kaczadupa Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października (edytowany) Czołem. Słuchał ktoś tych "Martinów"? Chce im się grać czy wieje nudą? Edytowano 5 października przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października Co za niszowa u nas marka. Nikt nie miał do czynienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Adam, naprawdę uważasz, że są jakieś monitory, które zagrają TOBIE lepiej niż atc scm 7? A jeśli tak, czym miałyby się charakteryzować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października Takie pytanie to ja rozumiem. Zwłaszcza, że zadał je posiadacz ATC SCM7 w połączeniu z kapitalnym wzmacniaczem a nie fałszującym podbarwiaczem. Odpowiadam natychmiast. 1. Lepsza dynamika w skali makro ale i mikro. 2. Lepsza rozdzielczość (zwłaszcza wysokich tonów). Teoretycznie, patrząc na rodzaj i wielkość użytych przetworników Martin Logan ma prostą robotę do wykonania. Teoretycznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października (edytowany) Ja słuchałem Loganów tylko jakiś dużych i niestety nie pamiętam jaki to był model. Dobrze mi zapadły w pamięć jeżeli chodzi o dźwięk . Ale jak to z zestawami trzeba zabrać do domu i posłuchać. Edytowano 6 października przez Nie wszystko wiedzący Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Cechy o które Seba zapytał a Adam odpowiedział, są mi bardzo znajome/bliskie. O ile dynamikę w makro dość szybko znalazłem innym wzmakiem, to reszta - mikro i informacje w wysokich spędzały mi sen z powiek. Jestem ciekawy, czy brzmienie tych konkretnych Martin-ów zbliży a może nawet zaspokoi potrzeby. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października 5 godzin temu, kaczadupa napisał: Zwłaszcza, że zadał je posiadacz ATC SCM7 w połączeniu z kapitalnym wzmacniaczem a nie fałszującym podbarwiaczem. Zapewne piszesz o wyszydzanym na forum marantzu 😉. No nie. Od ponad roku, słucham ATC w połączeniu z najmniejszą Regą i jestem bardzo zadowolony z tego duetu. Co do samych kolumn. Miałeś przecież i PMC i Audiovectory i pewnie jeszcze wiele innych kolumn z bogatą i rozdzielczą górą. No kurczę - skoro takie audiofilskie, ze studyjnym rodowodem monitory jak PMC, nie dały rady poczciwym siódemkom, to raczej tak mało znana marka jak te logany, też pewnie nie podołają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 października Autor Udostępnij Napisano 6 października I w końcu nie jest to kolejny monitor od KEFa, Pylona, MA, Focala czy Dynaudio. Jakiś powiew świeżości a nie klepane w każdym poście marki. Przed chwilą, KrólKiczu napisał: mało znana marka jak te logany, też pewnie nie podołają. Patrz post wyżej. Jak mają być znane jak Branża obecna na forum ma swoje ulubione marki i tylko je poleca. W USA może być odwrotnie, chociaż tego nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Ja i tak nie wierzę, że coś zastąpi ATC ale z ciekawości poczytam o dalszych Twoich przygodach 🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października Adam, a może takie coś 😉? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października 4 godziny temu, KrólKiczu napisał: tak mało znana marka jak te logany Seba, u nas może mniej znane, ale na zagranicznych forach często się przewijają. Szczególnie modele elektrostatyczne. U nas M. Stempurski miał je chyba kiedyś na własność i odwoływał się do nich przy okazji testów innych kolumn i elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października 2 minuty temu, Rafał S napisał: Seba, u nas może mniej znane, ale na zagranicznych forach często się przewijają. Szczególnie modele elektrostatyczne. U nas M. Stempurski miał je chyba kiedyś na własność i odwoływał się do nich przy okazji testów innych kolumn i elektroniki. Tak, tylko u niego to były elektrostaty - z tego co kojarzę a te monitory ... to tylko minimonitory. Pewnie potrafią oczarować ale jednak i tak będą miały swoje ograniczenia ... i dlatego ja od dziś zacząłem zabawę z subem w stereo 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 października Udostępnij Napisano 6 października 8 minut temu, KrólKiczu napisał: i dlatego ja od dziś zacząłem zabawę z subem w stereo A taki fajny kolega był Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts