podbarwiaczem.

Odpowiadam natychmiast.

1. Lepsza dynamika w skali makro ale i mikro.

2. Lepsza rozdzielczość (zwłaszcza wysokich tonów).

Teoretycznie, patrząc na rodzaj i wielkość  użytych przetworników Martin Logan ma prostą robotę do wykonania. Teoretycznie.

Napisano

Cechy o które Seba zapytał a Adam odpowiedział, są mi bardzo znajome/bliskie.

O ile dynamikę w makro dość szybko znalazłem innym wzmakiem, to reszta - mikro i informacje w wysokich spędzały mi sen z powiek. 

Jestem ciekawy, czy brzmienie tych konkretnych Martin-ów zbliży a może nawet zaspokoi potrzeby.

Napisano
5 godzin temu, kaczadupa napisał:

Zwłaszcza, że zadał je posiadacz ATC SCM7 w połączeniu z kapitalnym wzmacniaczem a nie fałszującym podbarwiaczem.

Zapewne piszesz o wyszydzanym na forum marantzu 😉. No nie. Od ponad roku, słucham ATC w połączeniu z najmniejszą Regą i jestem bardzo zadowolony z tego duetu. 

Co do samych kolumn. Miałeś przecież i PMC i Audiovectory i pewnie jeszcze wiele innych kolumn z bogatą i rozdzielczą górą. No kurczę - skoro takie audiofilskie, ze studyjnym rodowodem monitory jak PMC,  nie dały rady poczciwym siódemkom, to raczej tak mało znana marka jak te logany, też pewnie nie podołają. 

Napisano

I w końcu nie jest to kolejny monitor od KEFa, Pylona, MA, Focala czy Dynaudio. 

Jakiś powiew świeżości a nie klepane w każdym poście marki.

Przed chwilą, KrólKiczu napisał:

mało znana marka jak te logany, też pewnie nie podołają. 

Patrz post wyżej. Jak mają być znane jak Branża obecna na forum ma swoje ulubione marki i tylko je poleca. W USA może być odwrotnie, chociaż tego nie wiem.

Napisano
4 godziny temu, KrólKiczu napisał:

tak mało znana marka jak te logany

Seba, u nas może mniej znane, ale na zagranicznych forach często się przewijają. Szczególnie modele elektrostatyczne. U nas M. Stempurski miał je chyba kiedyś na własność i odwoływał się do nich przy okazji testów innych kolumn i elektroniki.

Napisano
2 minuty temu, Rafał S napisał:

Seba, u nas może mniej znane, ale na zagranicznych forach często się przewijają. Szczególnie modele elektrostatyczne. U nas M. Stempurski miał je chyba kiedyś na własność i odwoływał się do nich przy okazji testów innych kolumn i elektroniki.

Tak, tylko u niego to były elektrostaty - z tego co kojarzę a te monitory ... to tylko minimonitory. Pewnie potrafią oczarować ale jednak i tak będą miały swoje ograniczenia ... i dlatego ja od dziś zacząłem zabawę z subem w stereo 😉